Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Na plný počet hvězdiček to asi není, ale na Trošku jde o velmi zdařilou pohádku. V tom dobrém je na ní ten Troškův rukopis znát (viz hezké záběry na krásnou českou krajinu, pěkné lidové písničky, milí čerti). Přitom zde nejsou některé jiné "troškoviny", které dost nemusím. Mám na mysli různé pitvoření se a jiné blázniviny mnohdy hraničí až s trapností... Řekl bych, že od Princezny ze mlýna je to nejzdařilejší Troškova pohádka a to rozhodně není málo. Pokud máte menší děti, rozhodně návštěvu této pohádky doporučuji. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Světe div se, Troška natočil svůj nejlepší film za posledních dvacet let. Nejvíce mě těší, že se dokázal udržet na uzdě a nenatočil další z uřvaných a otravných pohádek typu Z pekla štěstí. Naopak, velmi milým způsobem si dává záležet, aby se pohádka blížila starým klasikám. Překvapivě krásně pracuje se všemi postavami, dialogy jsou pěkně uhlazené a Oldřich Navrátil je naprosto bravurní!!! Příběh není tak přímočarý, jak by se mohl na první pohled jevit a neustále pracuje s nápady, intriky. Jde znát, že výprava patři k tomu levnějšímu, ale vůbec to nevadí. Čertovinám se stále podsouvá nálepka dalších S čerty nejsou žerty, nicméně k tomu pořád něco ještě chybí. Naštěstí se tak nesnaží tvářit, ale pořád kvalitou někde jinde, než většina svátečních pohádek z televizní produkce. Já se na projekce náramně bavil, tak snad si to Troška nepokazí dalšími Babovřeskami.......7/10 ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rutinní Troškova pohádka, tentokrát ve variantě malebná jihočeská krajina + selské baroko + čerti + mladá láska + lakomí sedláci + předrevoluční šlechta. A protože tentokrát chyběl vodník (kterého nahradila zbloudilá duše), uvidíme ho zase hned v další pohádce Zakleté pírko. A místo klasického hašteření se tu pro změnu zpívá. Netuším, proč z toho rovnou neudělá seriál. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Začátek s ukřičenými čerty vypadal opravdu hrozivě. Prachař ani jeho kolega se navíc vzhledem k charakteru svých rolí nemohli dostatečně projevit a je možné, že si v průběhu sledování uvědomíte, že jste o nich už půl hodiny neslyšeli. Příběh sedlákovy Haničky zamilované do čeledína Jana se ale nakonec zamotá do zajímavé taškařice, která diváka rozhodně neurazí tolik jako Troškova "Čertova nevěsta". P. S. Navrátil už by si měl ty zlotřilé dědky toužící po zlaťácích nechat patentovat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom komplikovane napísaný scenár, rozumej v tom zmysle, že na scéne sa stále objavujú nové a nové postavy a všetko stále viac komplikujú. Nakoniec sa ale ukazuje, že všetko je inak, jednoduchšie a akosi sa to aj dalo čakať, čo je ale ku prospechu veci. Troška si dal záležať aj na lokáciách, čiže Čertoviny vyzerajú doslova krásne, napriek tomu ale stále televízne. V televízii je to v poriadku, ale vážne si neviem predstaviť, ako by som sa cítil v multiplexe, kde by som si za film zaplatil plné vstupné. Neviem čím to je, že dodať filmovosť súčasným rozprávkam je taký problém. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Filmový statek stojí ve vsi Vlhavy čp. 5. Natáčelo se zde 6 červnových dní roku 2017. (rakovnik)
  • Ve filmu má roli David Gránský. Hraje tam hraběte Schutersteina (Šutrštajn). V Hošticích byl také hrabě v místním zámečku, který ve filmech Slunce, seno... zastupuje JZD. A na tom zámečku žily taky hrabě s hraběnkou a jmenovali se Schutersteinovy. (JT19)

Reklama

Reklama