Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Slarque k tomuto seriálu (3)

Zrozen bez porodu (2009) (E01) 

Je jedině dobře, že i do naší veřejnoprávní televize občas proniknou nějaké modernější filmové prostředky. Tady to bude zřejmě zásluha režiséra. Jen mi opět připadá, že (jako v jeho několika posledních filmech) tu jsou dvě skupiny herců. Jedni se snaží vypadat přirozeně, druzí přehrávají či karikují. A ono to takhle vedle sebe většinou nepůsobí dobře. I ten hlavní hudební motiv musel brnkat v hlavě každému, komu něco říká slovní spojení Pink Floyd. Ale jinak celkem dobré. ()

Krutá nevěra (2012) (E02) 

Jako na houpačce, něco se povedlo, pak zase něco ne. Scénář je kolem zajímavého ústředního nápadu sflikován trochu horkou jehlou. Realizace občas kulhá na obě nohy, jindy se zase vzepne k velmi působivé scéně (zastavený dav lidí na brněnském nádraží). Pár z těch nejslabších momentů bylo až v samém závěru, takže je tu prostě nebudu rozebírat. :-/ ()

Užij si se psem (2012) (E03) 

Seriálovost tomuto typu filmů moc neprospívá. Snaha zatáhnout do toho opět Kukuru a Stašovou pomocí čím dál nepravděpodobnějších scenáristických kliček, díky čemuž je poměrně obtížné brát vážně i ten zbytek, je ve výsledku značně kontraproduktivní. A klišé o tom, že psychopat poslouchá německy zpívaný metal, je už dávno k smíchu samo o sobě. Jinak dobré. ()

Reklama

Reklama