Reklama

Reklama

Frankensteinův hrad

  • USA House of Frankenstein (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie filmu FRANKENSTEIN MEETS THE WOLF MAN (1943), následované filmom HOUSE OF DRACULA (1945). Dr. Niemann so svojím hrbatým sluhom utekajú z väzenia a mieria do zrúcaniny niekdajšieho sídla dr. Frankensteina, aby mohol Niemann pokračovať v jeho výskumoch. Po ceste stretávajú po 1. grófa Draculu, po 2. roztomilé dievča Ilonku, do ktorého sa hrbáč neštastne zamiluje a po 3. rozmrazujú z ľadu Frankensteinove monštrum i Vlkodlaka, do ktorého sa čoby do zakliateho mužného elegána Lawrenca Talbota nešťastne zamiluje Ilonka. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné. I když bych byl možná raději, aby se universalovské perly (rozuměj monstra) nepotkávaly v jednom filmu, ale každý měl vlastní sérii (jako tomu bylo třeba v 50.-70. letech u Hammeru), toto střetnutí Draculy, Frankensteinova monstra a vlkodlaka nepostrádalo nic, co na těchto filmech miluju: tragický příběh, parádní atmosféru, spoustu mlhy ze suchého ledu, nadhled a prostě šmrnc. A tak to já rád. I proto jsem ochoten odpustit tvůrcům tu lehce dementní epizodu s Draculou či lehce rutinního Karloffa. V tomto filmu platí jednoduché: "Lon Chaney, bejby." ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování filmu Frankenstein Meets the Wolf Man(1943) se mi líbilo o něco víc. Samotnej příběh mi přišel zajímavější, zábavnější a hlavně záživnější. Možná je to i účastí více zvučných jmen. Vrací se Lon Chaney Jr. v roli vlkodlaka, přibude Dr. Niemann(Boris Karloff), objeví se zde i Dracula(John Carradine) a menší roličku dostal i George Zucco jako Lampini. Do role Frankensteinova monstra které tu bylo prakticky nepodstatné a bylo tu jen pár okamžiků byl obsazen pro mě neznámý Glenn Strange. Zajímavou a docela důležitou postavičkou byl sluha Dr. Niemanna(B. Karloffa) kterého si zahrál J. Carrol Naish. Hodnotím v rámci téhle série(trilogie) slabšími 4hvězdami. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Klasická universalovská monstra poprvé pospolu. Vlkodlak, Dracula, Frankensteinovo monstrum i mumie Kharis. No úplné splnění dětského snu... Až na to, že mumie byla vyškrtnuta ještě před natáčením, Dracula je obsazen tragickým Carradinem a celá jeho anabáze je jednak naprosto zbytečná a hlavně nudná, Frankensteinovo monstrum má svých pár vteřin (téměř doslova) slávy až zcela na konci a vlkodlak v Chaneyho podání je sice výtečný, ale trpí tím, že je odsunut na vedlejší kolej. Takže místo o "oslavu" monster tu jde především o další pachtění šíleného vědce. Tentokrát v poněkud rutinérském podání Borise Karloffa. Celý film si tak pro sebe bez větších probémů krade J. Carrol Naish v roli Karloffova poskoka. Frankensteinův hrad je veskrze průměrný snímek, z jehož potenciálu nebylo využito naprosto nic. Přesto jde o dobrý film. Ale jen dobrý a již nic víc. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze divaci museli mat v tych rokoch zo sledovania filmov z tohto prepojeneho monster univerza podobne pocity ako my pri marvelovkach. Je to zabavne, s cool postavami ale takisto pribehovo strasne repetetivne. Kolkokrat sa este budu hladat frankensteinove zapisky a kolkokrat este bude jeho monstrum prenasledovat rozzureny dav s faklami? Drive tomuto filmu nakoniec dodava tragicky milostny trojuholnik hrbac/ciganka/vlkodlak. 7/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenár House of Frankenstein oživil v jednom filme všetky slávne monštrá z 30. a 40. rokov dvadsiateho storočia a namiešal s nimi zábavný, nikdy nenudiaci dejový koktejl. Pekné natočený, obsadený i zahraný. Plný roztomilej nostalgie. Ale nečakajte dramatické veledielo v duchu Bride of Frankenstein. Film nie je tak silný, ani nemá tak veľké srdce. Je iba príjemnou zábavku pre zainteresovaných fanúšikov. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Název "House of Frankenstein" odkazuje k domu, který vlastnil druhý syn Henryho Frankensteina, Ludwig, který se objevil ve snímku Frankensteinův duch. Na konci Frankensteinova ducha dům vyhořel, v následujícím snímku Frankenstein a Vlkodlak byl zničen povodní. Zde však stojí opět nevysvětleně nedotčený. (liquido26)
  • Glenn Strange byl během pěti let již čtvrtým hercem, který v universalovské sérii ztvárnil Frankensteinovo monstrum. Tuto postavu proslavil především Boriss Karloff, který se v tomto filmu rovněž objevuje. Avšak pouze v roli doktora Niemanna. (DaViD´82)
  • Rozpočet snímku byl 354 tisíc dolarů a točilo se třicet dní. Boris Karloff za svou roli obdržel 20 000 dolarů, Lon Chaney 10 000, John Carradine 7 000 a Glenn Strange 500 dolarů. (liquido26)

Reklama

Reklama