foto

Jan Vlasák

  • nar. 3.2.1943 (75 let)
    Čáslav, Protektorát Čechy a Morava
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento zajímavý český herec se narodil v Čáslavi. Herectví mu učarovalo už v útlém dětství, když ve svých pěti letech shlédl vystoupení místních ochotníků. Vystudoval brněnskou JAMU a následně se stal členem divadla v Uherském Hradišti. Později působil také v divadle v Ostravě, dále Divadle E.F. Buriana, Státním divadle v Brně, Realistickém divadle, Rokoku a dokonce i v Národním divadle. Nyní je členem souboru Městských divadel pražských. Hostuje ovšem i v divadle Pod Palmovkou, ve Švandově divadle a v divadle v Řeznické. Ve své bohaté kariéře ztvárnil obrovské množství rolí, například ve hrách Hamlet, Othello, Cyrano či Rváč.

Jan Vlasák hojně pracuje také v rozhlase a dabingu. Jeho hlasem k nám promlouvá například Arthur Weasley v české verzi fantasy série HARRY POTTER. Mnoho let působil jako pedagog na soukromé škole herectví v Michli. Od konce 60. let se objevuje i v televizních seriálech a inscenacích (SLOVÁCKO SA NESÚDÍ, BAKALÁŘI, MALÝ PITAVAL Z VELKÉHO MĚSTA, ZDIVOČELÁ ZEMĚ, ..)

Český film dlouho nemohl pro Vlasáka najít uplatnění. Na stříbrném plátně se výrazněji prosadil až v posledních letech. Obvykle ztělesňuje hlavně vedlejší záporné role. Jako lampasák se mihnul například v Sirového ČERNÝCH BARONECH. Dále si zahrál ve snímcích VÝCHOVA DÍVEK V ČECHÁCH, MILENCI A VRAZI, VÁCLAV nebo ve Svěrákových VRATNÝCH LAHVÍCH.

V současnosti ho stále častěji využívají i zahraniční produkce. Asi nejvíce na sebe upozornil hlavní zápornou úlohou šíleného dánského obchodníka v americkém hororu HOSTEL. Zahrál si třeba i v německém hororu BAZÉN nebo koprodukčním historickém projektu BATHORY Juraje Jakubiska.

Jan Vlasák je ženatý a má tři děti a pět vnoučat.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2019 Léto s gentlemanem
Případ dvou sester (TV film)
2016 Na miskách vah (divadelní záznam)
Rudý kapitán
2015 Gangster Ka
Gangster Ka: Afričan
Jen my víme kde
2013 Co v detektivce nebylo (TV film)
2012 Aplaus (TV film)
2011 Cizinec a krásná paní (TV film)
2009 Archiv (TV film)
Hodinu nevíš...
Normal
2008 Bathory
Rudý baron
2007 V hlavní roli (TV film)
Vratné lahve
Václav
2005 Hostel
2004 Milenci a vrazi
2003 Hodina tance a lásky (TV film)
Nekonečná neděle (TV film)
2002 Útěk do Budína
2001 Bazén
Deník šílené manželky (TV film)
2000 Paní Mlha (TV film)
1999 Agáta
Ze života pubescentky (TV film)
1997 Celý muž (TV film)
Jasnovidka (TV film)
Trampoty pana Humbla (TV film)
Výchova dívek v Čechách
Žena v kleci (TV film)
1996 Poe a vražda krásné dívky (TV film)
1995 Ruleta (TV film)
1994 Klára a dva páni (TV film)
Otčina (TV film)
1993 Mistr Kampanus (TV film)
Noc rozhodnutí (TV film)
Pozůstalost (TV film)
1992 Lady Macbeth Mcenského újezdu
Peklo (TV film)
Zločin a trest (divadelní záznam)
Černí baroni
1991 Panenka s porcelánovou hlavičkou (TV film)
Skládačka (TV film)
1990 Silnější než já
Tichá bolest
1989 Cesta na jihozápad
Hra na Barbaru (TV film)
Morové povětří (TV film)
Muž v soli (TV film)
Na letním bytě (TV film)
Pan Tau
1988 Bronzová spirála (TV film)
Merlin aneb Pustá zem (divadelní záznam)
Proces s vrahy Martynové (TV film)
Setníkův štít (TV film)
Svědek času (TV film)
Uf - oni jsou tady
1987 Dan (TV film)
Narozeniny režiséra Z. K.
Náhodou je príma!
Proč?
Víkend za milión
1986 Bar Nevada (TV film)
Otázka cti (TV film)
1985 Plukovník Starbottle a krásná žalobkyně (TV film)
Viola (TV film)
Zlatý drak (TV film)
1984 Atomová katedrála
Zjasnělá noc (TV film)
1982 Archimédův bod (TV film)
Explózia (TV film)
Lenka (TV film)
Motiv (TV film)
Poslední návrat (TV film)
1981 Trojúhelníková podobnost (TV film)
1980 Lavice, moje žena a já (TV film)
Otevři dveře (TV film)
1979 Balíček (TV film)
Případ IV. A (TV film)
1978 Město mé naděje
Zlaté časy
1977 Parádní číslo (TV film)
Svědomí běžce (TV film)
1975 Pláňata (TV film)
Venušin koš 1 +2 (TV film)
1972 Etuda (studentský film)
1967 Cesty

TV seriály

2019 Princip slasti (TV seriál)
2018 Hasičárna Telecí (TV seriál)
Výjezd (E06)
Kontrola (E05)
Lávka (E04)
další epizody (6)
Inspektor Max (TV seriál)
Rodokmen (E09)
Vzteklina (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
další epizody (5)
První republika (TV seriál)
Díl první (S03E02)
Rodinné osudy (S03E01)
2017 Specialisté (TV seriál)
Útěk podle jízdního řádu (S01E01)
Svět pod hlavou (TV seriál)
1983 (E10)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dopis se záhrobí (E09)
První republika (TV seriál)
Díl třináctý (S02E13)
Díl dvanáctý (S02E12)
Díl jedenáctý (S02E11)
další epizody (11)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Láska a intriky (E01)
Doktor Martin (TV seriál)
Malá tajemství (S02E11)
2015 Případ pro exorcistu (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Reportérka (TV seriál)
V plamenech (E02)
Nad první kauzou (E01)
2014 První republika (TV seriál)
Štvanice (S01E22)
Sbohem a odpusťte (S01E21)
Eskamotér (S01E20)
další epizody (22)
Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
další epizody (4)
Stopy života (TV seriál)
Poslední sbormistr (S01E06)
2013 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2012 Trapasy (TV seriál)
Hradní pán (S05E04)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Cukrárna (TV seriál)
Balvan (E09)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Minuta ticha (S02E01)
2009 Expozitura (TV seriál)
2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Někdo musí být první (S04E14)
Nejste náhodou inkvizitor? (S04E11)
Pomluvu nezabiješ (S04E10)
další epizody (15)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Pamlsek (S03E03)
2006 Místo v životě (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2003 Citadela (TV seriál)
Útěk do Budína (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
2000 Duna (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
Tři králové (TV seriál)
Přívěsek (E03)
Nosiči vody (E02)
Depeše pro Londýn (E01)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Pravdivá lež (E09)
1991 Wolfgang A. Mozart (TV seriál)
1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
Noční chodec (E01)
1986 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Kasař (E13)
Majitel autoservisu (E10)
1984 Slovácko sa nesúdí (TV seriál)
Poslední vůle (S02E06)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Vedoucí partiové prodejny (E07)
Jupiter (E06)
Cyklista (E05)
další epizody (5)
1980 Postel s nebesy (TV seriál)
1979 Sedm služeb čerta Bonifáce (TV seriál)
Tybys (TV seriál)
Frgále (E06)
Lháři (E04)
Rozvod (E03)
další epizody (5)
1975 Kamenný řád (TV seriál)
Cyril (E06)
Jotidom (E05)
Tonek (E04)
další epizody (4)
1973 Haldy (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
1971 Dispečer (TV seriál)
Dispečer a švagři (E04)

Dokumentární

2014 Bermudský poetický trojúhelník (TV film) - vyp.
2010 Necenzurovaný Film o Filmu Hodinu nevíš (TV film)
1992 Muž bolestné víry (TV film)

TV pořady

2015 TýTý 2014 (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace