Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalá slečna ze šantánu, Anna Vaňková, kterou Martin se Zdeňkem honili před necelým rokem po zdejším nádraží, se do Luhačovic vrátila jako bohatá dáma a majitelka šantánu U Rajských. A právě změny, které ve svém podniku udělala, spustily řetězec událostí končících vraždou místního doktora Ziegelbauera. Do toho přijde překvapivé udání, že v Luhačovicích má proběhnout nebezpečný obchod se zbraněmi pro maďarské vzbouřence. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výprava dokonalá jako vždy, ale myslím, že to scénáristé už kapku přehání, tohle vyvraždění Luhačovic začíná připomínat Vraždy v Midsomeru. Kdo bude příště, soudce? A rozvinutím gay linie je zřejmě připraven rychlý konec některých hlavních postav, protože sodomie v té době byla trestným činem. Uvidíme v posledním díle. ()

malet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, na mě to dnes působilo takovým roztříštěným dojmem. Jakoby autorům došel dech. Zavražděný doktor a celý jeho příběh byl dobrý, ale ten Vítek - nezdárný pacholek, Maďaři, zbraně, tatínek mlčící býk... no a pak ty lidské city, to už je fakt na hraně. Tady se přece dříve gájové ženili a měli děti, aby TO zamaskovali, a ne otevřeně otlapkávali svého parťáka, notabene před kamerou...Nová Hejkalka je dobrá, hlavně, že corpus delicti vyprala v tom hypermangánu. No, jsem zvědavá na grand finále... ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gay lina příběhu by mi zas tak nevadila... Za to mě pořádně rozčilovaly některé rádoby komické (spíše trapné) scény spojené zejména s postavou nového strážníka a jeho matkou. Fakt nechápu, proč je třeba v tomto seriálu tak často míchat hrušky z jablky (detektivku s quasi komedii)... V Četnických humoreskách to sice bylo trošku taky, ale tam to nebyl tak nucený humor jako zde. Detektivní příběhy úplně špatné nebyly.. jen je škoda, že se člověk zcela nedozví, jak to bylo doopravdy pokud jde o ten obchod se zbraněmi. ()

Antal89 

všechny recenze uživatele

Tento díl byl, co se týče dějového spádu jeden z těch náročnějších. Některé věci tam budily hodně velké rozpaky (např. homo-vztah Cmírala se strážmistrem, který absolutně nedává smysl a působí jako offtopic na objednávku GLBT historikům), dále pak neuspořádanost děje. Postupný vývoj příběhu je ještě horší než vývoj v Harry Potterovi (když skoro v každém díle odejde či umře jedna nebo více osob, které utvářely děj) a neustálé výměny a změny diváka spíše unaví než zaujmou. Z celkové série dávaly mně výrazný smysl cca dva, při lepší úvaze tři díly. Tento je ale už počátek katastrofy a zvažuji, že se na ten poslední možná už ani nepodívám. Tvůrčí duo Bebjak-Arichtev nezklamali, opět nám dali na obrazovku seriál, který může být ještě zrůdnější než První republika či cokkoli jiného. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další epizoda, která mě nezaujala ani v jedné z kriminálních zápletek, obzvláště pak v jejich propojení. Rozuzlení obou případů mi přišlo zase tak strašně překombinované, že jsem původně chtěla epizodě dát jenom dvě hvězdičky. A i přes to, že byl hysterický záchvat postavy Roberta Hájka tentokrát oprávněný, opravdu mě tyto emotivní výlevy přestávají bavit. Nakonec ale s přimhouřenýma očima hodnotím průměrem. Ano, přiznám se rovnou a bez mučení, že i přesto, že tady od začátku plivu po soukromých dějových linkách, tak právě jedna z nich je důvodem pro mé vyšší hodnocení této epizody. Protože ta poslední scéna mi ještě hodně dlouho nedá spát. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Tovačově, Prostějově, Praze Karlíně, Jimramově, brně, zámku Lesní Hluboké. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Spolknutí prstenu Mařkou Sýkorovou (Táňa Malíková) coby předmětu doličného bylo spíše teatrální než smysluplné. I spolknutý prsten musí vyjít za čas na světlo, ale hlavně tu byl další důkaz, a to hodinky zavražděného. (sator)

Reklama

Reklama