Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (669)

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte stále platí, že najlepšie scenáre píše sám život - a ajkeď seriál Narcos upozorňuje na začiatku každej epizódy, že dej prispôsobuje scenáristickej gradácií oproti presným skutočnostiam - sila tohoto počinu spočíva práve v skutočných základoch príbehu a v stvárnení historických postáv. Autentickosť, čistý obraz bez prehnaných filtrov a geniálne obsadenie v osobách Moura - Holbrook - Pascal robí pre mňa z Narcos najlepší seriálový počin od dôb Dextra. Aj keď sa to žánrovo nedá porovnať, maximálne tak v hudobnom doprovode :) A o to lepšie. 100% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavami propracované, osobní, autentické, syrové. Velkolepá drogová sága mapující 80. a 90. roky v zemích, které byly rájem drog. Brilantní mix polodokumentu a polohraného filmu. Občas sice pochopitelně vzhledem k množství epizod trochu rozvolněné, ale obsahem sdělení stále decimující většinu konkurence. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

O tom, co takový narkobaron dělal, jsem měl představy jen zkreslené. Měl jsem jasno jen v jedné věci, a to hned, že tohle se stalo, tohle není jen seriál. Celé se to tváří, že si nic nevymýšlí, že takhle to nějak probíhalo. Americké zájmy na prvním místě jsou příkladem obojakosti. Agenti Steve Murphy a Javier Peña jsou praví muži osvědčených ingrediencí, ale chvílemi se chovají jak hlupáci. Kolem nich se kupí mrtvoly lidí a opomíjejí skutečnosti. Za mě ne sice bůhvíjak objevný zážitek, ale všechno pěkně odsýpá, takže dobrý. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Excelentně zpracovaný seriálový "opus magnum" o jednom z nejznámějších narkobaronů moderních dějin. A i když jsem měl ze začátku lehké obavy, že se v záplavě jmen, dat a neuvěřitelných machinací budu ztrácet, opak byl pravdou. Tvůrci tohoto vybroušeného seriálového klenotu to celé postavili jako dechberoucí přehlednou mozaiku, jež Vás od prvních okamžiků dokonale vtáhne mezi narkobarony, řadové mafiány, obyčejné posluhovače a kolumbijský lid. Je ale ovšem jasné, že takový úspěch by byl poloviční bez představitele Pabla Escobara. Wagner Moura pojal tuto postavu dokonale démonickým způsobem, pročež když se před Vámi v průběhu děje objeví dobové záběry či fotografie, jen málokdy poznáte nějaký markantní rozdíl. Musím zde rovněž zmínit i skvěle napsané postavy na "druhé straně barikády" v řadách DEA, jejichž charakter je rozvíjen bravurním a nenuceným způsobem. Tohle se zkrátka povedlo na výbornou, pročež byste si tuto delikátní seriálovou exkluzivitu s neodolatelnou příměsí kokainu a peněz rozhodně neměli nechat ujít. Výborná práce! (Netflix) „Plata O Plomo.“ ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsme prvních 10 dílů a je to za čtyři. Na seriálovou plnou palbu by to muselo být už něco extra, bohužel pár nedostatků se tam najde. Zásadní jsou dva. Aniž budu spoilerovat, tak tou první je "zakončení" k nasrání. Proč proboha živýho? Dyť každej člověk, kterej si toto s chutí pustí, tak ví, jak to skončí, tak proč s tím dělat obštrukce? Nasral jsem se. A hned na to lup druhý problém, kterým jest mírná nataženost. Tak oni to natáhnou jak chrchel na 10 dílů, aby to ani neukončili. Trapas.No, tím bych doplul, a teď je třeba říct, že je to celý prvotřídní oldschool Padilhovka v nejlepším kabátku, takže kdo má tuchu o tom, kdo to byl Pablo Escobar, přičemž mu vyhovuje Josého dokumentaristicko-inscenační krimi styl, budete slintat blahem. Fakticky přesné s jen nepodstatnýma odbočkama, dravé, krvavé, poutavé. Vytkl bych jen nedostatečné položení na časovou osu, kdy jsem se ztrácel, ve kterém roce se zrovna nacházíme, což je při lineárním vyprávění zbytečná chyba. Nadhodnocené ano, ale pořád výborné.85% ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • Zhruba v polovině úvodní znělky je možné na jednom ze záběrů spatřit na televizní obrazovce Ronalda Reagana (v pořadí 40. prezidenta USA, jehož funkční období trvalo od roku 1981 do roku 1989). Tato skutečnost se v průběhu seriálu kvůli časové ose příběhu mění. Ve 2. sérii se tak na obrazovce vystřídali ještě George W. Bush a Bill Clinton. (Dio_Padre)
  • Auto, kterým přijede Claudio Salazar (Carlos Camacho) s manželkou Maríou (Andrea Londo) do domu bratrů Rodriguezových, je kabriolet Porsche 911 (993) Carrera z roku 1994. (J.F.B.)
  • Světlemodrý automobil, který vidíme na konci dílu, je Ford Fairlane 500 z roku 1967. (J.F.B.)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama