Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Dobro a láska zvítězili nad zlem a dalšíma zlořádama. To tak nějak od pohádky očekávám. A to tam bylo. Ústřední dvojice celkem pohledná, gauneři byly vyšvihnuti herecky obstojně, Karel Dobrý konečně jako Lucifer (tam měl koneckonců nakročeno, neviděla jsem pohádku, kde by hrál kladnou postavu). Malebné lokace jihočeské krajiny byly milé a jako top Holub jako komická figura. Chápu, ze je posledních pár let trendy odsoudit vše, co Troška pustí do světa, ale toto nebyla vůbec špatná pohádka. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Když Princezna ze mlejna potká S čerty nejsou žerty, vznikne sice pěkná, ale naprosto ničím nepřekvapivá pohádka. A tak jsou z pekla vysláni dva čerti chytit dva hříšníci, ač peklo vypadá děsivě a Lucifer hřímá jak umí, dva čerti jsou v podstatě dobráci a spíše pomáhají než škodí (to máme S čerty nejsou žerty). A mezitím je někde na jihočeském statku nešťastná dcera, kterou její táta nutí do svatby se zlým sedlákem, ale ona miluje chudého čeledína. Sluníčko svítí, děj se odehrává na kýčovité vsi a v okolních lesích a nechybí ani zřícenina (to máme Princeznu ze mlejna). Výsledkem je hezky, profesionálně natočená pohádka s příjemnými postavami a lokacemi, ve které Vás vůbec nic nepřekvapiví, nedojme, ani nijak extra nerozesměje. 3*. ()

Reklama

Mia... 

všechny recenze uživatele

Česká země jako malovaná.... Troškovi se opět podařilo ukázat, jak krásnou a malebnou tu máme krajinu. Peklo je nádherné, byla to perfektní volba a rozhodně se vydám do Čertoviny na kozí chcanky (Troškou doporučovaný nápoj, podávaný v pekle, které za běžných dní funguje jako hospůdka). Každopádně nejsem zrovna obdivovatelem Troškových hašteřících se čertů, takže to pro mě bylo trošku mínus, že od svého vkusu opět neupustil, nicméně k němu to už nějak patří. Luciper byl vcelku ucházející, ač jsem už viděla mnohem lepší (S Čerty nejsou žerty, Čert ví proč?...). Dvojice Prachař-Benedikt byla ale naprosto skvělá a bavili mě od začátku až do konce. Hlavní hrdinka Hana (Sandeva) byla pěkňoučká a očko potěšila, stejně tak i Jan (Muller). Nejvíc jsem se ale nasmála u hříšné duše v podání Holuba, protože to bylo naprosto excelentní. Celkový dojem z pohádky mám pozitivní, byla opravdu milá a hodně oku lichotící. Pět hvězd ode mě ovšem nedostane, protože mi tam něco chybělo. Třeba to časem ještě přehodnotím.... Doporučuji návštěvu kina všem pohádkářům a dětem :) Viděno v kině na předpremiéře vč. Zdeňka Trošky, Richarda Jaroslava Mullera a Dominicka Benedikta. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Troškové čertoviny alebo aj troškoviny. Ako rozprávka celkom v pohode. Trápne dvojzmysly a nevtipné spievanie ale nepotešili. Čerti boli ale vydarení. Ale určite lepšie ako take babovresky 3. Záverom Troška zlomil svoje filmové neúspechy a za prostredie v ktorom sa natáčalo by sa nehanbil takmer žiaden režisér. Na Český film sa to dalo. 3* ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Začátek s ukřičenými čerty vypadal opravdu hrozivě. Prachař ani jeho kolega se navíc vzhledem k charakteru svých rolí nemohli dostatečně projevit a je možné, že si v průběhu sledování uvědomíte, že jste o nich už půl hodiny neslyšeli. Příběh sedlákovy Haničky zamilované do čeledína Jana se ale nakonec zamotá do zajímavé taškařice, která diváka rozhodně neurazí tolik jako Troškova "Čertova nevěsta". P. S. Navrátil už by si měl ty zlotřilé dědky toužící po zlaťácích nechat patentovat. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Sára Sandeva měla při natáčení problém s tím, že musela venku běhat bosá. Jelikož má fóbii z hmyzu a film se točil v létě. (major.warren)
  • Ve filmu si Marek Valášek zahrál malou roli chasníka, který se jmenuje Datel. Pod stejným jménem, respektive přezdívkou, vystupuje i na YouTube. (SONY_)
  • Při televizní premiéře v průběhu velikončních svátků 2019 vidělo pohádku téměř 1 300 000 diváků na obrazovkách televize Prima ve dvou uvedeních. (zdeny99)

Reklama

Reklama