Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Absolutně nemám ánunk, vo čom že to vlastně bylo, ale stejně mě to jakýmsi obtížně definovatelným způsobem fascinovalo. Příbuzní, které jsem zaúkolovala nahráním pár dílů na VHS, mě označili za psychopata (rozumějte, oni sledují jen romantické komedie, akční filmy a "zábavné" estrády). Reprízu na PRIMA KŮL si před svou současnou horší polovičkou vůbec netroufám zapnout, mohl by mě s podobnou podívanou vyhnat z domu a ikdyž je psí bouda kvalitně zateplená, bylo by v ní dost těsno. Netuším tedy, kdy mi bude přáno seriál okouknout znovu a možná ho alespoň trošku, maličko, nepatrně pochopit. Na jakém matroši to ten Lynch jede? Mohlo by mi to při sledování pomoct. 75% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi zamlouval o řád víc, protože jeho síla pro mě plynula z kombinace bizarního humoru a lynchování. Tohle humor zcela postrádá a vlastně se ani nedozvíme víc, co jsme odtušili už z televize. Proto je celovečerní prequel jen zbytečný apendix, Lynch by udělal lépe, kdyby se věnoval něčemu novému. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Mindfuck ako hrom, ale čo iné sa dalo od Lyncha čakať. Teda, v istom momente niekde v polovici filmu som mal ten fajn pocit, "že to mám" a že sa chytám na ten skrytý odkaz a myšlienku, ale pár minút na to sa to celé rozplynulo ako prd, padlo ako Poľsko v tridsiatomdeviatom a potom som sa už len díval ako mi uteká dej pred očami a nič, ale vôbec nič (až na malé detaily) nedávalo zmysel. Avšak ani napriek tomu som sa nenudil, scény sú vypracované do detailov a tak som sa aspoň tešil z toho pocitu strachu a neistoty čo na mňa pravidelne prichádzal. Takže o čom film bol ani poriadne neviem, ale celkom som sa na tom bavil a aj to je niečo čo si treba pozrieť. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Otravný ústřel. Zatímco první dvé sezóny seriálu měl na svědomí celý tým lidí a byl to dobře vyvážený mix divna, temna, záhad a milý komedie, tak tahle prequelová kostka do puzzle je čistě v Lynche režii a celý se to vymyká kontrole. Laura (nesympatická postava a fakt hrozná herečka) v centru dění a věci opouští rozum až do gulášový snový úrovně, kde jsem strávil poslední půlhodinku už v úplný letargii. Bohužel, vidím tu sečíst přesně neduhy z jeho řadový filmografie a co měl být fajn doplněk, mi přišlo jako dobrá sračka. P.S. nicméně jak jsem viděl ve třetí sezoně, je tu dost veledůležitých puzzlí ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

na lyncha a jeho tvorbu je veľa rôznych názorov, ja osobne si myslím, že je šialenec, ale nemôžem si pomôcť - to, o čom rozpráva a čo nám ukazuje, je úchvatné - plné symbolov, obrazov, vízií, humoru, lásky, strachu, hudby, kultov, hádaniek, skatchov, života, smrti, sexu, násilia, mieru a všetkého . . . Twin Peaks je spolu so seriálom (ktorého znalosť je pri pozeraní filmu nie nevyhnutná, ale ak viete o čo ide, tie obrázky vám dajú viac) majsterštuk par excelanc. . . a inak, musím vyzdvihnúť casting a predovšetkým - Kiefer Sutherland: perfektný ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Richard Beymer (Ben Horne) sa odmietol zúčastniť natáčania kvôli scéne, kde mal donútiť Lauru (Sheryl Lee), aby ho pobozkala výmenou za vrece kokaínu. (shimik77)
  • Ve filmu se opět objevila postava paní Tremondové (Frances Bay) a jejího vnuka, kteří bydleli v přívěsu, pod kterým byl nalezen prsten Terezy Banksové (Pamela Gidley). V seriálu ovšem byli sousedy Harolda Smithe (Lenny von Dohlen). (Shadowland)
  • Ačkoliv to tak nepůsobí, v celém filmu je pouze šest společných scén Laury (Sheryl Lee) a Leelanda (Ray Wise) Palmerových, a všechny plné strachu. (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama