Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (436)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně to, co čekáte od druhého dílu filmu, který staví téměř výhradně na hlavním hrdinovi a cool okázalé režii s prvky na efekt. Equalizer 2 paradoxně působí jakože všeho je více. Více vedlejších postav, více Washingtona promlouvajícího do duše, lepší poznání hlavního hrdiny, resp. jeho historie. Fuqua pořád umí cool momenty i solidní akci, ale hlavní záporak se nepovedl, klasický dějový twist included. Akce byla lepší ve volume 1, jelikož se od jedničky ani neočekávalo více, nebylo tedy potřeba experimentovat s příběhem a nastatovat kaši. Větrný závěr je zajímavě natočený, ale s prachbídným napětím. Zlatý supermakret v původním filmu. A bohužel je i dost tristní fakt, že nejlepší bitku v celém filmu má Melissa Leo (tedy žena) ve vedlejší roli. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice už tak dobrá jako jednička nebyla, ale pořád šlo o slušnou akční průměrnou podívanou. Denzel sekl s prací v obchoďáku a teď fušuje do taxikařiny. Místo štětky mladý gansta umělec a na scéně se objeví i jeho bývalí parťáci. Nu tentokrát tu nemáme tolik mrtvých ani zajímavých soubojů/přestřelek – takže to je asi tím největším mínusem na tomto pokračování. Bude-li někdy ještě trojka, tak prosím pořádně přitvrdit!50% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s verbalem. Zbytečně dlouhá dvouhodinová multikulti agitka, kde jsou snad jen tři akční scény a debilní protivníci (pojedete někoho honit někam, kde on si mohl dopředu připravit pasti, a ještě během bouře?), kde skutečně hlavní hrdina ku štěstí tápajícího černouška přivede a ten dokonce najde svoji lásku, a jinak vozí skutečně dědoušky Uberem a sem tam si odskočí do Turecka zachránit holčičku nebo odhalí zabijáckou jednotku ve městě... Druhé díly bývají většinou slabší, ale tohle je hrozně velký skok dolů - zmizela atmosféra prvního dílu, jistá sevřenost vyprávění (zde se skáče z tématu na téma naprosto náhodně) a docela uvěřitelné vyprávění. Brr, ledová sprcha, pryč s tím! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosférou niekde inde, než prvý diel, čo Fuquovi kvitujem, pretože mi E2 v tomto smere asi sadol viac. Chýba však už akýkoľvek nadhľad a divák by mal po konci fimu pocítiť súznenie s menšinami, pretože tvorcovia asi predpokladali, že pred návštevou kina toho schopný nikto nebol a keď z neho bude vychádzať, tak sa asi zázračne zmení spoločnosť. Vlastne všetky odbočky sú pre ústredný dej úplne zbytočné, vrátane kamarátstva s maliarom. Otrepaná vnútro-inštitútno-korupčná zápletka je síce otrepaná, ale na druhú stranu prekvapí tým, ako celú vec všetci berú racionálne a nikoho vlastne nič neprekvapilo. Bum-bum však bude aj tak, len tu nikto nič neberie extra osobne, proste rozkazy zhora. Finále poteší, ale skôr prostredím než priebehom. Bill Pulman asi nakrúcal súbežne niekde inde, je tu len v zopár scénach a taktiež je pre dej zhola zbytočný. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte neporazitelného McCalla, tak přesně toho taky dostane, ale teď se snaží hrát více na dramatickou strunu než na tu akční. Samozřejmě nemějte strach akce je přiměřeně, na skoro 2 hodiny filmu, ale nečekejte tolik perfektních killu jako v prvním díle. Jednička je svižnější, přímočařejší a taky se v ní méně mysli. Na své si přijdou i fanoušci GoT. PS: Oberyne, ty oči jsou tvoje slabina. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly puška M-110, M-4, MAC-10 a pistole Glock 19. (K98)
  • Když se Robert McCall (Denzel Washington) pere v autě s pasažérem, tak v čase 1:09:35 těsně mine černý Nissan Altima (pátá generace 2013–2018). V následujícím záběru v 1:09:39 jej opět předjíždí a v čase 1:09:44 se totožné auto mihne ve spolujezdcově okénku. (DBlitz)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama