Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

heyda 

všechny recenze uživatele

Ideální stopáž, mnoho trefných momentů a hlášek, bohužel i přesto potenciál celého projektu zůstal podle mě nevyužitý. Je to škoda, něco tomu chybělo. Podíl na tom, že dávám jen 4 hvězdy, je i to, že Blaník na můj vkus moc kurvoval a nadával. Já vím, že je to jeho styl, ale není třeba to hnát do extrému. Kdybych to chtěl pustit ve škole jako vtipnou politikou satiru, tak bych měl smůlu kvůli těm vulgaritám. 75% ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Byl to od tvůrců docela odvážný krok, pokusit se převést Blaníka na filmová plátna a i když by si objektivně zasloužil spíš jen 4 hvězdičky, za tu odvahu a předvolební meeting na Palačáku, kde jsem se mohl s Tondou vyfotit, tak to plné hodnocení dám... Už se těším, až poběží film v televizi - při dnešní premiéře v Kině Dlabačov spousta hlášek zanikala ve výbuších smíchu celého sálu... Palec nahoru všem skutečným kandidátům a politikům, co přistoupili na Blaníkovu hru... Tak snad tohle není rozlučka s největší lobbistickou seriálovou legendou a Blaník se v nějaké formě ještě vrátí... ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela rozporuplné pocity. Film je dost proměnlivý. Chvíli je super a potom zas divný. Každopádně je to super počin. Vtip mu taky nechybí. Člověk, který nezná seriál, nebo nesledoval prezidentské volby, to ale moc nepochopí. Film staví hlavně na velkém množství cameí známých osobností české scény. Účel splňuje. "Ten schod hanobí hlavu státu!" :D ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Položiť základy komédie na vulgarizmoch, to je typické pre krajinu z poza mláky, ktorá v mnohých prípadoch nevie ako zaujať diváka. Ale Česi?? Králi kráľov nenúteného vtipu, pre ktorých je humor a herectvo doslova vrodenou “vadou”?? Celé mi to prišlo ako zlý žart, s pár trefnými okamihmi, ktoré občas vyčarili úsmev na tvári, no tá tupota, neoriginalita, je na české pomery doslova zarážajúca.Toto nefunguje, ani ako politická satira .. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ok. Fakt jsem neočekával, že to v celovečerní stopáži bude stejně břitké, ironické, třeskutě zábavné a humorem sršící jako v postaktuálních několikaminutových seriálových dílech. Ale že to bude tak suché, nudné, nezáživné a místy až na pokraji trapnosti, to by mě ani ve snu nenapadlo. Prostě zklamání. Dost velké. Zasmál jsem se asi dvakrát. Šup, šup zase nějaké aktuální epizody seriálu, ať si rychle spravím chuť. Ano, Evilminde, i dlouholeté fanoušky tahle filmová verze může zklamat. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl původně připraveno několik konců, aby správně odpovídal a koreloval konečnému výsledku prezidentských voleb pro rok 2018. Výsledná podoba filmu se tak upravovala prakticky až na poslední chvíli, neboť snímek šel do kin pouhých šest dní po oznámení výsledků voleb druhého kola. [Zdroj: Lidovky.cz] (P. J. D.)
  • Natáčení probíhalo od poloviny září 2017 a skončilo až 16. ledna, tedy pár dní po prvním kole prezidentských voleb. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama