Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

A máme tady za sebou dalšího animáka z pera Disneyova, a zase u toho byla nemocná dceruška :o). Po skončení se hrozně vyptávala kdo zabil ty rodiče a jak zabili tu malou opičku, tak sem se to snažil krapet okecávat, ale myslím, že už mi to uplně nežere, tak říkám rači skoropravdu :o). Tarzana sem nikdy v týdle podobě neviděl, takže sem vlastně netušil o čem film bude. Jedinýho, kterýho vlastně znám je s KEvinem Sorbo, taková ta americká slátanina z devadesátek. Tohle si drži kvalitu a napínavost až do konce. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dramatický bezeslovný úvod, kdy vše řekli Phil Collins s Markem Mancinou svou písní/hudbou, byl v podání špičkové "2D" animace (později možná až příliš rozevláté) bezmála dechberoucí. Nastavenou laťku se však udržet nepodařilo, klasická story neměla čím překvapit a nesourodě míchala dospělé elementy s infantilním šaškováním všech, nejen komických zvířátek. Bohužel mne po chvilce už dvakrát nebavilo ani extrémně kinetické pohupování-proskakování-klouzání mezi stromy, natož zkratkovitá romantika. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Animáky já hodně rád, ale nemůžu si pomoct, Tarzan mě fakt moc nezaujal. Slabý příběh, nevtipný humor, přehršel nudných písniček, strašně pomalá gradace děje... Všechno se tu sází jen na prostředí a skákání po liánech, ale to je dost  málo na to, aby mě to zaujalo. I kvůli tomu všemu jsem se u toho dost nudil a taky kvůli tomu z toho žádné další dojmy nemám. Animace je hezká, pár zajímavých scén to je, ale jinak to šlo dost mimo mě. 2* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Krásně namalovaná a příšerně zhudebněná mnou léta opomíjená Disneyovka.Příběh byl docela osvěžující a akce parádní a jak už jsem zmínil vizuálně je to celé úchvatné, bohužel ty písničky to bylo něco tak strašnýho, že nebejt zhulenej jako prase, nikdy bych to nepřežil.Proč se tolik filmů musí ničit trapnýma zpívánkama to mi povězte...60%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestlipak víte, co je u Disneyho filmu dobrým znamením? Když se díváte s dětmi a nepřejete si, aby to neprostorové lineární kontinuum, co může dle Lenky Filipové za všechno, nekompromisně zkrátilo každou minutu nejmíň o 40 vteřin.. Skvělá animační i hudební složka, kdy se Muk místy přinejmenším vyrovnal bardovi Collinsovi a taky možná špetka té inspirace pro Jamese Camerona, který si v hlavě spřádal budoucí podobu dolary obrostlé planety Pandora. Pro morouse poukazující na celkový odklon od Burroughsovy předlohy podotýkám, že jim v tom mělo být jasno už po osmi minutách, kdy opice promluvily.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu jsou Jane Porter a její otec z Londýna, v knize jsou obyvateli New Yorku. (D3VIL)
  • Ve filmu je několik odkazů na starší sérii Tarzanových filmů s Johnny Weissmullerem v hlavní roli. Například fráze "Me Tarzan, you Jane", Tarzanův zápas s krokodýly nebo šaty Jane na konci filmu, které připomínají ty, které nosila Maureen O'Sullivan. (D3VIL)
  • V závěrečných titulcích je zmíněno okolo 1100 jmen. (D3VIL)

Reklama

Reklama