Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh, do kterého dnes vstupujeme, není ojedinělý. Vysokoškolačka Olga Borská (I. Chýlková) po ukončení školy zahájila úspěšnou kariéru. Trpěla ale nezájmem mužů, a tak si ve svých sedmadvaceti vzala muže o 22 let staršího, s nižším vzděláním Vladimíra Borského (A. Švehlík). Bylo samozřejmé, že Olga zůstala v domácnosti a vychovávala jejich tři děti a starala se o manžela. Stala se tak ale pouhou „služkou“ v domácnosti, od které se očekává poslušnost bez odmluvy a více než stoprocentní péče, a to vše bez nároku na jakékoli uznání a vděk. Náhodné setkání s bývalou spolužačkou Evou (J. Šteindlerová) ji přivede zpět mezi lidi. Olga využije svou znalost cizích jazyků a začne provádět cizince. A cítí se v tomto povolání velmi šťastná – vydělává dostatek peněz a je v kontaktu s lidmi, kteří ji berou vážně. Ale manžel se s tím nemůže smířit, že má doma úspěšnou a atraktivní ženu. A nakonec ještě přijde sám o zaměstnání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po poněkud slabším dílu Jiný člověk cyklus Oběti pokračuje dalším perfektně vystavěným dílem s parádními výkony dvojice Chýlková, Švehlík. Atmosféra mezi nimi postupně houstne od úvodní všední rutiny až po do extrému vygradovanou vzájemnou nenávist. Škoda jen, že Němec má v celém cyklu jen roli trpělivého posluchače. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradiční špička ledovce kvalitní televizní tvorby aneb to nejlepší vysíláme minimálně, dvakrát stačilo, za pět let po desátý a dál? Tak zase za deset let to bude tak akorát :/ Po té masáži se Soukromými pastmi by se skoro zdálo nemožné, že podobná temáta si už dávno udělala ČT, ale tak proč na to upozornit, že? Nějaké to okénko má vždycky přednost. Neřkuli celý cyklus na DVD? Na co? Marnost nad marnost. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající herci v hlavních rolích (Chýlková, Švehlík) dávají tomuto televiznímu filmu šmrnc. To, jak Ivana Chýlková dokáže zahrát zlomenou ženu, je naprosto dokonalé. Jen mi vadí přece jen trochu slabší scénář, především ve druhé polovině filmu, i když...kdo ví, jestli takto opravdu nevypadají skutečná domácí dramata. Já to nevím a jsem za to rád. Film na hluboké zamyšlení. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Alois Švehlík tu hraje tak odporného, slizkého misogyna, že jsem měla chvílemi chuť mu rozbít držku. Opravdu nechápu, že některé ženy, potažmo manželky, si nechávají líbit cokoliv. Já patřím k tomu typu žen, které si nenechají líbit žádné násilí a nadávky, poněvadž si to zažily již v raném dětství. Takže za mě říkám "Všichni debilní a násilní idioti světa, polibte si prdel"!!! Za mě 100% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný učebnicový příklad smutného příběhu. Kde se to v těch lidech bere, že se dokážou takhle chovat ke svým? Je to šílené. Vůbec to nechápu. Pan Švehlík byl tak přesvědčivý, že bych ho od nás z práce hnala svinským krokem. Ivana Chýlková taky předvedla působivý herecký výkon. Nedivím se tomu, co udělala, vždyť tím celá situace vygradovala. Taky to mohlo dopadnout jinak. Nebylo mi z toho filmu dobře po těle a to jak fyzicky tak i psychicky. Opravdu velmi působivý příběh. Nejhorší na tom bylo, že se tohle děje dnes a denně za zavřenými dveřmi domovů a bytů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V čase 1.02.17, kdy malá dcera doma sleduje televizi, je na obrazovce kratičký záběr z 8 dílu seriálu Ranč U zelené sedmy (od r. 1998). (Ganglion)

Reklama

Reklama