Reklama

Reklama

Světlo mého života

  • USA Light of My Life (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dívka (Anna Pniowsky) a její otec (Casey Affleck) putují ve snímku zasazeném do dystopické společnosti neutěšenou krajinou deset let poté, co následkem neznámé choroby vymřely téměř všechny ženy. Zatímco otec bedlivě střeží nevinnost své dcery, kterou se snaží uchránit před novými hrozbami, jejich vztah i lidská podstata procházejí zkouškou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Maura 

všechny recenze uživatele

Survival nálada vo svete, v ktorom sa stále častejšie spomína kríza (klimatická, pandemická, ekonomická...), asi nie je náhodná. Podobných filmov, ako je tento, síce vzniklo v posledných rokov niekoľko, tento je však iný. Netematizuje len problémy sveta po pandémii, ale aj otázky rodového poriadku. Náhoda tak nie je ani to, že nebezpečný vírus takmer vyhladil práve ženskú populáciu. V príbehu sa tak dá nájsť viacero prepojení na súčasnú situáciu. V čase pandémie výrazne stúpa počet znásilnení a násilia voči ženám, čo sú hrozby, ktorým čelí aj hlavná hrdinka. Zahrané minimalisticky, trpezlivosť publika nutná, no film mu to výdatne oplatí. Chcelo by to pokračovanie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Spánok sa môže dostaviť sakramentsky rýchlo. Casey Affleck leží s chlapcom v posteli a rozpráva nehorázne blbosti celých 12 minút v kuse, až mi na očnom viečku vznikol previs. Konečne sú v lese a ten Affleck nezavrie hubu, pôsobí ako pár minút pred samovraždou. Depresia lezie celým filmom a bezdomovec Casey furt s rovnakým ksichtom pre mňa nie je a nikdy nebol hercom, aj keby mu zlatu sošku napchali do riti desaťkrát. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Vztah otce a dcery, kterému postapokalyptická společnost bez žen, putování opuštěnou krajinou a nejistota, kdo je dobrý a kdo ne, dodavá pocit ohrožení a stísněnosti. Otec se snaží vychovat dceru co nejnormálněji, což se ale ne vždy daří, jak by si představoval. V monologu, který večer vede na téma vývoje ženského těla, docela selhává (dítě je po něm v ještě větší depresi, než bylo), na konci je ale náznak naděje, že se mu vychovat samostatnou ženu podařilo (v průběhu filmu je dobře vidět, jak se myšlenky perou dítěti v hlavě a snaží si je srovnat). Bez ohledu na žánr dost intimní film, výborně zahraný. ■ Trailer https://m.youtube.com/watch?v=PoHADU7Oe-g ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Další verze putování světem, který je již jen vybledávající vzpomínkou. Kupodivu jsem se moc nenudil. "Pohádka" na začátku je zatěžkávající zkouška. Pokud ji vydržíte, vydržíte celý film a máte dobré předpoklady si tuto pomalu táhnoucí cestu za přežitím užít. Já si to užil, a nepamatuji si, že bych byl ke konci tak dojat jak tady. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Skutečně taková variace Cesty, jen víc zaměřená na dialogy, resp. hromadu dětských otázek a rozumných, dospělých odpovědí. Není to úplně můj styl, jsem raději, když děj odsýpá a děje se v něm víc, než jen mluví a až ke konci bojuje o holý život. Ale když už nastaly nějaké akčnější a napínavější pasáže, fungovaly a jejich vyústění ukázalo, že film rozhodně pracoval spíš s možnou skutečností, než fikcí. Od filmu podobného ražení si představuju trochu něco jiného, takže tento snímek pro mě zůstává spíš takovou indie-laděnou jednohubkou. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 8. února do 31. března 2017 v kanadské provincii Britská Kolumbie (Okanagan, Vancouver). (Jirka_Šč)

Související novinky

Casey Affleck ve vesmíru

Casey Affleck ve vesmíru

25.11.2021

Oscarový herec Casey Affleck (Sbohem, Baby, Místo u moře) se upsal novému komornímu sci-fi snímku Slingshot od režiséra Mikaela Håfströma (Plán útěku). V tom si Affleck zahraje astronauta, který má… (více)

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Jaké hvězdy navštíví Vary?

Jaké hvězdy navštíví Vary?

11.06.2019

54. ročník festivalu Karlovy Vary se blíží a pořadatelé dnes čerstvě oznámili první velká jména, která filmový festival navštíví. Hlavní letošní hvězdou bude oscarová herečka Julianne Moore (Děcka… (více)

Reklama

Reklama