Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (652)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Má přes dvacet pět metrů dlouhej megalodon vůbec nějakou šanci v souboji se Stathamem a jeho hustokrutopřísným pohledem? Jasně že ne, vole. Pokud si někdo z Vás myslel, že prehysterickej žralok, co na posezení sežere velrybu a párá lodě aniž si toho všimne, může obstát v souboji s kurýrem tak byl hodně naivní. Džejsn konzervačním tónem oznámí po cca půl hodině, že neznámá příšera je megalodon, a naprosto suteréně začne nebohému megovi nakopávat ploutve v oblasti prdele nebo prdel v oblasti ploutví. Zoufalej meg ví, že na někoho, kdo nikdy nedoručil pizzu pozdě, zkrátka nemá a tak se v panické hrůze žene na hladinu, prcajíc co nejdál od holohlavého ďábla. Ten ale nebohou parybu nenechá na pokoji a pronásleduje jí až ke břehům mojich soukmenovců a zpátky na širé moře, aby jí v epickém finále dal kolosálně přes píču pokud to byla samice či po kokotovi pokud to byl samec. Mezitím stihne sbalit stále šukézní BimBam ééé Beng Beng teda chci říct Gangbang nebo jak se kurva...a pak, že já mám blbý jméno...no prostě Li, nebo-li tu co hrála Adu Wong. Jako bonus trousí drsný hlášky a já mu opět věřím, že na sobě jednou použil defibrilátor, neoprén si ušil sám a kompletně ukousnutou levou ruku si přišil, kurva, pravou rukou !! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film MEG: Monstrum z hlubin (2018) je v porovnání s knihou Teror pochází z hlubin, kterou napsal Steve Alten čistokrevný výplach. Snímek nesahá knize ani po kotníky a jediný důvod proč tenhle kousek vidět je pravěký žralok megalodon. Vithaya Pansringarm si v další malé roli zahrál thajského lodního kapitána, který říká Stathamovi (Jonas Taylor), že moc pije. HODNOCENÍ 50% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Meg" je nakoniec celkom uspokojivým akčným filmom. V štýle guilty pleasure, kde človek moc nerozoberá, čo sa reálne deje na scéne, len si užíva Jasona Stathama, ako bojuje s obrovským prehistorickým Megalodonom. A ak je to všetko, čo od filmu čakáte, tak budete spokojní. Efekty sú lepšie ako väčšina TV filmov, ktoré majú tento koncept, akcia je celkom dobrá a okrem toho vie byť aj film veľmi vtipný. Ako inak to povedať než slovami: "Just keep swimming, just keep swimming". Nemohol som sa prestať rehotať na tej scénke. Inak je to viac menej všetko čo očakávate od filmu. Vieme kto prežije, vieme zhruba kto umrie, vieme dokonca aj odhadnúť ako jednotlivé situácie dopadnú. Ale musím povedať, že ma bavilo sa na to dívať, má to jednu alebo 2 dobré ľakačky, má to celkom fajnú atmosféru a spád je tiež dobrý. Som rád, že som film videl, nebránil by som sa tomu, že by som si ho pozrel znovu a dokázalo ma to celkovo dobre uspokojiť. Takže v tomto smere hovorím, že to stojí za to. Nečakal by som žiadny výnimočný film, ale ako oddychovka je to určite super a aj také filmy občas treba. Nie? A Jason Statham vs Megalodon je presne ten typ filmu, na ktorý sa na to hodí. Hodnotenie: B ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČLOVĚK VERSUS MEG – TO NENÍ BOJ, TO JE MASAKR…“ /// Fajn záběry z pod hladiny – ty odváděj spoustu cenný práce! Pak to, že vodní predátoři jsou mnohem dokonalejší než ti suchozemští… Vodsejpá to. Statham je prostě zachránce světa, Číňanka sympatická (navíc její lidi do toho nasypali dost peněz) a vobluda megalomanská. Triky fajn (za ty prachy), postavy se nechovaj jako kokoti… jen je to kapku patosácký. Ke konci mluvěj víc, než je zdrávo, páč v takovýmhle filmu je 5 minut jako půlhodina. Na druhou stranu najdou prostor pro černej humor…. – teda snad to mělo bejt k smíchu… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sérii MEG, kterou píše Steven Robert Alten, neznám. 2.) Živá fosílie mi sežrala kámoše. 3.) Thx za titule “urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Meg by se mi líbil více kdyby vyšel tak před 10-15 lety. Neříkám že je to vyloženě špatný film, bavil jsem se prakticky od začátku do konce. Ale v době kdy vychází každý měsíc nějaký film se žraločí tématikou už moc nenabídne. O tohmle filmu jsem četl už kdysi dávno že má vzniknout a těšil jsem se jak malej, bohužel vznikl příliš pozdě. Jinak se jedná o klasické schéma kde někdo něco objevý a pak to loví. Není to žádný trhák ale je to solidní zábava která má šíleně moc klišé, ale zároveň se klišé snaží i vyhnout(no tak kdo čekal po tom jak se MEG potopil že půjde po té helikoptéře, a nakonec se nestalo). Dále mě lehce zklamalo absence gore, jen aby film byl přístupnější, mohlo to dopadnout jako parádní Piraně 3D. 1* navíc dávám čistě kvůli tématice, žraločích filmů v kinech je zoufale málo. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • O natočení snímku se začalo mluvit již v roce 2005 – o vývoj se měla postarat společnost New Line Cinema a rozpočet měl činit zhruba 75 milionů USD, uveden měl být o rok později a režírovat měl Jan de Bont a produkovat Guillermo del Toro. (fiLLthe3DD)
  • Režisér Jon Turteltaub a herec Jason Statham vyjadrili svoje sklamanie z finálnej verzie filmu. Obaja chceli, aby film obsahoval gore a veľa krvi, ich požiadavky však nemohli byť splnené, keďže štúdio Warner Bros. chcelo film s ratingom PG-13. (drake31)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama