Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

heyda 

všechny recenze uživatele

Ideální stopáž, mnoho trefných momentů a hlášek, bohužel i přesto potenciál celého projektu zůstal podle mě nevyužitý. Je to škoda, něco tomu chybělo. Podíl na tom, že dávám jen 4 hvězdy, je i to, že Blaník na můj vkus moc kurvoval a nadával. Já vím, že je to jeho styl, ale není třeba to hnát do extrému. Kdybych to chtěl pustit ve škole jako vtipnou politikou satiru, tak bych měl smůlu kvůli těm vulgaritám. 75% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice nějakým milovníkem politiky a o českou vládu se příliš nezajímám, tedy jisté narážky mi nic neříkaly, ale Marek Daniel mi přišel být hodně vtipný především v první půlce a občas jsem si vzpomenul na Bohoušové Dědictví. Na české poměry netradiční film, který svým drsným humorem dokáže pobavit. Špaček mě rozsekal!. 75% ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mně ještě někdo včera zeptal na TOP 10 nejočekávanějších filmů roku 2018 s klidným srdcem bych do tohoto seznamu dal filmové pokračování seriálu Kancelář Blaník nazvané Prezident Blaník. Satyristický seriál pojednávající o zákulisí české politiky jsem si za těch 5 let prostě zamiloval a celovečerní film byl prostě splněný sen jelikož na Českou scénu se prostě jedná o TOP zábavy. To správné celovečerní podání se však nakonec úplně nedostavilo. U Prezidenta Blaníka necítím negativitu ani zlost ale spíše rezervovanou spokojenost která však očekáváním nedosáhla. Stalo se totiž to čeho jsem se obával. Tudíž toho jak bude Blaník (jehož díly trvají obvykle kolem 7 minut) bude fungovat v celovečerní 95 minutové podobě. Prezident Blaník tudíž občas nepřipomíná film ale spíše něco sestříhané z několika epizod seriálu.Kandidátura, sbírání podpisů, hledání špíny, obchod s Čínou, očistec, patálie s Ruskem a tak dále a tak dále.. a už po očistci jsem si řekl, že je se mnou něco špatně tedy to, že už se úplně nedokážu soustředit. Čím více nad tím přemýšlím po konci jsem se zamyslel nad tím, že měl Tonda navíc. Materiálu měl neomezeně a využil pouhou třetinu. Nejlépe funguji improvizace kdy Blaník mluví s opravdovými politiky (neskutečně to prodala Eva Drahošová) a i některá domluvená camea známých politických osobností. Naprosto WTF mi ale přijde nápad, že Blaník má uprostřed filmu vnitřní konflikt. Jestli Českou Republiku zachránit nebo jí potopit. Což mi nedávalo smysl jelikož Tonda Blaník nikdy nebyl komplexní figura ale opravdová lobbistická svině které šlo jenom o ´´džob´´. A rozhodnutí scénáristů je prostě WTF zvláště když se Tonda následně opět stává stejným volem. Perfektní jsou camea i Pražské kavárny či Ladislava Špačka, především u Špačka jsem opravdu dostal záchvat smíchu a říkal jsem si, že odteď jde oficiálně o čurinu roku. Jenže pak se zbrzdilo a to až moc. Může se zdát, že jsem Prezidenta Blaníka spíše zkritizoval a ten film nemám rád. To ale není pravda. Bavil jsem, užil jsem si to ale zklamání zůstává už kvůli tomu, že seriál je prostě neskutečná pecka a filmové pokračování je pouze oukey. Kancelář Blaník byla opravdu přelomem, Prezident Blaník je ale klidná práce kterou nikdy nemůže hejtit… ale ani jí milovat. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Podobně, jako když vidíte více epizod seriálu za sebou. Ze začátku se bavíte, ale s přibývajícími minutami se to začíná trochu zajídat, jelikož některé frky a vtípky se začínají trochu točit v kruhu. Ke konci už tomu pak trošku citelně došel dech. Jako ohlédnutí za tou eskapádou posledních měsíců je to však rozhodně povedená zábava, ačkoliv je otázkou, na jak dlouho zůstane pro divákovu paměť aktuální. Daniel, Dalecký a Třešňáková jsou však stále ve svých rolích kouzelní. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Prezident Blaník aneb Hlubinná těžba humorného potenciálu Marka Daniela. Jasně, Blaník pracuje s reáliemi po svém a asi v tom není potřebná hloubka politické satiry, ale v kině to šlapalo a salvy smíchu zněly z plna hrdla. Vtipně zinscenované narážky a parodie (např. jak slavný Zemanův tlamopád v ČT) dostatečně dobře odlehčily těžké povolební delirium. Něco za tu pověstnou hranu dobrého vkusu asi i přelezlo, ale tenhle humor a nadsázka zkrátka vyžadují pořádný nadhled. Mě tahle taškařice vůbec neuráží. A když vidím, jakým hovadinám uvěřili voliči MZ v předvolebním kašohnoji, tak tohle je ultra inteligentní počin. A kdy jindy uvidíme ve filmu tu vědomě, tu nevědomě hrající politiky? Blaníka za prezidenta samozřejmě nechci, ale na plátně mi ten magor vůbec nevadí. EDIT: Po druhém shlédnutí v TV z toho leccos vyšumělo, leccos zfermentovalo, žel ku škodě filmu. Některý filmy by se měly promítat jen v kinech a před volbami. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • V noční scéně si Tonda Blaník (Marek Daniel) volá taxi a uvede adresu Tusarova 58, což je skutečná adresa kanceláře, kde je ve filmu sídlo jeho štábu. (Povaxs)
  • Natáčení probíhalo od poloviny září 2017 a skončilo až 16. ledna, tedy pár dní po prvním kole prezidentských voleb. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama