Reklama

Reklama

Plán útěku 3

  • USA Escape Plan: The Extractors (více)
Trailer 1

Daya Zhangová (Melise), dcera hongkongského obchodního magnáta Wu Zhanga (Russell Wong), kupuje ve Spojených státech prostory pro novou pobočku otcovy společnosti Zhang Innovations. Po prohlídce továren v Mansfieldu ve státě Ohio ji i s doprovodem i přes odpor ochranky unesou žoldnéři. Únosci zanechají omráčenému šéfovi ochranky Bao Yungovi flash disk adresovaný bezpečnostnímu expertovi Rayovi Breslinovi (Sylvester Stallone), který je odborníkem na útěky z dobře zabezpečených věznic. Vzápětí je unesena i Breslinova partnerka Abigail Rossová (Jaime Kingová). Jak se ukáže, nový Breslinův nepřítel není až tak zcela nový a jeho touha po pomstě má kořeny v dávné minulosti. Ray Breslin a jeho parťáci Trent DeRosa (Dave Bautista) a Jules (Lydia Hullová) se společně s čínskými kolegy Shenem (Max Zhang) a Bao Yungem vydávají do Lotyšska, aby z obrovského vězení známého jako Ďáblova stanice zachránili dvě unesené ženy – Dayu, dceru hongkongského technologického magnáta a Breslinovu přítelkyni Abigail. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po katastrofální dvojce která by bez aspoň relativně koukatelné akce byla úplný odpad jsem svá očekávání na třetí díl nastavil hodně nízko a tak vlastně nejsem ani zklamán, protože jsem dostal v podstatě přesně to co jsem očekával. Pozitiva oproti mizernému druhému dílu pak určitě spočívají v tom, že jak už tu zmínili ostatní tady má Sly aspoň plnohodnotnou roli potěší pak určitě i víc soubojů které jsou solidně natočené. No a bavili mě i záporáci Devon Sawa a Daniel Bernhardt. Ten druhý zmíněný pořád ukazuje, že je ve špičkové formě a o jeho bojových schopnostech nemůže být pochyb. No co se týče toho prvního, tak je víc než zjevné, že kdysi nadějná Sawova herecká kariéra už je evidentně v piči a i on skončil v levných videobéčkách, ale tady se mi libilo jak se svými lidmi se s ničím nesrali a popravovali jako o život. Jenom škoda finálního souboje ve kterém si Sawa ani nebouchne to bylo na úrovni bitek sádelníka, ale chápu, že Sly už má taky svůj věk. Negativa lze shrnout jednou větou. Levné, okoukané a v hnusném prostředí a takřka pořád ve tmě, ale oproti dvojce určitě o level výš.35% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Sylvester nechal dlouholetému kamarádovi napsat scénář a zrežírovat film pro sebe. Opravdu nevím co mu dlužil, ale tohle za to nestálo :(. Snad jedině snaha nenechat Escape plan v úplném hnoji. Režisérsky to sice není zase taková tragédie (ano zbytečné přeostřování a zoomování pod rouškou umění + plus ten zbytečný artový začátek), protože natočené je to dobře. Žádný zběsilý střih nebo rozklepaná kamera. Ale ten scénář. Neskutečně se to vleče a na to že má film nějakou hodinu a půl, je to luxus který film opravdu nemá. Samozřejmě o to víc se to dohání poslední 1/2 hodinu. Osobně také přímo nesnáším, když se nesbírají okolo ležící střelné zbraně (proč by si měl někdo zvyšovat výhodu v boji, že?). Co mi naopak vůbec nevadí je casting. Rozhodně raději točit rvačku MMA zápasníka co si hraje na herce, než herce (co se naučil dvě komba v přípravce na roli) co si hraje na děsného bitkaře. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po průměrném prvním díle a naprosto katastrofální sračce v podobě druhého Útěku jsem od tohoto třetího pokračování čekal všelicos, jen ne nic dobrého, o to víc jsem ovšem nyní mile překvapen a spokojen, že trojka je tím nejpovedenějším Plánem a ne, skutečně jsem se nezbláznil 8D. Myslím to naprosto vážně a nebýt nudné první poloviny filmu, šel bych s hodnocením klidně i výš. Bohužel, úvodní seznamovačka se všemi postavami, a že jich není málo, a následné zasvěcení do děje, je ale vážně zbytečně dlouhé a hlavně nezáživné, a nic moc se tam prostě až na pár minisoubojů neděje. Jakmile se ovšem děj a postavy přesunou do lotyšské věznice, podoba filmu se jak mávnutím kouzelného proutku změní ve velmi dynamický a našláplý nářez, plný opravdu záživné, efektní a nekompromisní akce, s velmi slušně vybudovanou syrovou atmosférou a dokonce i napětím a emocemi. Samozřejmě je to pak sice bez diskuzí celé zabalené do laciného obalu, ovšem díky celkovému zpracování mi to vůbec nevadilo, poslední půlhodinka je prostě parádní akční jízda, kde se to všechno řeže hlava, nehlava, k čemuž pak přispěl hlavně Jin Zhang, a byla jen velká škoda, že nedostali větší prostor i Dave Bautista a Daniel Bernhardt, i přesto je ale nutné podotknout, že obsazení trojky je, i přes společnou účast Slaye a Arnieho v jedničce, tím nejnadupanějším, a to i díky ústřednímu záporákovi, jehož si tu Devon Sawa též slušně užívá. A co se týče samotného Stallona, je fajn, že tu nebyl jen jménem do titulků jako tomu bylo u dvojky, zde se v druhé polovině do toho dokonce také poměrně intenzivně opřel a působil přesně tak, jak ho mám nejradši, tedy jako meganasranej stroj na zabíjení, který se s tím ani trochu nesere. Plán útěku 3 mě zkrátka mile překvapil, a i když se jedná o více než jednoduché, laciné béčko, vůbec mi to v tomto případě nevadilo, já se totiž u něj bavil vážně nečekaně skvěle. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Stále to nemá produkční kvality starších Stalloneho béček typu D-Tox a Sejměte Cartera, ale už to nebolí. John Herzfeld přeci jen není céčkový patlal a minimálně chápe to, jak by se měl vyprávět příběh a že akce je lepší, když do ní nervete dvacet střihů za vteřinu. Nemluvě o chytrém "uzemnění" konceptu, kdy tvůrci tentokrát rozumně pracují s tím, že nemají peníze. Sci-fi dvojka se pak v podstatě rovnou ignoruje a třetí díl dějově přímo navazuje na jedničku, což dává fanouškům příležitost k tomu, aby se nikdy nemuseli do otřesného Hádesu vracet. Trojka je naopak film, který člověk čas od času klidně zapne v televizi a bez újmy ho absolvuje. Na jedničku stále chybí několik mil, ale oči z toho tentokrát nekrvácí a Sly není jen do počtu. V rámci béčkového žánru neurážející kousek. To je něco, v co jsme po úděsné dvojce vážně ani nedoufali. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Celá série je hodně nevyrovnaná z jedničky si většina lidí ustříkla z toho, že tam byl Arnold s Sylvestrem a z neznámých důvodů se dostala do červených čísel dvojka byla sračka a tohle je lepší průměr. Nejprve menší zklamání jelikož to nenavazuje na dvojku jelikož co bylo na ní nejlepší bylo ten konec a zajímalo mě kam to bude směřovat což se bohužel asi nedozvím. Jinak k filmu jak tu někteří píšou laciné béčko bez scénáře (během ani ne 5 minut se zde dozvíme kde záporák sídlí a to pouze podle jen jednoho náboženského obrazu Dave Bautista si zde chodí po věznici s puškou a hraje s tam na Ramba a střílí na počkání to tam jako nebyla žádná ochranka ) a bez nějakých hereckých výkonů. Plusem je to, že Stallone zde má oproti dvojce více prostorů a něco předvede a výší porce brutality naopak mínusem je hlavní záporák , který je totální looser, který se zmůže maximálně na zabíjení rukojmích, scénář a logika postav a jejich herecké výkony (ten asiat si tam hrál na Karate Kida nebo co to tam bylo za parodii navíc vypadá jak ženská a na konci, když odejde z ženskou vypadá to divně). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je k vidění scéna, kde se porvou Dave Bautista (Trent) a Rob de Groot (Ralf), která je bezpochyby zajímavá, protože Rob na předešlých filmových projektech zastupoval Bautistu jako kaskadérský dublér. (Rominator)

Reklama

Reklama