Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (570)

Matty 

všechny recenze uživatele

Díky vyššímu rozpočtu mohl Leone předvést svůj styl v plné parádě. Pracizně gradované duely, střídání velkých celků s ještě většími detaily, přehnané násilí, fraškovitý humor, rovnoprávnost obrazu a hudby, výsměch "čistým" americkým westernům. Také díky dvěma neodolatelným lovcům lidí (jaký paradox) jde o nejvyváženější díl "dolarové" trilogie (označení si ve skutečnosti vymyslel až americký distributor). Film se oproti Hodnému, zlému a ošklivému tak často nezastavuje, aby se opájel vlastní velkolepostí. Na druhou stranu v něm ale chybí scéna, jejíž velikost by brala slova i dech. 85% Zajímavé komentáře: Gemini, salahadin, Molir ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Leoneho druhá eastwoodovka leží přesně mezi první a třetí nejen počtem mých hvězdiček, nýbrž i pracovním pojetím a předkládanými motivy ji lze krásně sledovat jako mezistupeň. Přesto je svébytná a lehce se vymyká (k čemuž přispívají zvláště ony hypnotické scény). Ač se takřka úplně shodnu s gudaulinem, Pro pár dolarů navíc je tak působivé, že vytýkanou nelogičnost jednání a nekonečně nastavované "druhé šance" si prostě musím nějak racionalizovat a přijmout. Ber nebo nech bejt. Beru. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dva největší frajeři Divokého západu spojí síly, aby si podali obávaného El India. Už při Moncově nástupu na scénu, za doprovodu geniálního Morriconeho, mě mrazilo. To jsem však ještě netušil, že každou druhou scénu budu mít potřebu zvěčnit. Škrtání zápalek, sledovačka, klobouky, hodinky, přepočítávání odměny a samozřejmě závěrečný souboj. První díl dolarové trilogie není vůbec špatný, ale při porovnání s tímto působí jako chudý příbuzný. Pokud bych v budoucnu dostal chuť na Leoneho western, tak rozhodně nesáhnu po ukolébavce Tenkrát na Západě a překvapivě ani po Hodný, zlý a ošklivý. Ten je sice celkově působivější a jeho epický závěr snad nemá ve světě filmu obdoby, ale kvůli přepálené stopáži bych dal přeci jen přednost tomuto zábavnému majstrštyku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Prostřední díl Leoneho dolarové trilogie stojí o třídu a hvězdičku výš než díl první. Hračičkovský spaghetti western staví hlavně na dobře napsaných hlavních postavách soupeřících bounty hunterů a záporáka a charizmatických hereckých výkonech jejich představitelů (ale také na důvtipně stručně charakterizovaných vedlejších komických postavičkách jako jsou domací v hotelu nebo Eastwoodův informátor), dále na Morriconeho geniální hudbě a precizní a stylové Leoneho režii vršící na sebe pečlivě vypiplané scény. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (43)

  • Clint Eastwood popsal svou roli „Muže beze jména“ těmito slovy: „Moje postava byla přesně tím typem antihrdiny, který dělá to, po čem všichni ve skrytu duše touží... takový Bogart v sedle, který se nebojí být sám sebou, ať už v dobrém či ve špatném.“ (ClintEastwood)

Reklama

Reklama