Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dušan Klein nám v roce 1975 přináší 3 detektivní příběhy z ponuré Ostravy, které nám ukazují běžnou denní rutinu kriminalistů v 70 letech. Ostravští přílušníci veřejné bezpečnosti řeší v časovém intervalu 24 hodin tři různé případy. Jedná se o zranění příslušníka VB, únos kojence a pátrání po pohřešované dívce. (Hennes)

Recenze (51)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já osobně detektivky a kriminální filmy od Kleina zrovna moc nemusim a tento film neni výjimkou. Spojení trojice naprosto nesouvisejících případů do jednoho filmu podle mě nebyl moc dobrej nápad. Všechny případy jsou podaný jaksi zkratkovitě a jednodušše. A případ se ztracenou hezkou mladou blonckou tam byl zřejmě jen kvůli tomu, aby si diváci tu (pro mě naprosto neznámou) hérečku mohli prohlídnout. Mimochodem tento případ zůstal nedořešen, takže ta bloncka patrně pobíhá po Ostravě dodnes. Další dva případy taky žádnej zázrak. Je to takový bez napětí, bez akce, žádný překvapení nebo zvraty v ději. Prostě fízlové dostanou nějakej případ a bez sebemenšího zádrhelu dojdou krok za krokem až k úspěšnýmu vyřešení (teda až na tu ztracenou bloncku) a celý to dost nezaujatě komentuje Otakar Brousek jak nějakej naučnej dokument o životě hovniválů. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Blahopřeju Františku Řehákovi, sesadil Brabce z prestižního trůnu nejhoršího českého vyšetřovatele. Takhle necharismatického a špatně zahraného detektiva jsem ještě neviděl. Přitom ze začátku film vypadal celkem slibně, nečtouc předem obsah, podle Brouskova vážného a rádobyzajímavého komentáře jsem usuzoval, že se bude jednat o báječnou komedii nebo spíš parodii. Po nálezu mrtvého dítěte mi tak nějak došlo, že to asi žádná velká legrace nebude. Přesto jsem se skoro celý film nenudil, protože jsem oceňoval režisérovu invenci, kdy Řehák hrál kladného policajta a zároveň jednu z hlavních padoušských rolí, a já čekal na tu švandu, až se to konečně provalí. Bohužel ke konci jsem zjistil, že ač oba dva plešivci, v jistých nepatrných detailech se Řehák od Vochoče přece jen liší, takže se o žádnou dvojroli nejedná. Jinak tehdejší příslušníci VB se svým tutláním únosů dětí v rámci hesla "hlavně neznepokojovat veřejnost" prokazovali, že logicky se dá zdůvodnit kdejaká hloupost. Kdyby nebylo náhody, nikdy by na tu ženskou nepřišli. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek ukazující obyčejnou rutinní práci kriminalistů na Ostravsku. Jeden den - tři na sobě nesouvisející případy. Ano, takové to skutečně je. Nikdy se neřeší pouze jeden, jak nám je běžně předhazováno běžnými krimi snímky. Příběhy jsou komentovány vypravěčem, což ze snímku dělá prezentační film. Vyzněním to celé připomíná 'Malého pitavala z velkého města'. Nenáročný, bez napětí, bez akčních scén. Normalizační počin vhodný leda tak k odpočinku. Nějaký zážitek však nijak nezanechá. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku celkem zajímavé, vzájemná souvislost mezi třemi případy jaksi nepřicházela a to mě mrzelo. To mi pro českou detektivku nepřijde moc typické. Dobovou atmosféru zachytil pan Klein dobře, vypravěč k divákovi promlouval budovatelským jazykem, obyčejným faktům dodával punc neobvyklosti. Ostrava té doby byla nic neříkající, jakoby chladná a nepřístupná. Dobrých herců se zde sešlo požehnaně, někteří ve velmi epizodických rolích. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ostrava je kraj „razovity“ a stejně jako v Práglu i tady měla VB pořád co dělat. Tří případy na vyšetření a noc utíká tak rychle. Kdo pobodal příslušníka bezpečnosti? Kdo unáší děti? Kam zmizela mladá blondýnka s vkladní knížkou?  No začátek byl docela slušný a přinesl i zajímavou atmosféru, ale postupem času se z toho stala jen natahovaná nuda. Plejáda známých tváří, pohledná Evelyna Steimarová i Milada Janderová (její případ zůstal nevyřešen). Zbylé dva měli pár světlých okamžiků, nechyběly emoce, ale i tak jde jen o obyčejnou průměrnou kriminálku. Znám mnohem lepší z té doby! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Ostrave. (dyfur)

Reklama

Reklama