Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Posledních pár dní Laury Palmerové včetně malé vysvětlivky, co se stalo předtím Terese Banksové. Speciální agent Dale Cooper se ve filmu objeví na pár minut a stihne nám představit postavu Phillipa Jeffrise, kterou Lynch dále nevysvětlí, což je velká škoda. Po nudném začátku, který jen odvypráví kousek příběhu zmizelého agenta o kterém se mluví v seriálu se děj dostane k Lauře Palmerové a ukáže nám proč se všechno stalo tak jak ukázal seriál do svého, myslí, osmého dílu druhé série, kdy končí linie Laury Palmerové. Do děje se dostává mnohem méně postav což je dobře a snímek působí komorněji než některé díly seriálu. Lauru hraje Sheryl Lee, pro kterou tak končí jedna etapa života s touto postavou a rozhodně se snaží hrát jak o život. Očekával jsem, že film který vypráví co už vím ze seriálu bude nudný a nezajímavý, ale opak se stal pravdou a po počáteční nudě o agentu FBI, se film rozjíždí a neskutečně finišuje v posledních 10-15 minutách, kdy Lynch předvádí podle mě nejlépe sestříhanou a ozvučenou nervy drásající sekvenci, kterou kdy natočil. Kam se hrabe cokoliv z Lost highway na to "jak skutečně zemřela Laura Palmerová". Je to úžasné, je to pulzující a velmi působivé. Délkou film nahrazuje 3 díly seriálu a stejně to nestačí pro odvyprávění všech tajemství, pouze ukazuje co a jak vedlo Lauru k jejímu životu a jaká doopravdy byla. Technicky vzato film končí 8 dílem druhé sezóny a zbylých 14 nechává osudu a možná dalšímu filmu (teď v roce 2007 je velmi nepravděpodobné, že by někdy bylo vše dořečeno seriálem nebo filmem). Pro milovníky seriálu rozhodně povinnost a pro lidi co seriál neviděli bych Ohni se mnou pojď! (fire walk with me je rozhodně příjemnější!) raději nedoporučoval, protože z něj nebudete mít takový požitek a hodně vám toho unikne. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Through the darkness of future past, The magician longs to see. Once chants out between two worlds: Fire, Walk with Me. Tak tohle byl ohromný film. Atmosféra, herecké výkony, hudba, všechno je zde dokonalé. A i když bych tomuhle mohl vyčítat více věcí (neúčast Lary Flynn Bolye, kterou ale skvěle nahradila Moira Kelly, některé stále nejasné nebo nezodpovězené otázky) tak tady nemám důvod. Film na mě opravdu zapůsobil, já se od něj po celé dvě hodiny nemohl odtrhnout a těším se, až si celý seriál zopakuji. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

David Lynch a celé jeho milované městečko přesně v té formě, v jaké ho mám nejraději. Vrací se ke kořenům, vypráví, co bylo před začátkem, přesto mi po příjemných troškách dávkuje agenta Coopera a od nejvyššího hodnocení ho zdržuje jen příliš velké množství scén s Trpaslíkem a jeho partou. K němu sice chtě nechtě zůstávám zhypnotizovaně přikovaný, ale onou pointou plnou zadostiučinění pro mě stále není. V první řadě je ale výzva ohni tragickým příběhem nejslavnější místní antihrdinky, jejíž osud tak konečně poznávám z první osoby a můžu po jejím zmařeném životě truchlit o to víc, že nejde jen o kolektivní smutek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Do třetice a naposled jsem okusil Lynchův svět nechápavosti, divnosti a ničemné bezmocnosti. Nikdy jsem neviděl tak zvláštní filmy, jako zrovna ty jeho. Jestli nejsem všímavý jako ten detektiv ihned na začátku filmu, nemám šanci pochopit alespoň zblo, a na to nemám náladu, sledovat každé okénko zvlášť, ono to ani nelze a proto je to tak atmosféricky nabouchané a nepředvídatelně vstřebatelné. Ne, pro mě tento svět není a nikdy nebude. Naštěstí ho tvoří jenom on, tak můžu svým způsobem být rád, že v jiných filmech se s tímto rukopisem jen tak nesetkám. --- Buďte tak hodný, mohl byste mi ten prst podržet? Něco tam je. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vypadá David Lynch neškodně. Ovšem už několik dekád nám přináší podivně šílené noční můry, které se nebojí diváka zneklidnit. Seriálem odehrávajícím se nedaleko kanadských hranic Lynch kdysi spustil jeden z největších skandálů televizních obrazovek. Film má podobu vystupňovaného zlého snu. Ten zřejmě zažije i divák, který původní seriál vůbec nezná. A možná i ten, co ano. Vše se v něm odvíjí od okamžiku, kdy řeka vydala mrtvolu plavovlásky Laury Palmer. Byla plná života, ale musela zemřít. V celovečerním filmu Lynch sleduje posledních sedm dní jejího života a divák záhy pochopí, že městečko za úhlednými zahrádkami, bílými ploty a všednodenností skrývá zločin i hrůzu. Mnohdy ale Lynch „zbytečně“ uskakuje a věnuje pozornost něčemu, co pak zmizí, aniž by se objasnilo. A minuty nabíhají, přičemž o nějakém klasickém, běžně uchopitelném příběhu nemůže být řeč. Do beznaděje se tak místy nepropadá pouze Laura, ale i divák. Já teda rozhodně. Guláš bez humoru, v posledních desítkách minut totální. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Richard Beymer (Ben Horne) sa odmietol zúčastniť natáčania kvôli scéne, kde mal donútiť Lauru (Sheryl Lee), aby ho pobozkala výmenou za vrece kokaínu. (shimik77)
  • Ve filmu se opět objevila postava paní Tremondové (Frances Bay) a jejího vnuka, kteří bydleli v přívěsu, pod kterým byl nalezen prsten Terezy Banksové (Pamela Gidley). V seriálu ovšem byli sousedy Harolda Smithe (Lenny von Dohlen). (Shadowland)
  • David Lynch a scénárista Robert Engels původně zamýšleli film jako první snímek ze série, vysvětlující záhadu Černé lože. Neúspěch v kinech však jejich plány pohřbil. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama