Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

Han22 

všechny recenze uživatele

Když Princezna ze mlejna potká S čerty nejsou žerty, vznikne sice pěkná, ale naprosto ničím nepřekvapivá pohádka. A tak jsou z pekla vysláni dva čerti chytit dva hříšníci, ač peklo vypadá děsivě a Lucifer hřímá jak umí, dva čerti jsou v podstatě dobráci a spíše pomáhají než škodí (to máme S čerty nejsou žerty). A mezitím je někde na jihočeském statku nešťastná dcera, kterou její táta nutí do svatby se zlým sedlákem, ale ona miluje chudého čeledína. Sluníčko svítí, děj se odehrává na kýčovité vsi a v okolních lesích a nechybí ani zřícenina (to máme Princeznu ze mlejna). Výsledkem je hezky, profesionálně natočená pohádka s příjemnými postavami a lokacemi, ve které Vás vůbec nic nepřekvapiví, nedojme, ani nijak extra nerozesměje. 3*. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších Troškových filmů posledních dvaceti let ( parádní vizuál jako vždy, dokonce "složitější děj" než obvykle, dobré obsazení ) ale jako pohádka je to maximálně průměrné. Má to jasný ale tentokrát snesitelný Troškův rukopis ( ukřičenost, pitvořivost, trefování do katolické církve) Krom toho, že se na to líbivě kouká musím ocenit herecké výkony - Olda Navrátil koncert, Nosek nadprůměrný výkon, Sára Sandeva hrála sice jak na divadelních prknech Thámova divadla, ale je to pohádka tak jsem tolerantní ... a taky se na ní hezky kouká ) ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy Troška točil fajn filmy. I pohádky. Jenomže ty měly scénář, nad kterým se dlouze přemýšlelo, a nevznikl přes noc. Tohle je bezmoc, loupež a matlanina z několika legend, naroubovaná do sebe. Viděno z povinnosti kvůli Sáře. Postsynchrony jsou strašné, hlavně u RJM to vypadá, jak kdyby se u jiného filmu dívali na německou Rosamundu. A Sára opravdu zpívá nebo to byl někdo jiný? Tak jako tak jsou písničky špatné a vůbec se do filmu nehodí. Krásný hlas a zjev má jen Jana Bernášková, na tuhle kněžnu asi dostal chuť každej chlap. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ono to sice není nijak sofistikované, chytré a kultem každých svátků se to nestane, originalitou to taky neoplývá a hláškami, které by zlidověly, to taky nehýří, ale je to milé, hezky se na to dívá, sympatické postavy jsou sympatické, zloduši jsou zlodušní, Jana Bernášková moc hezky přešla z roztomilých princezniček na role rafinovanější a já se na ni těším za pár let coby důstojnou královnu, Sára Sandeva převzala od Anrey Černé pomyslný štafetový kolík v kategorii dívčí ústřední hrdinka ze vsi a ta ves a okolí byly prostě nádherné. V hormonálním roztetelení jsem tomu chtěla dát čtyři hvězdy, jenže ani po dlouhé pohádkové absenci vlastně až tak roztetelená nejsem. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Dobro a láska zvítězili nad zlem a dalšíma zlořádama. To tak nějak od pohádky očekávám. A to tam bylo. Ústřední dvojice celkem pohledná, gauneři byly vyšvihnuti herecky obstojně, Karel Dobrý konečně jako Lucifer (tam měl koneckonců nakročeno, neviděla jsem pohádku, kde by hrál kladnou postavu). Malebné lokace jihočeské krajiny byly milé a jako top Holub jako komická figura. Chápu, ze je posledních pár let trendy odsoudit vše, co Troška pustí do světa, ale toto nebyla vůbec špatná pohádka. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se objevuje část Jihočeského baroka lidového umělce Jakuba Bursy, který je shodou okolností prapředek režiséra Zdeňka Trošky. (ZHODNOTITEL)
  • Za pekelnou lokaci si filmaři vybrali Peklo Čertovina u Hlinska, dále se točilo ve skanzenech Třebíz a Přerov, na tvrzi v Drslavicích a tradičně v malebných vesničkách jižních Čech. Natáčení začalo 23. května 2017. (Dejff_2004)

Reklama

Reklama