Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Enšpígl k tomuto seriálu (3)

Zrozen bez porodu (2009) (E01) 

První díl z cyklu Vetřelci a lovci. Trošku nechápu zdejší rošádu, každý díl zde má svůj profil a současně zde má profil i název celého cyklu Vetřelci a lovci, ale tak to jen na okraj. Dá mě docela zabrat se oprostit od alergie na Filipa Renča a jeho reciproční obchody s ODS a nedat rovnou odpad, ale jelikož ta reciproce se týká jinýho filmu, tak to nějak dejchnu. Téma filmu bylo jistě poutavé a zajímavé, ale bylo to s ním jak na klouzačce, s přibývajícím časem, šlo napětí a drama níž a níž a samotnýmu závěru jsem se musel spíš smát. Smích byl i v případě těch snových vizí, to jako kdyby točil Ferda mravenec, práce všeho druhu a za kameoru stál brouk pytlík, opravdu úděsná amatéřina. Silný byl naopak námět, umím si představit, že takový hajzlové co manipulují s daty a může to vést až ke kriminální činnosti na uřádech skutečně sedí. ()

Krutá nevěra (2012) (E02) 

On by ten náměť nebyl až tak špatný, ale to zpracování je na urovni přiopilýho mývala. Například ta hrátka na Baye v úvodu, kdy se nadráží náhodně sejde pani Podlipná s detektivem a kamera se kolem nich točí a točí, že podemlela nejedny oči. Fakt otřesný a nebo další, opět na nadráží jak se zastavil obraz aby detektiv uviděl Dana Tichýho, no tak to už jsem nepochopil vůbec co to mělo být. Navíc něvěřím, že mazák typu Daniela Tichýho s kontakty na ruskou vládu by se takhle hloupě nechal nachytat a především by s tou svou kurví ženuškou nevyběh dřív = ihned. No a v tý nemocnici jak Simonak Stašová jde proti dementovi s mačetou a všimli jste si těch lidí co tam sedí kolem ? Čtou si noviny a nebo se v klidu koukaj, jako vžijte se do jejich situace, kolem Vás tam machá degen s mačetou a vy se na něj budete dívat jak na východ sluníčka ? Fakt strašný, ještě že herci zvládaj tuhle amaterštinu svejma výkonama alespoň trošku zalepovat, ale i tak ke konci už mě to vůbec nebavilo. ()

Užij si se psem (2012) (E03) 

Na úvodu každýho dílu z celé trilogoie je napsáno "natočeno podle skutečné události", no zajímalo by mě z kolika procent. Jinak teda tohle bylo jako když zubař tahá bolavou šestku vlevo dole a největší úleva přijde v okamžiku konce. Je to neskutečně nelogický od pitomých dialogů až po detaily typu, že na letiště vezmou bez prověrek všechny, u jednání hlavních představitelů mě taky přišlo, že pitomost slavila triumf vůle. Na druhou stranu mě tenhle díl přišel ze všech třech nejlepší, přece jen jsem cítil alespoň trošku strach o hlavní hrdinku, líbil se mě výkon páně Budaře a co se policejní postavy stvárněné Jirkou Dvořákem týká, možná by stálo za pokus natočit nějakou sérii o tomhle policajtovi, hrozně se mě líbí jeho sakrmus a v podstatě tak navázal na velmi podobnou roli ve filmu Ďáblova lest. Zkuste o tom popřemýšlet vážený tvůrci, sympatickýho fízla jsme na obrazovkách měli naposled v podobě rady Vacátka a to už je docela pravěk nemyslíte ? ()

Reklama

Reklama