Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (447)

maverick10 

všechny recenze uživatele

O třídu výš než Troškoviny, ale stále na míle daleko od pravé pohádky. Z Lucifera tu dělají romantickou bábovku a z čertů bandu buzerantů. To jsme to dopracovali. Dnes už prostě není tvůrce, který by stál alespoň za 3 pokémony a penál z HelloKitty. Marek Najbrt s pánama s čertím brkem v ruce, prostě nedokážou vybrousit charaktery postav natolik, abych si jednotlivé postavy mezi sebou nepletl. Postava Lucifera je stejně přihlouplá a šedá, jako postava šafáře, nebo hajného či kusu šutru ležícího u zablácené cesty. Pokud se tu tvůrci snažili o satiru a používali ironie (což je výmluva snad každého tvůrce, kterému jeho dílo nevyšlo), pak jsem pravděpodobně hloupější než syn fotbalisty a moderátorky VIP zpráv. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Pozitívom tejto rozprávky je herecké obsadenie. Výborný je Vetchý, Bárdos a Geišberg, pre ktorého sa Čertí brko stalo žiaľ labuťou piesňou. Nedokázal som sa zmieriť s faktom, že sa jedná o "občiansku výchovu pre škôlkarov" a ich rodičov v duchu americkej Zootopie. Lenže o 2-3 roky vtipy kleklo brko a podobné už aj tak nikto nepochopí, tak na čo ich tam pchali? Zamerali sa na politické vtipy a texty piesní, ale samotný scenár na mňa pôsobí len ako sled násilne pospájaných scénok. Keď už z toho urobili muzikál, mala tam byť aspoň 1 pesnička chytľavá, ale to nie. Nie je to také zlé ako minuloročné Přání k mání, len to nestojí za lístok do kina. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Milá a poměrně zábavná pohádka, jejíž negativa jsou zvláštním způsobem zároveň i devizou celého filmu. Třeba dlouho jsem neviděl výraznější kolaboraci mezi českými a slovenskými herci, za což jsem moc rád. Nečekal bych ale, jak těžké bude například pro Judit mluvit česky. Tím ji to nechci vyčítat. Jen mě to překvapilo. Herecky a krásou tu stále byla coby nejhezčí pohádková postava posledního dvacetiletí. Stejně tak je příběh poměrně nápaditý, ale nebýt zkorumpovanosti v Pytlově, neměl by vlastně co vyprávět. No a co se humoru týče, tak chvílemi je to legrace, ale náhle pět minut nevíte, do čeho pořádně píchnout. Celkově vzato jsem na první moment dal čtyři hvězdy, ale pak jsem přeci jen ubral, protože při představě, jak nadšený jsem loni šel z kina po Anděl páně 2, mi tady ta radost z dobře odvedené pohádky přeci jen trošku chyběla. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám příjemná, inteligentní a vtipná pohádka pro celou rodinu. Výprava, kostýmy, písničky, obsazení, fajn humor, originální scénář, výborní všichni, ale Jana Plodková, ta jede bomby.. :-) Velmi vkusné, chválím, tvůrcům tleskám. A zároveň je to moc pěkné rozloučení s Mariánem Geišbergem. Čest jeho památce! ()

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Tak docela bych ocenila nápad přiřadit peklo k nefunkčnímu úřadu, protože tak tomu musí být i v dnešní době. Nicméně se kombo satiry a pohádky úplně nepovedlo a proto dávám 2 hvězdičky za snahu. Je to takové nemastné neslané, není to vlastně ani tak úplně špatné, ale ani dobré. Každopádně je tam určité ponaučení takže alespoň jedna atributa pohádky je splněna, ale provedení s celkem 3 hudebními výstupy je takové až nedomrlé. Navíc je to takové skákání z něčeho na něco, takže to příběh úplně rozptýlí (a nato už stačili 3 vtěsnané songy). Také neoceňuju to, že jestli to má být pro děti, se jim říká, že čerti jsou vlastně alkoholici, co už dlouho nemohli na pivo... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Autoři si původně pohrávali s myšlenkou, že čerti budou bez rohů. Nakonec ale menší růžky mají. [Zdroj: Totalfilm.cz] (ZHODNOTITEL)
  • Filmaři přispěli k tomu, že díky jejich výběru lokace pro peklo (hlubinný kaolinový důl u Nevřeně), může být tato industriální památka zpřístupněna veřejnosti. Kvůli natáčení totiž musel být zbudován nový portál, dosud se do nepřístupného dolu lezlo betonovou rourou. (rakovnik)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama