Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Charlieho Hunnama aj Ramiho Maleka mam rád. V remake-u Papillon mi však obaja prišli pomerne nezaujímaví. Bol som síce zvedavý, či/ako/kedy sa dostanú z väzenia, ale ich pokusy vo mne nevzbudzovali žiadne emócie. Jednou z najsilnejších scén pritom mohli byť dlhé roky na samotke, ktoré mali ukázať šialenstvo zapúšťajúce korene do mysle trestanca. Mal som však pocit, že to Papi zvládol bez sebemenších problémov. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, nicméně po tomhle peckovém remaku ani nemám sebemenší důvod to měnit. Motýlek sice totálně všude prošuměl a většina lidí patrně ani nebude vědět o jeho existenci a dle mého je to obrovská škoda. Ať už samozřejmě kvůli hercům, z Charlieho Hunnama teče charisma kdekoliv se objeví a Rami Malek mu zdatně sekunduje (v jiných směrech), doufám, že po masivním úspěchu Bohemian Rhapsody si lidi začnou zpětně dohledávat. Nebo i celkově z prostého faktu, že se jedná o výborně natočený film, jež sice v televizi poběží díky lehce nadsazené naddvouhodinové stopáži půlku večera, ovšem rozhodně doporučuji tomu dát šanci. Velká spokojenost. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niektoré predlohy majú to šťastie, že ich môžete adaptovať donekonečna a nikto nebude riešiť, ktorá z filmových verzií je lepšia, lebo si už ani nikto nepamätá minimálne tú prvú. No a potom sú tu diela ako Motýlik, kde vznikol jeden legendárny film a nová adaptácia je automaticky, a nespravodlivo, chápaná ako parazit. Čo je veľká škoda, pretože pri takto príťažlivej látke stačí len silné režijné vedenie a vhodný casting a výsledok musí byť skvostný. No a Motýlik verzia 2017 ponúka všetko, čo treba, navyše Malek a Hunnam sú dokonalou castingovou voľbou. Možno sa len až príliš podobajú pôvodnému obsadeniu, čo ale na ich hereckom umení nič neuberá. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Trošku mi přijde jako ostuda, že v nás se o tomto filmu prakticky neví. Nešel do kin a nikde se o něm nepíše, přesto, že se podle mě jedná o jeden z těch lepších filmů uplynulého roku. Charlie Hunnam i Rami Malek předvádí úchvatný výkon, který je podpořen krásnými exteriéry a kvalitním (i když zremakovaným) příběhem. Poctivá filmařina. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvalo, než sem se odhodlal k tomuhle rejmejku. Jako originál je jeden z nejlepších "Vězeňských" filmů ever. O to mi asi trvalo dýl, než sem se na tohle mrknul. Co mě naopak lákalo hodně, tak ústřední dvojice- Hunnan a "Fredie" Malek. A můžu říct, že tihle dva sou fakt borci. Proradný jeptišky opět nezklamaly :o). Oproti původnímu filmu tohle dopadlo vlastně celkem dobře. Bylo tady víc akce a dobrodružství, ale na origoš tohle nemá, leč se tomu aspoň kousek přiblížilo... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Po prvej noci vo väzení má Louis Dega (Rami Malek) na ruke veľké pohryznutie. V ďalších záberoch je jeho ruka zdravá a potom znova poranená. (chesterko)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Bei Mir Bist Du Schoen“ od The Hot Sardines. (Duoscop)
  • „Papillon“ znamená ve francouzštině slovo „motýlek“T. Tuto přezdívku získal Charrier (Charlie Hunnam) díky svému tetování na hrudi. (NiWi)

Reklama

Reklama