Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (494)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem byl tedy velice zklamán výběrem pohádky na tento den. Již několik let patří mezi naše tradice zasednout po štědrovečerní večeři k televizi, zapnout ČT1 a strávit společné chvíle u nové pohádky. Tento rok jsme byli všichni velice zklamaní. Mě prostě hrozně vadí, když se v pohádkách snaží zakomponovat nějaké zmodernizované scény a věci. Mám raději typickou klasickou pohádku bez všech těch hloupostí a udělátek. Místy mi to přišlo spíše jako parodie. No, ČT1 má ještě dva pokusy (dnes a zítra), kde chystají také nové pohádky. Momentálně u mě ale stále vede Sedmero krkavců, které vysílala Prima trošku s předstihem. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Korunní princ je na české poměry pěkně udělaná a místy i opravdu zábavná pohádka, která si vzala nejeden filmový prvek ze světové kinematografie (např. vtipně pojaté souboje o princeznu alá Příběh rytíře, čaroděj a jeho vězněný pomocník na řetízku alá Hvězdný prach atd.). Herecké obsazení mi přišlo dobře zvolené, od sympatického prince Jana, přes potrhlého sluhu v podání Kříže, až po tajemně temného Abrháma. S příběhem jsem byl též spokojený, jelikož člověk opravdu netušil, kdo všechno se napije elixíru zapomnění. Z technického hlediska byla pohádka zvládnuta rovněž dobře, byly tam pěkné záběry kamerou, příhodná hudba a i ten drak nebyl na naše poměry až zase tolik tragický (když si vezmu v potaz hrůzy od Asyla). Zkrátka milé filmové překvapení z tuzemské produkce, které si zaslouží pozornost. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po pár letech konečně vánoční premiérová pohádka, za kterou mi nebylo na první pohled stydno. Příběh docela originální, přiměřeně vtipný, decentně moderní ve chvílích, kdy se to hodilo (turnaj). A většina negativních hodnocen zde na CSFD se objevila po prvních deseti minutách, takže prostě jen standardní dávka blbců. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Hele, nebylo to zlý. Pár povedenejch vtipů se zapomínáním a pár dobrejch dějovejch šmodrchanců, který se rozuzlily celkem plynule a nenásilně. Problém se současnou pohádkou mám především v tom, že postavy zkrátka postrávdají osobnost. Nejde o to, že by herci hráli blbě, jenom za těma lidma prostě necítím nic dalšího, "hlubšího". Plakátoví kluci a holky říkají semtam nějaký vtip. Zábavné? Ano. Zapomenutelné snadno. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Noo, tak to bylo příjemné překvapení. Na to, že jsem si to pustila jen tak z nudy ... Určitě to nedosahuje takové úrovně, jako jsou pohádky S čerty nejsou žerty nebo Anděl páně, ale i tak tomu dám plnej počet, protože jsem se dost pobavila. Kříž s Hádkem naprosto boži. Vlastně celé to bylo herecky dobře obsazené. Všichni to zahráli dobře a hlavně vypadali přirozeně, což v dnešních pohádkách tak časté není. Ze začátku mi trochu neseděl princ, takovéhle typy moc nemusím, ale nakonec se dobře osvědčil. Akorát trochu delší, než muselo. Když po třetí ztratil pamět, tak mě málem jeblo. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama