Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (669)

lillien 

všechny recenze uživatele

Kdo nepřizná, že už v půlce seroše fandil o malinko víc Escobarovi, než agentu Peńovi, je prostě trapnej pozér a lže si do kapsy. Escobar byl Don Narco, ale W. Moura byl Don padrone Pablo, na věky věků nejlepší ztvárnění Escobara, amen. Trochu blbý je, že sem to dokoukala těsně po volbách, takže člověku malinko vysychá optimismus. Historie se bude opakovat, dokud lidi nepochopí, že neexistuje demokracie, že existují jen kartely, dobře podplacení politici a šikovně načasovaný populismus. Chobotnice už se rozrostla a agent Peńa v českém podání nikde. Plata o plomo přátelé, v Čechách navíc stačí jen plata... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. SEZÓNA: Tropa de Elite the series. Strhující devítihodinový dramatický thriller, ve kterém se nešetří nepěknou realitou ať už v podobě všudypřítomné korupce, či skrze brutální záběry na desítky zohavených dětských těl: v téhle válce o miliardy je bohužel až příliš mnoho prostoru pro nevinné oběti. Jak to vlastně celé bylo? Narcos představuje další nezlomný důkaz toho, že jsou podobné autentické příběhy - sejmuté kamerou - těmi zdaleka nejzábavnějšími přednáškami o historii. Zajímá vás téma vzniku drogové mafie v Kolumbii? Tak zahoďte nudné knihy a učebnice dějepisu, a pojďte se vzdělávat (šokem) s Netflixem! #bingewatchingforlife ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tahle venezuelská telenovela vás konečně bude bavit. Chozé Armando vstoupí do místnosti, Maria Soledad udeří sklenkou bourbonu do mahagonového stolu, zlomí se v zádech a padne Chozé Armandovi do náruče, načež začne očima fixovat jeho apartní knírek... No, naštěstí tady do toho náhle vstoupí El Padron Pablo Escobar, vyhodí do luftu budovu soudu, sundá cestovní letadlo z oblohy, zaplatí státní dluh Jižní Ameriky, tisícům a tisícům Američanů vypálí do hlavy černou díru svou neředěnou Coca Colou a s několika miliony dolarů na zádech odkvačí nakonec sezóny do hor vybojovat svou poslední bitvu a vy ve své katarzi ze skvělé podívané pobaveně pronesete, co to jako kurva jenom bylo za drsný týpky tenkrát v osmdesátých, když se vám dneska v týhle provinční rozkradené zemičce hádají ti buzeranti z Tvé vlády o takové chiméře, jakou je údajný boj s šedou českou ekonomikou. No, checht... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

S01: Čekal jsem bombu a ne že by se nejednalo o kvalitní životopisnou sérii fascinujícího zločince, ale... Kam se poděla ta lehkost a vtip prvního dílu? Zbývajících devět jsem díval na spíše suchou, nevzrušivou rekonstrukci událostí s nejasným plynutím času, co mi ale hlavně vadilo, bez opravdu poutavých a charismatických herců. Snad s výjimkou postavy Escobara, co tu Moura vykouzlil corleoneskou verzi pána vesmíru a tvářil se zarputileji a zarputileji, mě tady nikdo nebavil a nijak jsem se nehnal k dalším dílům. Spíš jsem se k nim musel nutit. Takže ve výsledku, v tomhle případě bych rozhodně radši film, ušetřil si 350 minut. Moje smůla - jsem nějaká divná anomálie. 65% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najväčšou výhodou je samozrejme sám Escobar, ktorého život bol taký bohatý a plný zvratov, že by to nevymyslel ten najlepší scenárista. A kedykoľvek začnete mať v Narcos pocit, že tu už si možno tvorcovia vymýšľajú, že toto už je jednoducho veľa, príde reálny archívny televízny záznam, ktorý potvrdí, že aj toto šialenstvo sa stalo. Kolumbia v osemdesiatych rokoch jednoducho nebola krajina, kde by ste chceli bývať - a Narcos je natočené tak, že to cítite všetkými zmyslami. Korupcia a drogový biznis krajinu doslova zožierali zvnútra a Escobar so svojim kartelom boli štátom v štáte, ktorým neuniklo nič na tej najvyššej ani najnižšej úrovni. Škoda že nie každá epizóda je rovnako dobrá a mne po hodnoteniach z toho vyšli 3 hviezdy. (18.8.2021) ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • Postava pašeráka drog George Junga sa v seriáli neobjavila, ale práve on bol pravou rukou Pabla Escobara v Miami. Natočený bol o ňom aj film Blow (2001), v hlavnej úlohe s Johnnym Deppom. V tomto filme sa tiež predstavila postava Escobara. (vander19)
  • Pablo Escobar (Wagner Moura) v seriálu zlikviduje své dva kumpány: vlastníma rukama zabije Galiana a Mongadu odstraní jím najatý zabiják. Tato dvojice se v době Escobarova uvěznění starala o jeho obchodní záležitosti. Dosud nebylo potvrzeno, že by jejich likvidace proběhla tímto způsobem, ale vyšetřování tomu nasvědčuje. Podle skutečných událostí měli Galiano s Mongadem okrást Escobara o řádově nižší sumy, nikoli o tři miliony, jak ukazuje seriál. (jerry12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama