Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dušan Klein nám v roce 1975 přináší 3 detektivní příběhy z ponuré Ostravy, které nám ukazují běžnou denní rutinu kriminalistů v 70 letech. Ostravští přílušníci veřejné bezpečnosti řeší v časovém intervalu 24 hodin tři různé případy. Jedná se o zranění příslušníka VB, únos kojence a pátrání po pohřešované dívce. (Hennes)

Recenze (51)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Co bylo myšlenkou tohto filmu? Snad ukázat práci policistů mimo Prahu, že i policisté jsou lidé, že na každém záleží, aby byl pořádek a klid. Bylo toho zkrátka mnoho a děj se utopil v detailech. Policisté jsou obyčejní lidé, a tak byli obsazeni nepříliš exponovaní herci, kteří hráli hovorovým stylem, jenom žádné velké emoce. Zlatý ´Pitaval´! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já osobně detektivky a kriminální filmy od Kleina zrovna moc nemusim a tento film neni výjimkou. Spojení trojice naprosto nesouvisejících případů do jednoho filmu podle mě nebyl moc dobrej nápad. Všechny případy jsou podaný jaksi zkratkovitě a jednodušše. A případ se ztracenou hezkou mladou blonckou tam byl zřejmě jen kvůli tomu, aby si diváci tu (pro mě naprosto neznámou) hérečku mohli prohlídnout. Mimochodem tento případ zůstal nedořešen, takže ta bloncka patrně pobíhá po Ostravě dodnes. Další dva případy taky žádnej zázrak. Je to takový bez napětí, bez akce, žádný překvapení nebo zvraty v ději. Prostě fízlové dostanou nějakej případ a bez sebemenšího zádrhelu dojdou krok za krokem až k úspěšnýmu vyřešení (teda až na tu ztracenou bloncku) a celý to dost nezaujatě komentuje Otakar Brousek jak nějakej naučnej dokument o životě hovniválů. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je Brousek, který to celé komentuje, jak kdyby to byl dokument o mravencích. Jinak ty případy nejsou nezajímavý, a i ta policejní práce působí uvěřitelně... Akorát je to místy trochu utahané. Bavil mne Zahajský, který toho tady namluvi asi tolik, co ta jeho figurína v Rozpuštěný a vypuštěný. Vlastně jsem u něj zaznamenal jen větu "Teď by bodlo pivo". Tradičně mne tu sral Jelínek. Něco mne na něm leze na nervy. Taky je trochu divný, že se to odehrává v Ostravě, ale úplně všichni mluví jako Pražáci. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku celkem zajímavé, vzájemná souvislost mezi třemi případy jaksi nepřicházela a to mě mrzelo. To mi pro českou detektivku nepřijde moc typické. Dobovou atmosféru zachytil pan Klein dobře, vypravěč k divákovi promlouval budovatelským jazykem, obyčejným faktům dodával punc neobvyklosti. Ostrava té doby byla nic neříkající, jakoby chladná a nepřístupná. Dobrých herců se zde sešlo požehnaně, někteří ve velmi epizodických rolích. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamera za houkajícím majákem při průjezdu Ostravou naznačovala, že by z volhy mohl vylézt Frank Drebin, ale ono ne. Jen pohulující Kanyza, snaživý Jelínek, Mlčenlivej Bob Zahajský, nudné historky sypající Sherlock Hašek a vše dokreslující hlas vypravěče hodící se do dokumentárního snímku o reprodukčních praktikách láčkovců. Tihle lidé přes noc bdí, aby vy jste mohli v klidu spát! No, má úcta.. Už scházelo jen: „Maminko, tatínku, já se bojím pershingů!“ - „Nic se neboj, milé dítě, SS-20 ochrání tě!“ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Ostrave. (dyfur)

Reklama

Reklama