Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (3)

Zrozen bez porodu (2009) (E01) 

Moderní pohádka o tom, jak jsou mnozí lidé zlí, ale pak přijde jeden hodný (Zorro mstitel) a zachrání ty ubožáky. Poměrně slušné drama z pera Josefa Klímy, i když "oficiální text distributora" je fakt mimoň, když do obsahu napíše, jak film dopadne. Bohužel, slušná je pouze část, která je dle skutečnosti, čili vlastně jen zápletka. Ta část scénáristická - se sledovačkami, vystřelenými mozky, skrytými kamerami, podivnými náhodami, Zorrem bez příčiny a policia ex machina - je už opravdu mimo realitu. Filip Renč mě svou režií opět nikterak neohromil. Simona Stašová je skvělá herečka. Jenže hraní při vyvrcholení prvního filmu trošku přehnala i ona. Nemyslím si, že by bylo na škodu zůstat u skutečnosti, protože tak hloupé a naivní vyvrcholení případů se dá fakt asi jen napsat perem. Ještě že nás autor ušetřil deprese z toho, jak fungují (či nefungují) naše úřady a co všechno si dovolí zločinci k obyčejným lidem a obdařil nás happy endingem o anonymních lovcích...tak už konečně mám naději, že se nás někdo zastane a pak přijede policie a bude dobře. ()

Krutá nevěra (2012) (E02) 

Naivní scénář, dementní vývoj, neuvěřitelné náhody, tvářící se jako naprosto skvěle vymyšlené a připravené kroky, naprosto nerealistické rozuzlení. Snaha o dramatičnost působí směsně a vystřelené mozky mají spíše scénáristé, když toto pustili ke zfilmování. ()

Užij si se psem (2012) (E03) 

Možná nejlepší díl z trilogie, i když nejvíce za to asi může velmi kvalitní obsazení. Překvapuje mě, že přestože se jedná o film podle skutečné události, děj je plný nelogičností...K dobru připočítávám alespoň to, že se odhalily pohnutky "Zorra", ale chování postavy Simony Stašové mi přišlo prapodivné. Myslím, že ta už mohla být z děje vynechána. Aspoň by si mohla jako sestřička nechat svoje psychoanalýzy. I když tím se vlastně jako postava chovala nejlogičtěji, čili hloupě. A ponaučení na závěr? Až vám bude nejhůř, počkejte, že si vás najde Zahálka :-) ()

Reklama

Reklama