Reklama

Reklama

Spartakus

(seriál)
TV spot 2
USA, (2010–2013)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Andy Whitfield, Liam McIntyre, Lucy Lawless, John Hannah, Viva Bianca, Manu Bennett, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Erin Cummings, Peter Mensah (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 2

Recenze (1 064)

sepp 

všechny recenze uživatele

Verlmi lacina kopie 300: BuT se stovkami litru pocitacove krve, spoustami odhalenych poprsi a vubec se spoustou "good old in-and-out". Ale tez s nudnym scenarem, PRISERNYMI hereckymi "vykony" a ony vychvalovane bojove sceny? Ja se tedy u nich temer az nudil. Nevim, 300ka mi prisla genialni, ale tohle je proste ve srovnani se serialem 'Rim' ve vsech smerech mizerne... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

"Your lives are your own. Forge your own path, or join with us, and together we shall see Rome tremble." Drsné a krvavé s množstvom explicitných scén, zároveň však chytré s množstvom nečakaných zvratov a kvalitných dejových línií. A napriek tomu, že je to v prvom rade len televízna zábava, ktorá sa na nič viac nehrá, ostávajú tvorcovia v ramci možností dostatočne verní aj známej histórii. Škoda len, že mnoho divákov kvôli naturálnejšiemu poňatiu nevidí respektíve nechce vidieť. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

300. Tahle číslovka kouká, nebo aspoň pomrkává z každého dílu seriálu Spartakus. A zatímco řež podle Millera se plácá kolem (sice pěkných) 80%, sága o thrákovi ve slipech a jeho stereoidních kamarádech si hoví v Top 200. No to mi vyndej kopí. Ale co, bavilo mě to. Doufám, že příští sérii vylepší svojí účastí Village People s pro potřeby díla inovovanou peckou Y.M.P.A. (Young Men´s Pagan Association) a zapějí ji na počest otroků z posilovny. V Itálii nebude teplo, ale horko..... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Spartacus: Blood and Sand: 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $9,255,850 //počet predaných kusov 287,720 ║ __Keď zmiešate filmy 300 a Gladiátor, tak vznikne verné kopírovanie týchto skvostných snímkov v tomto mini seriály. Len na škodu je, že tu to je až v neskutočne televíznom háve, bez kúska originality, lebo všetko čo nám je ponúknuté sme videli v spomínaných filmoch a ešte podané v dosť neschopnej réžii, dej do stratena, zaujmú len spomalené súboje nič viac, zatiaľ, hodnotenie po prvej časti, čakal som viac. /30%/ ....každou ďalšou častou to rapídne klesá v odbitej nesúrodosti a hraní sa na moc drsný a surový seriál, kde fakt len tie ostré dialógy plné tých najrozmanitejších slov a okázalej otvorenosti nestačia. _1.diel: /40%/_ _2.diel: /25%/_ _3.diel: /20%/_ ...takže neskutočné sklamania pre mňa ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si vzpomenu na naše nejdiskutovanější seriály ze základky, přední příčky krom Top Gearu, The Walking Dead a Kdo přežije si vždy uzmula tahle opulentní gladiátorská oslava goru. Spartakus je jednoduše nostalgický guilty pleasure, jemuž odpustíte hektolitrový cákance krve, papundeklový interiéry, schématicky šablonovitý příběh, a patrnou emocionální vypjatost. Andy Whitfield navždy zůstane v našich srdcích 💔 (a Liam McIntyre jeho památce určitě nedělá ostudu).... První série je sice nepřekonatelná, ale i tak jde o spektakulární a přitom nenáročný výplach - ačkoliv béčkovej, ale náramně zábavnej. Kdo neviděl, nepochopí. ()

Galerie (513)

Zajímavosti (49)

  • Podle historie Gannicus (Dustin Clare) nepadl v bitvě, kde došlo k poražení Spartaka (Liam McIntyre). Údajně se mu podařilo z bitvy s dalšími uprchlíky utéct, avšak později je dohnal Pompeius a všechny pobil. (Chipsonator)
  • Původně bylo v plánu natočit pět až sedm sérií. (Lucasion)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Spartaka nahradí Julius César

Spartaka nahradí Julius César

02.12.2012

Kabelovka Starz do nás v lednu (konkrétně 25. 1. 2013) začne ládovat třetí regulérní sezónu (nepočítáme v to prequelovou řadu Bohové arény) seriálu Spartakus. Ví se, že War of the Damned příběh… (více)

Reklama

Reklama