Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Aurus 

všechny recenze uživatele

1,5/10. Tohle byla katastrofa. Velké sklamání. Jediné plusy byla brutalita a jedna dobrá hláška. Příběh je docela fajn, postavy jsou docela nesympatické, hudba je docela špatná, atmosféru tento film skoro nemá, napětí zde neexistuje, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je docela povedená. Za mě sklamání. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Mučivě nudné. Celkem nechápu, že takový brak mohl i před těmi cca 30 lety vzbuzovat nějaké větší vášně. Kromě detailních záběrů na umírající zvěř, které zoosadismu chtivý jedinec může snadno vidět v odpoledních hodinách na libovolném programu vysílajícím dokumenty o přírodě zde není zhola nic, co by i méně otrlého diváka vyvedlo z míry. Quasikrutých úprav fýsis vylízaných (leč pravděpodobně očkovaných) bělochů tu je nemnoho a ježto jsou jejich představitelé dřeva k pohledání, stopy po jakémkoliv prožitém utrpení by v jejich tvářích nevypátral ani Sherlock Holmes, urputné předstírání nějakého děje a, ó hrůzo, hlubokých myšlenek...dno dna. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomnělo film Kanibalové. Další z italské klasiky. Taky to bylo dost brutální, hlavně konec. Takže studentka antropologie Glorie se spolu s dalšími lidmi vydává do paraguayské džungle, aby potvrdila, nebo vyvrátila existenci kanibalů. Celé se to pochopitelně trochu zvrtne. Jak už to v těchto filmech bývá. Místy to bylo docela nuda. Jinak je to docela typický 80kový film. Částečně si za to mohli sami... Moc jsem nechápal, proč se ti domorodci ze začátku nebránili. Plus ten konec byl taky pěkně na hlavu. Hraje tam jedna česká herečka. :) "Nechala jsem tam kreditku." ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto Lenzimu nevyšlo.Príbeh mdlí,bez svižnosti,viacej strachu mi privodia drahé potraviny v obchode ako nudou sršiaci kanibali .Je tu veľa nedomyslených a aj dementných scén,postavy sa chovali veľmi jeblo a ako herci toho herectva tiež vela nepochytili.Nudné a dementné spracovanie,jediné gore scény mali úroveň.Ale ani tie nemohli zlepšiť veľmi slabý dojem z filmu,kde logika a nápad neexistujú. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Italský splatter braky 70. - 80.let odehrávající se v džungli jsou všechny na jedno brdo. Domorodí špinaví vlasáči, tvářící se jako duchem nepřítomní, detailně nasnímané mordy zvířat (mimo jiné zde opět porcování želvy, vděčný to objekt italských trasherů k zabíjení). Dále sem tam nějaké ty splatter scénky, mezi nimiž nechybí v jiných žánrově příbuzných snímcích s úspěchem vyzkoušené uříznutí penisu, v tomto snímku dokonce spojené s jeho konzumací. To vše tentokrát zabalené do příběhu vědecké expedice, zkoumající život kanibalů, která při své výpravě potká dva drogové dealery, kteří terorizují místní indiánský kmen. Samozřejmě, že indiáni si to líbit nenechají, což je dobrá záminka rozpoutat splatter orgie. Celkově vzato, bráno jako "studijní materiál" o tom, co se také točilo, se to na jedno zkouknutí dá přežít. Ale opravdu jenom na to jedno. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Umberto Lenzi vyloženě ve filmu reaguje na Ruggera Deodata a zasazuje do filmu několik scén zabíjení živých zvířat. Klasickou scénou je pak rozsekání želvy vytažené z jezera, které je téměř identické a stejně brutální, jako Deodatova scéna s želvou v klasice Cannibal Holocaust. Zajímavé je, že tato scéna již nikoho výrazně nepobuřovala... (Flipnic)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)

Reklama

Reklama