Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

Fr 

všechny recenze uživatele

„OD TOHO TADY JSOU ČERTI, ABY TROPILI ČERTOVINY…“ /// Čerti, všemocná láska, hříšná pokušení, dobro a zlo. Peklo – tomu Heřmánkovu chtělo by se podobat, bohužel Karlos Dobrý (i když z něj nemívám dobrej pocit) jeho úrovně nedosahuje. Pak čerti v podstatě zavražděj flanďáka - (říkám si, ty vole, tak to bude drsný!)… naštěstí tady netrapí žádnej Gott, zlo je zlý a chamtivý a dobro… no to si svoji cestu najde. Obsazení je celkem přesný (i ten Prachař jako ztřeštěnej čert mě nakonec přestal iritovat) a jestli ještě v dnešní době parchanti koukaj na filmový pohádky… tak je to hlavně pro ně. Fakt rozumná Troškovina! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám dojem, jakoby byla moje dcera jediná mladá holka na světě. 2.) Mám dojem, jakoby byla moje holka jediná mladá holka na světě. 3.) Zjistím, že i čerti můžou nosit štěstí. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tradiční "Troška", který v tomto případě neurazí. Na škodu je však hlavně fakt, že komplex "pekla Čertovina" využívá jen minimálně, což je u tak výborné lokace po čertech velká škoda. To stejné platí i pro další čertovské hrátky, kterých je tady poskrovnu. Ale zachraňuje to Jan s Haničkou, kteří tvoří příjemný pár, díky čemuž nemáte problém jejich lásce uvěřit. Navrátil pak představuje typického "statkáře otrapu", což je však role, která mu dlouhodobě sedí, takže diváka určitě pobaví. Asi nebudu tuhle pohádku vyhledávat nějak pravidelněji, ale na jedno zhlédnutí mi nevadila. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

TAKY JSEM KDYSI MĚLA RÁDA CHLAPCE, JAKO TADY JAN. Často dost falické (radost nad pořádným klackem, zpěv o dlouhé píšťaličce, Sara Sandeva v kratší sukýnce taktéž vybudí k lecčemu), jak je zvykem u Trošky, dost uřvané, ale pořád je to jeho nejlepší pohádka od Nejkrásnější hádanky. Nebýt písniček, které zdržovaly a pár folklórních lapsů (nářečí), uteče film i díky některým dobrým hercům (Navrátil, Nosek) dřív, než si stačíte uvědomit, že je dost blbě obšlehnutým příběhem snímku S čerty nejsou žerty a dalších. 30%. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Mě už to fakt nebaví! Zas a pořád a zas a pořád dokola. Pohádka o hovně, NIC se tam neděje, jenom kecá. Jako děcko bych v bolestech chcípnul nudou. A pak je tu ještě druhý mor současné pohádkové tvorby a tou je hlavní hrdina debílek, který se NIJAK nezapřičiní o to, aby získal svoji (otravně ukňouranou) milovanou. Neudělá lautr nic, všechno za něj udělají čerti. Morální dno. Casting příšerný, postsynchrony ještě horší (zvuk zní strašně uhlazeně a dokonale). To, že je v hlavní roli Jakub "protekční píčus" Prachař už ani komentovat nebudu. A nechápu, jak vůbec můžou v tomhle pekle mít nějaké duše, celý úvod připomínal spíš nějaký ústav mezi retardy než peklo. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Na plný počet hvězdiček to asi není, ale na Trošku jde o velmi zdařilou pohádku. V tom dobrém je na ní ten Troškův rukopis znát (viz hezké záběry na krásnou českou krajinu, pěkné lidové písničky, milí čerti). Přitom zde nejsou některé jiné "troškoviny", které dost nemusím. Mám na mysli různé pitvoření se a jiné blázniviny mnohdy hraničí až s trapností... Řekl bych, že od Princezny ze mlýna je to nejzdařilejší Troškova pohádka a to rozhodně není málo. Pokud máte menší děti, rozhodně návštěvu této pohádky doporučuji. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se objevuje část Jihočeského baroka lidového umělce Jakuba Bursy, který je shodou okolností prapředek režiséra Zdeňka Trošky. (ZHODNOTITEL)
  • Za pekelnou lokaci si filmaři vybrali Peklo Čertovina u Hlinska, dále se točilo ve skanzenech Třebíz a Přerov, na tvrzi v Drslavicích a tradičně v malebných vesničkách jižních Čech. Natáčení začalo 23. května 2017. (Dejff_2004)
  • Ve filmu má roli David Gránský. Hraje tam hraběte Schutersteina (Šutrštajn). V Hošticích byl také hrabě v místním zámečku, který ve filmech Slunce, seno... zastupuje JZD. A na tom zámečku žily taky hrabě s hraběnkou a jmenovali se Schutersteinovy. (JT19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno