Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (332)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně dozajista sešup o třídu níž. Jednotlivé choreografie a písně už nejsou důsledkem plynulého vyústění děje, ale jsou tam prakticky jen proto, aby byly (přeci jen to má být muzikál). Zatímco jedničku mám celkem rád právě kvůli tomu, jak scénář spolu s dramaturgií pracují s tempem, dynamikou, příběhem i hudbou, tady mi to místy přišlo vyloženě na sílu. Meryl mně osobně moc nechyběla a Lily James se role zhostila dobře (kromě toho, že žila v Británii a byla opálená už od začátku filmu - nicméně to je jen detail). Lepší scény střídaly ty infantilní (celý flashback s Harrym), a nová Mamma Mia tak na diváka působí spíše neutěšeným dojmem, než aby navozovala letní pohodu, jako tomu bylo u jedničky. Celkově však nijak extrémně neurazí a většina diváků/divaček bude odcházet z kina spokojená už proto, že když někdo zpíval, dalo se to poslouchat. Ke všemu příběh hrál trochu více na city, než minule (ačkoliv to minule fungovalo mnohem lépe). Celkově tak průměr a 3 hvězdičky. Pokud bych si měl vybrat, rozhodně si mnohem raději pustím o deset let staršího sourozence (a trojku nepotřebuji). :::: Po zhlédnutí jedničky jdu na dvě, protože tohle je fakt ignorace faktů... Aspoň z toho vznikla pěkná slovní hříčka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(100%) Viděno v kině a to 2x !!!! A JE TO TAM!!! Nechci moc srovnávat, jedničku miluju, ale tohle nejen, že se jí vyrovnalo, ale já bych řekl, že i svým způsobem překonalo! První film byl takový střeštěný, komediální, zato tahle záležitost mi přišla dost serióznější, vyspělejší a také dost romantičtější. Dějové linie krásně do sebe zapadli, sledovat mladou Donnu v podání Lily James – to byl kurevsky dobrý nápad. Nejen proto, že je Lily krásná ženská, tak i proto, že se do roli mladé Donny vžila opravdu bravurně. Ke konci dojde i na nějaké ty dojemné scény. Amanda Seyfried mě zde opět bavila, byla už rozumnější a zpívat nezapomněla. No, takže po příběhové stránce je to velmi silná záležitost. Dále, písně – naprostá BOMBA. Těžko říct, která mě bavila víc. K tomu skvělá CHER na konci. Běžně dokážu filmy rozebírat v komentářích do nekonečna, ale u tohohle to popsat slovy nemohu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Mamma Mia! Here We Go Again" je pokračovaním kultového muzikálu "Mamma Mia!", ktorý som skutočne nemusel. Ako fanúšik skladieb kapely ABBA som nemohol prísť na chuť tým speváckym výkonom, príbehu chýbala nejaká väčšia story a viac-menej to pôsobilo ako zmes skladieb prásknutých dokopy do jedného filmu s mizernými speváckymi výkonmi. Tentokrát mám pocit, že príbeh sa tu posunul, výkony sú uspokojivé a nepílilo mi to celý čas uši. Okrem toho je aj film oveľa kultivovanejšie a je tu menej spontánneho vrieskania Donny a jej kamarátok ako aj Sofi. Okrem toho sa tu dostali aj iné skladby od ABBA, ktoré v minulom filme neboli a musím povedať, že som s nimi bol veľmi spokojný. Dokonca za seba poviem, že mi pasovali oveľa lepšie a aj dobre vedeli podať príbeh filmu. Takže vo všetkom mám pocit, že je to krok vpred. Celkovo mám pocit, že k tomuto filmu by som sa nemal problém vrátiť. Pozerať aj počúvať sa to dalo, preplietanie oboch príbehov mi vôbec nevadilo a dokonca som mal pocit, že to fungovalo veľmi dobre. Je fajn vidieť, čím si prešla Donna vo svojich mladých rokoch, ako sa dostala na ostrov a podobne. Za seba spokojnosť. Hoci je to naivné a hlúpe, tak minimálne mám pocit, že tu bola väčšia dávka snahy o to, aby nám tvorcovia priniesli dobrý príbeh. Takže aspoň v tomto im dávam kredit. Nemôžem povedať, že by to bol super film, ale minimálne oveľa pozerateľnejší, než bol predošlý. Takže si myslím, že je hodný vášho času, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: B ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nejprve mě překvapilo, že má být vůbec druhý díl. Byla jsem k tomu ze začátku skeptická, ale když jsem četla synopsi, viděla trailer a slyšela písničky, tak mě napadlo, že si uděláme dámskou jízdu. A za to jsem ráda. Líbilo se mi to víc než první díl. Skvělé písně a taneční kreace. Alterega herců byla opravdu skvěle vybrána. Zvlašť se mi líbila alterega Donny (Lily James) a Sama (Jeremy Irvine). Amanda Seyfriend mi teď co by Sophie docela vadila a také zpěv Skye, který tam naštětí moc obsažen nebyl. Scéna s Harrym a Billem a' la Titanic byla vtipná. Nápadité bylo obsažení Cher, co by babičky Sophie, která písně svým hlasem ještě obohatila. Celé to bylo vtipné a milé. Doporučuji. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Farebný veselý príbeh, ktorý chytí za srdce. Obsadenie sa im fakt podarilo a hudobné čísla boli veľkolepé. Film ušiel ani neviem ako a bola to zábava. A aj so preliala slzu či dve. Lily James bola skvostná no a Cher ... Prestrihy medzi dvoma časovými líniami boli plynulé a samotný príbeh pekne nadväzoval na prvý film a dával zmysel aj sám o sebe. Proste čistá radosť. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Cher si zahrala postavu Ruby, matku Donny (Meryl Streep). V skutočnosti je medzi nimi len trojročný rozdiel. (yacomoG)
  • Natáčelo se od 12. srpna do 2. prosince 2017 v Chorvatsku a Anglii. (Varan)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama