Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

Romario 

všechny recenze uživatele

Jako film je to příšerně slabé, a kdo čeká orgie brutality, myslím, že bude také zklamán, až na pár výjimek jsou ty "otřesné" scény natočeny dost nepřesvědčivě.Také mne zaujala přítomnost Zory, napřed jsem si myslel, že se jedná jen o náhodnou podobu, to je taky jediné, čím českého diváka může snímek překvapit. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Zase tak špatné nebylo, kdyby herci nebyli tak hrozní a nezačalo to až od poloviny filmu. Do té doby je v tom spíš jenom kecání a občasné pochůzky v džungli. Jinak to ještě docela jde. Příběh je na tohle téma v pohodě. Dokonce se mi líbila i hudba, dávala k tomu pěknou atmošku. Především film zachraňovala brutalita a krutost. To se musí nechat, v té době to určitě bylo něco. Hlavně to očičko. Akorát dneska je to slabota. Celkově mě to spíš bohužel zklamalo. Ale aspoň bych dokázal tvrdit, že od pana Lenzio je to nejlepší kanibalistická podívaná. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 34/72☠. Tak nebolo to nič extrémne nechutné ani šokujúce, aj keď to malo pár svetlích momentov ako kastrácia, ale po pravde, videl som už aj horšie kanibalské filmy Talianskej produkcie. Prostredie bolo fajn, kanibalský herci k prirovnaní svojej dobi takisto neboli zlý. Jediné čo tu naozaj šokovalo bolo zbytočné a agresívne násilie na zvieratách, to nemusím. Na video nasty pozerateľné ale určite by som to nedoporučoval žiadnemu milovníkovi zvierat. Za mňa 2.5*. Bola tam celkom zaujímavá a stiesnená atmosféra nehostinnej džungle ktorú však totálne potopili nelogické úsudky každého protagonistu. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nechutnost. Nechápu, co komu tento film může dát. Už ten obal dává tušit, že to bude úchylárna, ale film nemá na rozdíl od Kanibalů ani žádný solidní námět. Italské splattery jsem viděl celkem tři. Již zmíněné Kanibaly, toto a ještě jeden, jehož název se nepamatuji. Žádný z nich mě však ani náhodou nezaujal a žádný už ani vidět nechci. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o záběry umírání zvířat, zabíjí je buď jiná zvířata, nebo lidé. Pokud je zabíjí jiná zvířata, najdete srovnatelně brutální záběry ve většině dokumentů o přírodě a z levhartů prostě vegetariány neuděláte ;) Pokud je zabíjí lidé, mohu vám říct jen jedno: víte co jíte ;) ? *** Teď k filmu. Nějak nevím, jak krimi vsuvka na začátku souvisí s dějem a asi nebude náhoda, že hudba, příběh, scenérie jsou prakticky identické s Cannibal Holocaustem :) Je to v podstatě to samé, jen topornější (ano, v obou významech) herci a mnohem, mnohem debilnější scénář. Navíc je to takový ten film, ve kterém je potřeba vyplnit několik gore scén (které jsou na poměry kanibalských hororů velice mírné) stupiditami, převážně erotikou, Pettiným koketováním, debilními dialogy a zpíváním country :)) Cokoliv, co vzdáleně připomíná hraní na myšlenku je vykradené z Deodata. *** Čili z filmového hlediska tradičně příšerné, to je ale většina morbidních filmů, ty je proto třeba hodnotit samostatně. I když gore efekty vůbec nejsou špatné a roztrhaná ňadra Zory Keslerové a rozpůlená hlava taky mají něco do sebe, čekal jsem podstatně větší morbiditu a nehledě na to mě naštvalo, že se to označuje za "Nejslavnější kanibalský film všech dob." Takže jedna hvězda za kapku toho gore (třeba vyříznutí oka docela ušlo), i když nic moc to není. Já asi budu muset zvracet, pomoz mi pryč. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)
  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)

Reklama

Reklama