Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

DoNT5 Závist není zlá. Zlá je nepřejícnost. Série končí se ve znamení Hřebejkovské rutiny, což je možná koneckonců lepší, než kdyby se tak stalo prostřednictvím nějaké Taušovy exhibice; pěkně při zemi. Sýkora si po sociopatech, čerpačích dotací, zbohatlících a starých strukturách bere na paškál (zdánlivě) nedotknutelnou zlatou mládež, z níž se rekrutuje nová šlechta: lukostřelecký klub, děvky na paušál, kanceláře, zasedačky, dýchánky v luxusních restauracích. Znáte to. Anebo ne. Právě když hrozí, že finále celé série vyšumí do ztracena, jako by se jednalo jen o jakýsi apendix povedenějších a vzrušivějších instalací, přispěchá Hřebejk (a je pro mě nezodpovězenou otázkou, jak moc pro to existuje podklad v literární předloze) s exotickým finále jako z The Man With The Golden Gun, bizarní scénou, v níž schází už jen Nick Nack. Tím dokonale zabije případnou zvědavost na potenciální další díly. Jestli to byl záměr, pro mě zafungoval na sto procent. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak poslední díl to úplně zabil, tam skoro nic nedávalo smysl... dost hloupé střihy/zvraty, chvílema to vážně připomínalo spíš parodii (doktor jako nepozná na dovolený svojí sestru z nemocnice, co ho vozí po moři na padáku... jak policajti zničehožnic zjistili, že za zmizením ženy má prsty manžel, když v tu chvíli ani nevěděli, že je mrtvá a neměl jim to ani kdo říct nebo aspoň popřít zavinění na jejím zmizení?!?... muška elitního střelce v kostele na pár metrů taky "parádní", a naopak megapřesný výstřel plicajta hned na to :_) prostě těch wtf momentů tam bylo moc). Musím říct, že teda zlatej Vodník. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejhorší nakonec. Zvláštní případ minisérie, u které je každý další díl slabší než ten předcházející. Až by mě skoro zajímalo, jestli je stejně blbá i knižní předloha, nebo se ji jen pan scenárista marně snažil roztáhnout na tři díly. Každopádně poslední díl už byl vyloženě nechtěně směšný a detektivní nekonec už byl jen takovou třešinkou na závěr. Z týmu kriminalistů zbyli vlastně jen Melíšková a Majer, zbytek neměl žádný prostor. A autoři z nich dělali blbce, až se na to skoro nedalo koukat. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dát dokupy takhle komplikovanou pomstu, je docela slušný oser. Zvlášť, když si k tomu vyberete neortodoxní nástroje a vymyslíte si ještě složitější schéma. Naštěstí u olomoucké kriminálky pracují retardi, takže toho stihnete vykosit víc, než jste možná sami doufali. První dva díly jsou průměrná žánrová standardka, které moc nejde práce s napětím, a postavy jsou spíše takové roztomilé karikatury (kde svoje zadání pochopil akorát výtečný Michal Isteník) kteří se ve vyhrocené situaci spíše trapně plácají, než aby opravdu něco řešili. Hřebejk ze sebe sype rutinu, která za každou cenu potřebuje zabít tři nedělní večery, přičemž jej sráží Jarchovského scénář, který závěrečnou epizodu zvrtne do čistého pekla tvůrčí lenosti, kdy se banality mísí s nonsensy. Závěr už vše jenom korunuje. To není prostor pro diváckou fantazii, to je břídilství. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Opět děs a běs, který jsem vzdal na začátku druhého dílu po deseti minutách. Krásná Olomouc to prostě nezachrání, když je jalový scénář (předlohu neznám) a když se na "place" motá sestava neuvěřitelně nesympatických herců na čele s vždy odpuzující Melíškovou, která mi vadí ve všem, co jsem kdy viděl, ale tady (třeba na rozdíl od Dabing streetu nebyl nikdo, kdo by jí eliminoval, zatímco právě tam jí přehráli snad všichni ostatní. Jan Hřebejk může dělat, co chce matroš Petra Jarchovského se taky dvakrát nevydařil (asi blbá předloha), ale jednoznačně - prostě ne, nikdy více. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)
  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)

Reklama

Reklama