Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 1
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (107)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová letošní krasojízda pokračuje a Carnival Row je další novou srdeční záležitostí. Seriál se odehrává ve Viktoriánské době se detektivními, fantasy a hororovými prvky a je celý natáčený v Praze. Řeší se zde poměrně aktuální látka migrantů, kde za migranty jsou považováni mýtické kreatury ( Víly, Fauni), což jsou zde podřadná společnost a musím říct, že tenhle zajímavě vymyšlený svět mi padl do oka okamžitě. Perfektní je Orlando Bloom v roli detektiva a bavila mě i Cara Delevingne v roli víly, ale zaujme i Jared Harris ( Chernobyl!!) jako kancléř parlamentu nebo David Gyasi, který je faun a přichází do města jako jediný s velkým bohatstvím. Krom vynikající výpravy a skvěle vymyšleného světa zaujmou hororové prvky, především ústřední monstrum s názvem noční řezník ( bytost seskládána z mrtvých částí těl) patří k nejlépe vytvořeným monstrům vůbec a dojde zde i na vlkodlaky! Nechybí samozřejmě i syrové gore, perfektní dialogy ( radost poslouchat), nádherné kostýmy a v posledních dvou epizodách příjde taková nálož zvratů, že se Vám zavaří mozek. Zhlédnuto se zatajeným dechem a ikdyž seriál není vyloženě nabitý akcí, je natolik atraktivní a inteligentní, aby si udržel mou pozornost. Oznámené jsou už 4. řady, takže plány velké. Doporučuji. 90% ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Super stylizace, hezkej svět, zajímavý postavy. Pomalejší tempo vyprávění až tak moc nevadí, protože je na co se dívat a seriál zabaví sem tam i něčím jiným, než hlavním dějem. Což je tak trochu štěstí, protože hlavní dějová linka není zrovna moc plynulá a obecně sem měl dojem že se spíš příběh odehrává postavám, než že by postavy táhly příběh (což je zvlášť v detektivce dost nanic). Navíc jeden antagonista nemá nijak moc prostoru, druhý je dost nudná variace na GOT Little fingera (chaos &shits kecy, fakticky tuctovej psychopat) a pár zajímavých postav nemá skoro vůbec prostor nebo to schytaj těsně potom, co se stanou zajímavými. Plus samozřejmě to jak celý závěr "zradil" vykreslení složité společenské situace v níž jsou věci mnohdy šedé a spadnul do takové moralizující alegorie historie a současnosti kdy se všechno vybarvilo do černobíla byl poněkud zklamání. Tj. díky té stylizaci, světu, postavám a pár nápadům a konceptům první série stojí za to - jestli to ale něco nabídne i dál je trochu nejasný. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle mi hodně sedlo! Po všech možných "středověkých" nebo soudobých fantasy je tu konečně něco trochu jinýho (loňský Temný materiály mi prominou) a tím něčím jiným je fantasy ve světě připomínajícím zhruba ten náš za dob kolem první světový - jen je prostě napchanej různýma potvůrka, od kentaurů přes satyry a víly až po mrňavý koboldy. A i na tu válku tady dojde - jen bych si do příští série přál, aby jí bylo víc, páč takový bitky a bojůvky se ve fantasy prostě nevidí a přitom to očividně dost funguje. Technicky je to téměř dokonalý, povědomý město a teda i celý prostředí potěší, detektivní linka funguje skvěle, politická dostatečně, o světě se mluví tak, že působí obrovským a propracovaným dojmem, má to krev, má to prsa, má to incesty a smrti sympaťáků... co víc si přát? Snad jen ta imigrantská linka mohla bejt zpracovaná trochu trochu víc s citem, aby nepůsobila tak tendenčně, ale to už bych byl hnidopich. Perte mi sem druhou sérii! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Cara Delevigne ako víla? To už radšej nočná mora z Elm Street. Aj súložiaci Blumák vo vzduchu ochkajúci v polohe levitujem je tiež len zbytočnou vsuvkou do fantazijného sveta, ktorý sa zvláštne prispôsobil novodobej korektnosti, kde pseudo rasové odbočky v období priemyselnej revolúcie pôsobia ako komín parného stroja zastrčený rovno do oblasti, kde nohy strácajú pekné meno. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Britský hororový fantasy seriál ktorý som zhltol sa jeden deň. Dobrý výkon aj peknej Delevingne. Či skvelé efekty a nápad s vilámi tvorcom vyšiel, celkom dobrá seriálová tvorba, ktorá si ešte zaslúži moju pozornosť. Ak sa teda dočkáme druhej serie. Vydarené bolo aj prostredie natáčané priamo v historickej Prahe. 3* ()

Galerie (104)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo mj. ve skalním městě Prachov a Adršpachu. (Jacobones)
  • V 15. minutě skanduje dav herců (komparzistů) několikrát heslo „Rovnost“, a to v českém jazyce. V další scéně je možné dokonce zahlédnout prapor s českými nápisy: „Svoboda, rovnost, láska.“ (Yardak)

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama