Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně vydařené retro,které se snaží přinést události jedné fáze Bundyho života z jiného a celkem netypického pohledu.Vlastně by to i mohlo celkem slušně fungovat pokud by se jednalo o fikci.Ve chvíli kdy jde ale o interpretaci skutečných událostí (a dle dochovaných záznamů dost věrnou) a divák ví co byl Bundy zač je celkem problém se do toho všeho vžít a nebo mu nedej bože fandit.Efron je nicméně překvapivě velmi dobrý,Lily Collns pak využívá svého talentu ve všech filmech kde "stárne" vypadat pořád úplně stejně...60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No jo, a zrovna ve včerejším komentáři/ recenzi jsem brblal nad přístupem stříbrnoplátnistů k těžkým zločincům. A je to tu zas. Film pojednává o Tedu Bundym, ale jeho zločiny jsou v něm vlastně podružné. Tvůrci se spíš zaměřili na to, jak dokonalým dojmem ten hnusný hajzl působil (zejména na ženy), a i když v tomto bodě nelhali, zvedal se mi z jejich přístupu kufr. Takhle nějak by asi mohl vypadat film o Dr. Josefovi Mengelem. Filmaři by se mohli zaměřit na jeho příkladný rodinný život, na to jak byl pro ženy atraktivní a jak moc mu to slušelo v jeho uniformě SS, a jen tak na okraj by mohli zmínit, že si v zaměstnání občas drasticky zaexperimentoval na lidech a rozhodoval o životě a smrti (té hlavně) tisíců nevyhovujících. No, nebylo by to pěkné? Nebylo. Tento snímek mě zklamal hlavně svým zaměřením na charismatického zmrda (a za to slovo se neomluvím), který mučil a vraždil ženy jen tak pro zábavu, aniž by se děj důsledněji věnoval jeho obětem. Být pozůstalým po jedné z nich, asi bych se na tuto záležitost nedokázal dívat do konce. / Poučení: Vrazi zabíjejí lidi, nejsou to rockové hvězdy. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Je to spíš tak na těch 3,5*.Ten film je bohužel bez emocí. Dokážu pochopit, proč se zaměřili zrovna na Tedovu přítelkyni a jeho šarm, spíš než jeho řádění, ale díky tomu je to celé tak nějak emočně ploché... bylo by třeba fajn, kdyby Ted vyprávěl svoje vraždění retrospektivně a my měli možnost vidět, že za tím okouzlujícím úsměvem a modrýma očima se opravdu skrývá zrůda. Nebo alespoň jedna scéna, kdy na chvíli ztratil kontrolu, jak píše Pilda17. Efron nejspíš ve své životní roli, ale přesto nedostal úplně příležitost vydat ze sebe nejvíc. Navíc Bundy v jeho podání byl opravdu jen charismatický a šarmantní, ale ne tak inteligentní a výřečný, jako byl ve skutečnosti. Zrovna před pár týdny jsem viděla dokumentární sérii o něm a tak můžu říct, že jeho charakter je tady vykreslen opravdu nedostatečně. Řekla bych, že vinu nese i scénář... zapamatovatelné výroky totiž byly jen ty, které opravdu proběhly. Jinak scénář k uzoufání, někdy mi to přišlo až trapné... kdyby to nebylo o Bundym, líbilo by se mi to víc. Ale jsem zkrátka toho názoru, že nejznámější sériový vrah si zaslouží větší pecku, opravdovou sondu do jeho mysli. Nicméně atmosféra i úhel pohledu celkem jedinečný, Lily Collins i Kaya Scodelario úžasné. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Joe Berlinger měl i díky svému výtečnému dokumentu v ruce ohromný potenciál, ten ale při tvorbě celovečerního filmu zdaleka nevyužil. Na jednu stranu je originální, že se film o jednom z nejslavnějších a nejděsivějších masových vrahů historie pokusil natočit de facto bez jediné vraždy a bez násilí, na tu druhou je ale nutno říct, že i kvůli tomuto přístupu se mu výsledek trochu rozpadl pod rukama. Vzhledem k tomu, že vychází z knihy vrahovy přítelkyně, je v centru dění jejich vzájemný vztah, který vypadal docela harmonicky, takže film je někdy ryzím romantickým dramatem. Nejvíc baví na začátku, kdy se všechno příjemně rozjíždí, má to zajímavou atmosféru a poměrně slušně rozehrává ústřední příběh. S postupujícím časem se ale film utápí ve stereotypu, přestává být tolik zajímavý a najednou je na něm znát, že bez zobrazení oněch hrůzných činů je trochu bezradný. V závěru si ale pomůže archivními dokumentárními záběry a dovětkem. Docela dost toho zachraňuje ústřední Zac Efron, který nemá problém zachytit Bundyho charisma a pohlednost, chybí mu ale onen vnitřní děs a zvláštnost, která z Bundyho vyzařovala, což ale není taková výtka, protože to asi zahrát úplně nejde. Z vedlejších postav už jsou zajímaví jen Lily Collins a John Malkovich, kteří ale nemají tolik prostoru, aby pořádně zazářili. Od snímku, jehož originální název je Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, by člověk čekal rozhodně víc, nakonec ale dostane jen bizarní romantické drama, v němž se všechno děje dost překotně a nikdy nedokáže pořádně strhnout. 60 % ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Joe Berlingera neprovází zrovna pověst zkušeného a kvalitního filmového režiséra. Přesto se mu povedlo převést příběh Teda Bundyho na plátno způsobem, který kromě atraktivního obsazení, nabízí zajímavou kombinaci dramatického přednesu s prvky rekonstrukce. To je něco, co nezaujatý divák asi nedokáže plně docenit. Životopisná poctivost, která zcela pohltila scénář, je pochopitelně na úkor diváckému zážitku, ovšem to nijak nesnižuje kvalitu snímku jako takového. Zajímavostí je, že emocionální hloubku příběhu zde obstarává vedlejší postava Liz Kendall (Kloepfer), na níž stojí i samotné vyvrcholení filmu. Největší rozpaky tak u mě vyvolává pojetí hlavní postavy, jejíž romantizace a démonizace tady působí triviálně. Celkově je její psychologické uchopení velice subjektivní, a byť Zac Efron i díky úlisnému vzhledu svoji roli zvládl skvěle, obávám se že to není tak úplně role skutečného Teda Bundyho. 🎬 73% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v USA ve státu Kentucky, konkrétně ve městech Covington a Fort Thomas. Točilo se od 17. ledna do 27. února 2018. (BMW12)
  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)

Reklama

Reklama