Reklama

Reklama

X-Men: Nová generace

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 21 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Emma Dumont, Jamie Chung, Stan Lee, Amy Acker, Natalie Alyn Lind, Stephen Moyer, Sean Teale, Coby Bell, Blair Redford, Jeff Daniel Phillips, Percy Hynes White (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Žalobce Reed Strucker má chránit obyvatele před mutanty. Když se ukáže, že jeho syn Andy je také mutantem, dává se celá rodina na útěk. Nejdříve měl síť mutantů zničit, teď je sám potřebuje... (TV Prima)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (10)

Gen X (2017) (S01E01) 

Konečně seriál, který plnohodně těží z potenciálu, který mutantní universum má. Přestože se nacházíme ve stejném světě, kde řeší X-Meni ty "velké" věci, tohle je pohled na ostatní mutanty a jejich boj o přežití. Takže žádné gumové oblečky a nepřítel s megaschopnostmi. Na druhou stranu je tady společnost Sentinel services, která se chytáním mutantů zabývá. A jejich prostředky na odchyt těch "normálních" mutantů, nejsou vůbec špatné. Oproti komixovým filmům je vše realističtěji pojmuté a to je myšleno jako pochvala. Mutanti a jejich schopnosti jsou i tak velmi zajímaví. Triky jsou na úrovni, kterou Singer nastavil v celovečerácích. Navíc je čas pracovat s postavami, které jsou zatím bez výjímky sympatické. Takže vše má i ten lidský rozměr. Zpracováním mi to evokuje skvělý seriál Humans. Crossover by byl lahůdkový. Velká spokojenost...mám nový seriál na koukání. Snad to studio nezařízne po první sérii....nejspíš to nebude levná záležitost. ()

Recept X (2017) (S01E02) 

Zatím pořád dobrý. Díky provázanosti s filmy, se nemusí nic moc vysvětlovat, prostě se fičí příběh o tom, jak se svět snažil vypořádat s mutanty a jak se mutanti bránili. Zatímco Magnetovo Bratrstvo mělo ambice k organizovanému převratu, Podzemní hnutí se jen brání. To se děje po celém světě pořád, že se většina snaží rozmačkat odlišné lidi. Jen doufám, že se Gifted nezvrhne v politický thriller a budou i nějaké ty dějové zvraty. Zatím je všechno hezky vyvážené, ale už by to chtělo nějakou pořádnou mutantní osobnost a je jedno, na které straně bude. Je to boj, ale zatím korektní...důvody jsou oprávněné na obou stranách...to může být časem trochu nuda. ()

Extrakce vzpomínek (2017) (S01E05) 

Dobrej díl. Vztahy se hrotí, boj se stává osobní...postavy nejsou černobílé, chybují na obou stranách a záměry všech jsou srozumitelné a pochopitelné. Spokojenost. ()

eMergence (2018) (S02E01) 

Zatím je to hodně o emocích, žádné zběsilé akce...příjemné překvapení. ()

zMatený (2018) (S02E02) 

Heleme se, nakonec z toho bude seriál i pro starší 15-ti let. Režijně i scénáristicky, je začátek druhé řady daleko lepší, než by se po první řadě dalo čekat. Samozřejmě to otráví mlaďochy, protože všechno to povídání a emoce, je na úkor akce a triků. Prostě zatím je to víc o lidech a vztazích, než o zvláštních schopnostech. Mě to vyhovuje, takže spokojenost. ()

koMplikace (2018) (S02E03) 

Potvrzení toho, že tato řada není pouhá přehlídka schopností mutantů, ale plnohodnotný příběh o lidech, kteří díky svým schopnostem(odlišnosti) nemohou žít tak, jak by chtěli. I tato epizoda je mnohem víc o vztazích. Postavy působí velmi lidsky, což tvoří společně se schopnostmi jednotlivých mutantů a plány různých frakcí sympatický kontrast. Vzestupná tendence, tento díl byl výborný. ()

Ústav pro choroMyslné (2018) (S02E04) 

Velmi průměrná epizoda, kterou zachránil až emotivní konec. Jinak to byla už poněkolikáté ta stejná písnička...někam jdeme, někoho chceme zachránit a ono se to zvrtne. Přesto mi to nevadí, protože postavy mají dostatečnou hloubku a jejich sebeblbější konání dává z jejich pohledu smysl. ()

doMov (2019) (S02E12) 

Skvělá epizoda...přesně taková, po které se člověk nemůže dočkat další. Vše neodvratně směřuje k událostem, které jsme viděli v X-Men: Budoucí minulost. ()

KalaMita (2019) (S02E14) 

Jedna ze slabších epizod a to přestože jedna z těch důležitějších postav zemřela (asi/snad). Je to zbytečně roztahané, začínají s množit proslovy o přijetí sám sebe a vlastenectví a jiných patetických pindů...prostě by to už chtělo děj, který s divákem zatřepe. Toho nitrozpytu už bylo dost. ()

Monstra (2019) (S02E15) 

Velmi dobrá epizoda. Vše se vytříbilo, všichni už vědí kam patří a kým jsou. Monsters je v tomto případě velmi dobře zvolený název. Byť je to superhrdinská týmovka ze světa mutantů, v tomto seriálu jde velmi snadno najít paralely s životem "normálních" lidí, protože co si budeme povídat...to co nás utváří, je naše rodina, přátelé a souhrn schopností, kterými jsme vybaveni. ()

Reklama

Reklama