Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem si až moc živě představil, jak si Troška s Kališem navzájem honili ocasy po tom, co vymysleli závěrečný double twist, který může ohromit maximálně děti ze školky, takže hodnocení držím při zemi. Troška možná mnoho diváků překvapil, když upozadil některé jeho otravné trademarky, ale pokud není schopný nabídnout sympatické postavy a herce bez nutnosti jejich předabování, tak se z podprůměru už nikdy nevyhrabe. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s "pohádkami", které se točí v posledních letech (výjimkou je Anděl Páně), musím dát vyšší ohodnocení. Plný počet hvězd to ovšem nebude, v pohádce byla hluchá místa a to kopírování z jiné (legendární) pohádky je až moc znát. Ale jinak vcelku pěkná, milá pohádka, kterou si dovedu představit jako vánoční klasiku. Podle mého soudu Troška pohádky jako jeden z mála točit umí. ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Na to, že to režíroval Troška, jsem čekala víc - mnohem víc. Já nevím, podle mě tomu něco chybělo, jakoby to bylo takové nemastné, neslané. Postrádalo to šmrnc, něco co by člověka na tu hodinu a půl upoutalo a on nemusel očekávat, co přijde. Tenhle námět je už tisíckrát ohraný a já čekala, že tentokrát přijdou s něčím jiným, novým. Mohli tam umístit více postav nebo je alespoň víc zapojit, čerti tady skoro nejsou vidět, Haničku a Jana by to chtělo také více a vlastně všechny, kněžna a kníže jako jediní tomu dodali trošku barvy. Za mě tedy hodně velké zklamání, po pohádkách jako Nejkrásnější hádanka nebo Princezna ze mlejna, nemůžu jinak než hodnotit slabě, mé hodnocení tady zachraňují právě čerti a kníže s kněžnou, právě díky nim nedávám odpad! nebo jednu hvězdičku. Myslím, že fanoušci Trošky se na tuto pohádku podívají s očekáváním, raději však čekejte málo, možná vás překvapí. A možná taky ne! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dá se to. Sice bych to zkrátil minimálně o 20 minut, ale jinak to jde. Teda jo, chvílemi to je takové připitomělé, ale jinak je to taková klasické pohádka,která mezi těmi českými novodobými asi bude vyčnívat, jelikož všechny ty megapokusy typu Řachanda jsou nekoukatelné (a to jsem ještě neviděl Když draka bolí hlava...). Ale postavy zde fungují, děj docela taky (i když místy nudí) a samotný výběr prostředí taky, ale tohle, uznejte, Troška umí. Sice nějaká originální zápletka to není, ale co. 3* ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

TAKY JSEM KDYSI MĚLA RÁDA CHLAPCE, JAKO TADY JAN. Často dost falické (radost nad pořádným klackem, zpěv o dlouhé píšťaličce, Sara Sandeva v kratší sukýnce taktéž vybudí k lecčemu), jak je zvykem u Trošky, dost uřvané, ale pořád je to jeho nejlepší pohádka od Nejkrásnější hádanky. Nebýt písniček, které zdržovaly a pár folklórních lapsů (nářečí), uteče film i díky některým dobrým hercům (Navrátil, Nosek) dřív, než si stačíte uvědomit, že je dost blbě obšlehnutým příběhem snímku S čerty nejsou žerty a dalších. 30%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu má roli David Gránský. Hraje tam hraběte Schutersteina (Šutrštajn). V Hošticích byl také hrabě v místním zámečku, který ve filmech Slunce, seno... zastupuje JZD. A na tom zámečku žily taky hrabě s hraběnkou a jmenovali se Schutersteinovy. (JT19)
  • Když čerti po svém příchodu na svět vylekají sedláka a rybáře, je slunečno a bezvětří. Vzápětí v lese narazí na babku a náhle je zataženo a silný vítr. Když ale babku přivážejí k její chaloupce, je opět slunečno a bezvětří. (charles3)

Reklama

Reklama