Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1982 sa režisér John Milius podujal natočiť filmovú adaptáciu bájneho mystického hrdinu Conana. Rozhodol sa na plátna kín preniesť kultový fantasy príbeh. Do titulnej úlohy obsadil tridsaťpäť ročného kulturistu Arnolda Schwarzeneggera. Bol to dosť riskantný ťah. Herecké schopnosti a artikulácia tohto nabúšeného Rakúšana boli mierne povedané tak trocha smiešne. Typologicky sa však na túto rolu hodil dokonale. Veľký, svalnatý chlap s divokým pohľadom a rešpekt vzbudzujúcou mimikou. John Milius to zvládol ukočírovať tak, že minimalizoval jeho text a pokusy o nejakú hereckú dramatičnosť. Takže zostala len drsná póza, akcia a svaly. Z Arnolada Schwarzeneggera sa mu podarilo urobiť Conana. Dobrý dojem z tohoto filmu umocňuje aj množstvo bodno-sečných rán, nejaké tie urezané hlavy a striekance krvi. Na svoju dobu tam boli celkom kvalitné triky a plusom je aj hnusný slizký záporák v podaní Jamesa Earla Jonesa. Keď to tak všetko zhrniem dokopy, tak mi vychádza, že je to podarená štvorhviezdičková fantasy. **** ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Filmové dílo kvalit vskutku barbarských. Příšerné herecké výkony, primitivní režie, triviální příběh, výtečný hudební doprovod... To vše dává dohromady naprosto jedinečnou atmosféru, která k námětu pásne jako meč do hrudního koše. Co naplat, že souboje jsou stavěny spíše jako fitness předváděčka Arnieho svalstva, co naplat, že z herců předvádí plnohodnotný výkon snad jen démonický James Earl Jones... Miliusův Conan zůstává neohroženým válečnickým kultem mezi fantasy filmy, protože navzdory všem objektivně viditelným vadám (a je jich tam jako nahých ženštin Thulsově harému) si udržuje zvláštní pohanské kouzlo. Což nic nemění na faktu, že film je to vlastně mizerný... ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Film se mohl udělat tak o půl hodiny kratší a některé scény by nebyly tak zdlouhavé. Souboje mohly být propracovanější, hlavně ten souboj s hadem. Ten se dal udělat o hodně lépe. Conan se nakonec dočkal své pomsty a mě utvrdil v to, že na svou dobu byl film na vysoké úrovni, což tomu také hodně napomohla skvělá hudba. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené, velkolepě vypadající fantasy, disponující famozní výpravou a jednou z nejlepších hudebních kompozic. Basil Poledouris stvořil podmanivou epickou hudbu, která se řadí mezi nejvyšší vrcholy jeho tvorby. Legendární Arnie je jako Conan poměrně snesitelný. Lépe vypadá ve scénách bojových, než dialogových, ale to není žádná novinka. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

I po letech opravdu poctivé, fungující fantasy ve stylu "sword and sorcery". Vnímám u tvůrců velkou snahu oživit dílo Roberta E. Howarda a nejspíš se i inspirovali tehdejšími populárními komiksy. Máme tu spoře oděné ženy, krvavé bitky i nějaké to ohavné monstrum (obrovský had). Mile mě i překvapily dobrá hudba a výprava. Opravdu to funguje dobře i dnes, zastaralo jen několik speciálních triků. Každopádně skvělá atmosféra zůstává. Musím však podotknout, že Arnold vypadá jako Conan dobře, ale hrát moc neumí (v některých scénách je to lepší, v některých horší) a především jeho rakouský přízvuk působí u Conana fakt zvláštně. Možná jedna z mála výjimek, kde si film užijete víc s dabingem. I když možná ne - Thulsa Doom v podání Jamese Earl Jonese je impozantní. Skvělé. (8/10) ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Keď Conan (Arnold Schwarzenegger) berie v jaskyni meč kostlivcovi (bohu Cromovi), uchopí meč pri zdvíhaní oboma rukami, no v ďalšom zábere po ňom druhou rukou iba siaha. (Lukoh)
  • Film, který nakonec přišel na dvacet milionů dolarů, si z pokladen severoamerických kin odnesl 39,5 milionu, součet celosvětových tržeb pak byl 68,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama