Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Námetom blízke Bondovi (ukradnuté ruské atómovky), ale podstatne viac sa držiace pri zemi. Zaujal ma Clooneyho drsný vojenský dôstojník, ktorý nepozná zmilovanie a bez mihnutia oka doráža zranených protivníkov. Toto sa už dnes moc nenosí. Ale nemôžem pomôcť - i napriek tomu, že sa divoko menia lokácie (a Bratislava supluje mnohé z nich) tak ma film svojím civilným prístupom nedokázal strhnúť. Čistokrvných akčných scén je tu ako šafranu (automobilová naháňačka po Bratislave, pardon, Viedni; akcia s vrtuľníkmi na moste) a aj tie sú až príliš umiernené. Nicole Kidman, akokoľvek krásna, je tu tiež tak nejak navyše. 6+/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

'Peacemaker' má naozaj čo ponúknuť. Scenár a jeho hlavná zápletka toho veľa nepovedia, no samotné spracovanie spod režisérskeho dohľadu Mimi Leder (a vôbec nie zženštelé) je naozaj kvalitné. Niekoľko slušných nápadov, autonaháňačka na viedenskom námestí a drobné malé vychytávky, nad ktorými inokedy krútim hlavov boli na dobrej úrovni. Aj nápad šupnúť sem viac záporákov a viac menších, no efektnejších zvratových bodov. Ale Nicole už v ubehanom akčňáku asi vidieť nechcem, nohy má do 'x' a pri behu vyzerá ako sliepka. 75%. ()

Reklama

Thomm 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr. Clooney je super jako obvykle, stejně tak soundtrack od Hanse Zimmera a i Nicole Kidman docela ujde. Film má svižné tempo a místy až překvapivě dobře zvládnuté rychlé akční scény. Všechno ale tak nějak podivně vychází, stačí pár telefonátů a snímků ze satelitů a hned se ví, kde jsou kradené hlavice a co s nimi teroristi zamýšlí. Žádné zvraty, překvapení a napětí dost ubírají na požitku z filmu. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Peacemaker = Průměrmaker. Co se týká režie dosud televizní harcovnice Mimi Leder, jedná se o průměr lepší, byť se i zde (tentokrát nepatřičně) snaží, jak je jejím zvykem, ždímat sentiment. Ani to nestačilo, aby dokázala vytáhnout rutinní a nedobrý scénář, jen tak hala bala si pohrávající s tehdejšími světovými politicko-válečnými boláky, aspoň o hvězdičku výše. Nedokázalo to chytnout, naopak odrazovalo to nesmysly (které se nedokázaly vstřebat ani v takto poměrně tolerantním žánru) a kostrbatostí děje. Hlavní duo Clooney- Kidman nepůsobí sehraně, hlavně druhé jmenované role přímo nesedla. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto vydareného akčného thrilleru ma stále chytá nostalgia na skvelé roky 90. Hlavne preto, že sa z časti natáčal aj u nás. Pre obyčajného slovenského občana, je to terno ako hrom. A ešte ku tomu prvá produkcia vtedy novozaloženej filmovej spoločnosti Dreamworks. Povinnosť pre Slováka - diváka. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Osobní lokálku táhne lokotraktor T444.1 (726) zvaný „Karkulka“, vyráběný od roku 1965, s připojenými osobními vozy Baafx, odpovídajícím řadě M152.0 (810). Ruští vojáci jsou přepravováni v archaických vagónech soustavy Rybák. Ve vlaku taženém lokomotivou T679.1 je rovněž zařazen poštovní/služební vůz, u ČSD označený DFa. (Robbi)
  • Bratislava vo filme "hrala" Viedeň, Sarajevo a New York. Lokality: ošarpané domy na Kapitulskej a diera po nevybudovaných eskalátoroch do polikliniky na Tehelnej (vojnové Sarajevo), Univerzita Komenského (bosniansko-srbský parlament), Dóm sv. Martina (newyorský kostol), Zimný štadión Ondreja Nepelu (chodba pod Bielym domom), výstavisko Incheba (riadiace stredisko Pentagonu). (krasomama)

Reklama

Reklama