Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi silnému hereckému obsazení vévodí brilantní záporák a sadisticky perverzní bachař Kevin Bacon, a pak...až ti ostatní. Brad Pitt je herecky zdatný a umí filmu dát osobité kouzlo. Pomsta, která umí s divákem zamávat a která se zavrtá do mozku, protože je brilantně, citlivě a s přehledem natočena. Skvělý film. 100% ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Veľmi (VEĽMI) silný príbeh o zločinoch a ich trestoch, ktorý vás núti premýšľať nad udalosťami, zaangažovať sa do príbehu a riešenia konfliktov. Je lepšie zabudnúť na ohavnú minulosť alebo sa rozhodnúť vykonať krutú pomstu, riskovať vlastný život (prípadne kariéru) a vziať zákon do vlastných rúk? Zaslúži si monštrum, ktoré ubližovalo bezbranným chlapcom umrieť? Kruto a chladnokrvne? Je nutné opäť si pošpiniť vlastné ruky iba v mene pomsty? To všetko v dokonalom filmovom balení pod režisérskou taktovkou Barryho Levinsona a hereckým koncertom Kevina Bacona, Roberta DeNira (ten chlap zvládne aj kňaza) a Brada Pitta. Skutočný (?) príbeh o tom ako dokáže hlúpa chlapčenská chyba a nasledný tragický sled udalostí (z)ničiť osudy ľudí. 10/10 ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

. „ Toto je pravdivý příběh o přátelství, silnějším než krev. Je to můj příběh o jediných třech přátelích na kterých mi v životě záleželo. Dva z nich byli vrazi, kteří se nedožili 30 let. Další je praxi neprovozující advokát žijící s bolestí z minulosti, příliš se s ní bojí skoncovat, nikdy ji nedokáže čelit. Jsem jediný, kdo za ně může mluvit. O dětech, jakými jsme byly.“ Takhle začíná hvězdně obsazený a skvěle zahraný film, o jedné hloupé klukovině s tragickými následky „trvalo to jen minutu, ale v té minutě se všechno změnilo“ a pochopitelném trestu. Jenže pasťák v podobě Wilkinsonova domova pro chlapce je místo, kde mají dozorci (vychovatelé) neomezenou moc, kterou víc než zneužívají, včetně zneužívání sexuálního. Teprve po letech mají navždy poznamenaní muži možnost se pomstít, pomstou hodnou hraběte Monte Christa, ale ani ta nedokáže šrámy na duši zahojit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově tradičně silný film, opírající se nejen o naprosto jistou režii, ale především o hvězdné herecké obsazení, ve kterém se nedá ukázat na nejlepšího. Nejlepší scéna tu však je a není ani tak výrazná, jak by se čekalo. Je to ta kde De Niro popisuje váhové deficity. Jeho typická momentka, které máme tak rádi ze slavných mafiánských fresek. Pokud se podíváme na film jako celek, tak tématicky je samozřejmě nesmírně atraktivní a divácky přitažlivý. Už tyto fakta ho v podstatě pasují do role favorita, který se jednoduše bude líbit. A taky že ano. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě naprosto ohromil. Jak je dlouhý, tak je skvělý, ani chvilka mi nepřišla bezduchá. Výborní herci hrají opravdu kvalitně (v atypické roli se daří Dustinu Hoffmanovi:-)), scénář je prostě geniální. Jak se film zpočátku tváří jako vězeňské drama, tak se časem otočí zase úplně jinam a divák tak nemá prostor pro nudu (jenž by se u někoho mohla objevit dvou a půlhodinovým čučením na pasťák:-)). Brad Pitt mě tady konečně přesvědčil, že je opravdový herec. Prostě jeden z mých nejoblíbenějších filmů a basta. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)
  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)

Reklama

Reklama