Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

To už musí být člověk umělec, aby dokázal sesmolit takovou slátaninu. Když vynechám příšerné postsynchrony, nesympatické herce (Oľhová by mohla hrát spíš smrtku), hudbu, která se k filmu vůbec nehodila (např. při krocení koně naprosto mimo) a vesničanku, co učí prince střílet z kuše, pořád mi zůstane urážející patlanina bez hlavy a paty. Já se nedokážu vžít do myšlenek dnešních dětí, ale myslím, že trocha přímočarosti by neuškodilo. Tady si berou od každé pohádky něco, vymýšlí úplně ZBYTEČNÉ kličky, které mají nulový smysl (tedy krom prodloužení stopáže) a dopadá to tak, že pohádka skončí a já mám v hlavě vymeteno a vůbec nepobírám, o čem to vlastně bylo. Nevím, jestli byl horší věneček či tohle, ale jasným vítězem letošních Vánoc je Korunní princ. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak vážení pele mele :D Keď rozprávka skončila moja mama povedala niečo v zmysle, že túto rozprávku už viac nech nedávajú, akurát tak po polnoci. Môj otec volal môjmu ujovi, ktorého tuším zobudil a ten zo seba dal niečo v zmysle, že záver je pekný. No, hrala pieseň od Kristíny, podľa asi celej našej rodiny, čo to pozerala, to najlepšie z celej rozprávky. Otec sa vyjadril niečo v zmysle, že scenárista asi nepozeral klasické slovenské rozprávky, mama že akurát tak Flintstoneovcov. No, neviem, keďže mne sa to zdal skôr taký mix rôznych motívov z našich starších rozprávok, ale možno to naši mysleli v originálnosti, v humore, v nepredvídateľnosti, keďže môj otec pri viacerých scénach predvídal nasledujúce. Takže môj brat, ktorý drvil strieľačku o veľa neprišiel, akurát tak ako ja si po dlhej dobe neľahol do rodičovskej postele medzi otca a mamu ako decko a nesledoval s nimi v rodinnej atmosfére podľa mňa znesiteľnú vec, kde aj tak išlo skôr o niečo iné než to, čo sme pozerali. Tieto dojmy som napísal aj na sociálnu sieť, kde ma cez iný profil sleduje moja teta a nemá veľmi rada, keď tam píšem niektoré veci a asi za to schytám, no ona aj tak dnes zadrela babke, ktorá má asi už Alzheimera a nepamätá si mnoho vecí, dokonca ani čo dostala pod stromček, že tak jej to znova ukážeme a bude sa znova radovať. Proste chápete, že niektoré veci netreba prežívať tak ako ja neprežívam extra to, že z rozprávky si odnášam akurát tak pár hlášok, scén, pohľad na krásnu Kristínu a dojem, že tu bolo veľa nevýrazných postáv, hercov a herečiek, scén, čudnej nadväznosti, čudných kamerových scén a takmer ničoho, čo by sa mi spájalo s Vianocami. Nuž, ale nová doba, snehu je každým rokom mám pocit čoraz menej, takže asi si budem musieť zvyknúť. Občas ma trocha mrzí, že nevýrazní ľudia sú v extra farebných kostýmoch, občas že je to akoby stále o tom ranom novoveku. Od Nvotu som zatiaľ videl iba eŠteBáka a Muziku a oba filmy sa mi páčili viac, toto ma nezaujalo. Možno som po toľkých filmoch a takej dobe už náročnejší, možno si to len nespájam s nejakou inou ešte krajšou chvíľou, ale predsa si myslím, že toto asi netromfne časom iné klasiky a nestane sa niečím, na čo sa budú ľudia už dopredu tešiť. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koprodukční pohádky jsem nikdy neměl příliš v lásce, a to především díky dabingu či postsynchronům, takže výsledek vždy zní špatně. Navíc když příběh je nezajímavý, postavy nesympatické a děj se vyvíjí kostrbatě, je výsledek téměř žalostný. Minimálně na úrovni včerejšího Strachova "díla". PS: Milý Ježíšku, příští rok bych chtěl k Vánocům jen jednu českou pohádku místo tří letošních, ale zato pořádnou, s rozpočtem těch tří, aby se na ni dalo dívat. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Z letošních nabízených pohádek mi Johančino tajemství nakonec sedlo nejlépe. Musí se totiž prokousat úvodní třetinou, ve které si zvyknete na otřesný český dabing (podle mě na něj zvlášť dojíždí sudička Emílie Vašáryové), a přežijete jediný hloupý pokus o vtip s koněm. Pak už je to vcelku klasický příběh na kterém je nejhezčí to, že se postavy chovají vcelku rozumně a že to Johance s princem dohromady sluší. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Klidně raději tuto kvalitní recyklovanou klasiku (třeba tak trošku ne nepodobnou Třem oříškům ..) držící se ale toho základního, co dělá pohádku i pro menší děti velmi dobře ´koukatelnou´ .. než ty více oslavované novodobé ´moderní´ kostrbaté pokusy obsahující různé násilně vložené technické motanice (25.12.) zapomínajíc přitom na to nejdůležitější, a sice, že tohle je především a hlavně pro děti a ne jejich rodiče, takže ... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Vo filme hrá kôň, ktorý vystupoval aj v americkom veľkofilme Príbeh o rytierovi (2001), kde sa na ňom viezol priamo Heath Ledger. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Časť mužských postáv šľachticov na koňoch vo filme dablujú ženy. (Zdroj: rtvs.sk)

Reklama

Reklama