Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh lásky, která se zrodila v dobách nenávisti... Podzim 1944. Na Labi u Drážďan kotví česká nákladní loď, naložená tabákem. Pracují na ní dva čeští lodníci, Kája Svorník (L. Vaculík) a Bohouš Kotera (A. Procházka). Oba s vědomím inspektora tajně kradou vzácný tabák, který Bohouš prodává na černém trhu v Praze. Hlavně se ale věnují milostným románkům s německými dívkami, jejichž jména si zapisují do lodního deníku. Kájovi se jednoho dne podaří dostat do postele mladičkou Ulriku (M. Hrubešová). Zpočátku si od krásné zrzky udržuje odstup, stejně jako od ostatních Němek, ale brzy zjistí, že se do bezelstné dívky zamiloval, stejně jako ona do něj. Je však doba války a vyhlídky českého kluka nejsou v jeho novém vztahu zrovna růžové: Ulrika je totiž dcerou velitele zajateckého tábora a také snoubenkou nacistického velitele od letectva… (Česká televize)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Když jsem ten film viděl prvně v kině - někdy v tom 88 nebo 89 - bylo to silné. Hrubešová tam byla sympatická, protože neznámá a Vaculík ve své roli taky dobře zahrál.
Pak jsem film viděl po delší době znovu - to už Markéta Hrubešová byla spatřena i v jiných filmech jako odhalena a bohužel už mě film nezasáhl.  Kouzlo bylo pryč. 
Svým způsobem je pro mě záhadou, když jsem někde slyšel Markétu H. mluvit, jak inteligentně artikuluje a při tom hrává v takových svlíkacích, připitomělých rolích? Něco jako: mrkev a v zimě?

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Nejlepší Vaculík.Tak začnu svůj komentář k tomuto krásnému, něžnému filmu Oznamuje se láskám vašim.Příběh krásné dívky a sympatického, hlášejícího námořníka mě dostal.Nečekal jsem moc, ale dostal hodně.Tak opravdovou lásku jsem ještě neviděl v žádném filmu.Kam se hrabe Titanic.A když Vaculík otevře knihu a čte text, který napsala jeho milá je Vám do pláče? Doporučuji těm, kteří mají, nebo měli tu jednu svou velkou, opravdovou lásku.[ZE LA VÍ]

Reklama

Reklama