Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (653)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že mého oblíbeného Jasonka, už nudí a nebaví mlátit a zabíjet prosté lidi, takže to chtělo změnu v podobě xx metrového žraloka, kterého nakonec zabije taky (jak jinak), ale tohle byla až dost nudná a nezáživná podívaná. Bohužel, další film, na který bych se prostě nepodíval, nebýt zde Statham (hvězda navíc). No a vlastně tady jsem si uvědomil, že už opravdu stárne, takže budu postupem času rád, za jakýkoliv film, ve kterém se objeví. Tohle je ale bohužel jeden z těch, ke kterému se už vracet nebudu, i díky posranýmu PG-13 ratingu, protože když už takovej žralok, tak aspoň pořádný maso ! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V rámci tématu, ve kterém se pohybujeme z toho šlo vykřesat zcela určitě více, zvláště když se povedlo přemluvit Stathama. Na druhou stranu podobné filmy často skončily v minulosti také naprostým průserem. MEG je zbytečně dlouhý, přístupný od 12 let a bohužel i trošku čínský. Krví, napětím a poctivou filmařinou tohle bohužel nezavání. Na druhou stranu nemůžu říct, že bych se nudil. 65% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jon Turteltaub servíruje za 130 mega solidní žraločí podívanou, na kterou jsem šel do kina bez očekávání a odcházel jsem příjemně překvapen. Jason Statham je zde absolutně vynikající a táhne celý film nahoru, potěší i nádhera Ruby Rose či hláškující černoch, který se stará o zábavu. Rozpočet jde na filmu opravdu vidět a potěší náhled na podmořský svět se vším, co k tomu patří včetně obřího Megalodona, který je hezky mazaný a lstivý. Ten film mi připomíná mix Útoku z Hlubin a Čelistí a na to, že je film PG-13 tak je to místy nevídaný masakr ( Scéna s velrybou, které trčely vnitřnosti na kameře jsem jen zíral). Fungují zde lekačky, pár lidí hezky vyskočilo ze sedačky během projekce a skvěle režisér servíruje i napětí, při kterém jde několikrát Stathamovi o život. Za mě perfektní zábava s nervydrásajícím napětím. Highlight scéna s vrtulníky. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nedivím, že tu Jason Statham hraje. MEG je zrovna kvalitní béčko, které je blbé jen v případě, když v něm Jason nedrží pivo v ruce. Jason totiž s pivem vypadá jako největší bourák pod sluncem a myslím si, že by ho mohl držet i v momentě, kdy by v druhé ruce držel prut, na kterém by měl chyceného toho megalodona. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónov║Tržby USA $145,522,784║Tržby Celosvetovo $529,338,515 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,343,489║ Tržby za predaj DVD v USA $21,277,871║ MEGa-béčko, veru po všetkých tých komiksovkách tu konečne máme také pravé letné osvieženie ku ktorému pasuje aj pohár piva. Človek by neveril, že štúdio Warner Bros dokáže dať na takúto bejkovinu taký rozpočet a nasadiť to do kín. Neskutočné, ale určite účelovejšie než predošlí béčkoví nepodarok Justice League za 300MEGa )) Film z rangu Piraňa, Jazero (Lake placid) či Aligátor, prináša to pravé popcorňové sústo, ktoré sa dá krásne užiť. Režisér Jon Turteltaub sa troška prebral z mrákot a celkom mu táto dobrodružná podmorská seanca s Megalodonom vychádza v pravom odľahčenom rytme. Na prekvapenie tu nenachádzam žiadne zbytočne zádrhle, dejové skraty, čo by kazili dej. Dokonca to hneď od úvodu upúta, občas privedie aj slušnú dávku napätia, trikovo v norme, kamera fajn, 3D efekt ako kde. A Jason Statham je borec, podmorský Rambo. /videl v kine 3D verziu: 75%/ ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Herec Rainn Wilson, ve filmu jako Morris, letěl díky filmu poprvé v životě helikoptérou. (griph)
  • Coby součást marketingu posloužila i hra „Hungry shark evolution“, jež je určena pro mobilní zařízení – pro hru bylo použito logo filmu a rovněž je možné hrát i za speciálního žraloka právě z tohoto filmu. (fiLLthe3DD)
  • Během tvorby filmu se producentka Belle Avery vydala 22x do Číny. Na každé zastávce se jí celníci ptali na megalodonův zub, který měla v kabelce. (griph)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama