Reklama

Reklama

Sedmilhářky

(seriál)
  • USA Big Little Lies (více)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 11 h 48 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Parker Croft, James Tupper, Sarah Baker (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Minisérie Sedmilhářky je adaptací stejnojmenné knižní předlohy australské spisovatelky Liane Moriartyové, která obsadila první místo prestižního žebříčku bestsellerů New York Times. Temné komediální drama, v němž několik předních hollywoodských hvězd podává mimořádné herecké výkony, se odehrává v kalifornském městečku Monterey a začíná podezřelou vraždou na benefiční akci základní školy. Přestože totožnost oběti i pachatele zpočátku zůstává záhadou, vše nasvědčuje tomu, že v pozadí zločinu stála rivalita a tajemství obklopující trojici matek – Madeline (Reese Witherspoon), extrovertní a živelnou ženu v domácnosti, která v srdci chová zášť vůči exmanželově nové mladší ženě Bonnie (Zoe Kravitz), instruktorce jógy se zenovým přístupem k životu; dále Madelininu nejlepší kamarádku Celeste (Nicole Kidman), bývalou právničku žijící ve zdánlivě dokonalém manželství s mladším mužem (Alexander Skarsgård); a Jane (Shailene Woodley), svobodnou matku s temnou minulostí, kterou Madeline a Celeste vezmou pod svá ochranná křídla. Děj příběhu je prokládaný scénami z výslechové místnosti, v níž ostatní rodiče a školní zaměstnanci vypráví zákulisní drby o spojenectvích a rivalitách mezi místními obyvateli, především pak o Madeline a její úhlavní nepřítelkyni, vlivné a úspěšné pracující matce Renatě Kleinové (Laura Dern). V průběhu sedmi napínavých, černě humorných epizod vychází najevo, jaké tajemství každá z žen skrývá, a postupně se dostáváme až k oné osudné noci. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (330)

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (100 %): WOW!!! Byl jsem téměř přesvědčený, že to nebude nic moc pro mě, ale musím říct, že je to nakonec jeden z nejgeniálnějších seriálů, který jsem doposud viděl. Stejně jako ostatní uživatelé, ani já nevím, kde mám začít chválit. Luxusní scénář? Styl vyprávění? Střih? Nebo hudba? Tady bylo prostě všechno dobře - po filmařské stránce naprosto dechberoucí. Ale nejen po stránce filmařské. V podstatě už od Pilotu jsem byl neustále v napětí - kdo, co, jak? Bylo skvělé, jak si seriál s divákem hrál, překvapoval a boural očekávání. V podstatě každý díl byl neuvěřitelnej, ale u finále už jsem skoro fakt nedýchal a klepal jsem se nervama. Už dlouho mě něco tak emočně nepoložilo. Herecké výkony doslova fenomenální, věřil jsem všechno všem (a rozdával bych jedno ocenění za druhým). Snad každá postava byla naprosto přesně zahraná a zajímavě vykreslená, takový herecký koncert už opravdu hodně dlouho nepamatuju. Jedním slovem dokonalost, která má můj maximální obdiv a respekt. 2. SÉRIE (90 %): Po prvním díle jsem se tak trošku obával, jestli bude mít další řada dostatečně nosný příběh, ale obavy byly zbytečné. Ano, asi to nemohlo vyloženě "přebít" fenomenální první řadu, ale nakonec se podle mě ze druhé série vytěžilo na 200 %. Seriál jen začal trošku vlažněji, ale o to víc prostoru měl pro gradaci, což vlastně vůbec nebylo na škodu a dost jsem si užil i tuhle druhou dámskou jízdu. Je to vážně asi nejpovedenější casting v historii seriálů a že splašili ještě jako wtf bonus Meryl Streep (a je asi zbytečné dodávat, že hrála stejně jako ostatní neskutečně...) je už vážně úsměvné... :) Tak nějak tuším, že ohlasy druhé řady ještě trochu předčili očekávání a že se opět bude oprávněně rozdávat jedno ocenění za druhém, nicméně za mě i tak přeci jenom vítězí první řada. Každopádně Sedmilhářky totálně miluju a v hloubi duše si pořád tak trochu přeju další řadu, nicméně uznávám, že zakončení bylo uspokojivé a možná by tentokrát nebylo na škodu "utnout" to v nejlepším. Ačkoli pokud něčemu důvěřuju, že by si to dokázalo udržet kvalitu, tak to je tenhle seroš... :) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vitajte v ženskom svete. Tých pár uzavretých dielov nám predostrie svojrázne ženské postavičky, ktoré používajú lož ako súčasť života, intrigujú, aby mali navrch pred ostatnými, ohovárajú, keď sa stanú terčom poníženia či posmechu. Sme v modernom svete malomesta so všetkými nuansami spolužitia, lebo všetci sa poznajú a všetci vedia o tom druhom viacej ako samy o sebe. Na počiatku príbehu sa stala na večierku vražda a divák je v jednej dlhočiznej retrospektíve ( celý seriál ) konfrontovaný so všetkým možným. Ako červená niť sa príbehom vinie šikanovanie detí v škole, ale tento motív je len spúšťačom udalostí, na rad prídu oveľa dôležitejšia a zásadnejšie problémy. Hoci hrajú ženy prím, na rad prídu aj muži, ale tí sú v mnohých prípadoch len štatisti, hoci ani to nie je správny výraz... Najväčšie hviezdy seriálu predvádzajú skvelé výkony a je radosť na ne pozerať. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti jsem docela nadšená. I když se potvrdila správnost mých teorií. Líbí se mi ta pestrost charakterů, nikdo není klasický záporák či klaďas. Je to jako v životě, stačí vidět souvislosti a věci z pohledu toho druhého a dá se domluvit, najít společná řeč. Vážně kouzelná mozaika z maloměsta, z manželství a rodinných vztahů. "Ale já nejsem oběť." Nicole Kidman si mě tady snad poprvé úplně získala. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO2 HD - Ženy sobě! Tímto heslem se určitě dá vystihnout tento netradiční seriál. Po celou dobu se to sice obešlo bez velkých zvratů a nervy-drásajícího napětí, ale mělo to v sobě skrytý jiný druh síly a atraktivity, díky které se divákova pozornost dařila udržet. Herecké obsazení na jedničku, hlavní ženská čtyřka super, stejně tak Alexander Skarsgård, který se na tyhle role násilníků a despotů perfektně hodí (viz film Strašáci). Za mě velká spokojenost a děkuji HBO, že jsem měl možnost to vidět velmi rychle po premiéře s českým dabingem. Jsem zvědav, jak se hodnocení vyvine. Momentálně hodnotilo 2088 uživatelů a seriál si připisuje 154. místo mezi nejlepšími filmy a 86% k tomu. Za mě 80%. // (28.8.2017) Po opětovném shlédnutí dvou posledních dílů, zvedám hodnocení. Finále je téměř strhující a celkově je seriál fakt super. 90% (with J.) ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

První sezóna je skvělá nevyřčeností a sociálními náznaky. Bude vás bavit, pokud jste fanoušci seriálů, kde můžete řešit, jestli spolu dva lidi něco mají nebo nemají na základě toho, jak na sebe koukli v kavárně. Druhá se podle mě ale hrozně zkazí a je to už hloupě explicitní, uječené, a spousta postav sklouzne do jednorozměrných škatulek (Meryl Streep, debil s vláčky, debil na kole). Tak doporučuju se tam ani nevydávat a užít si jen tu dobrou první. ()

Galerie (289)

Zajímavosti (26)

  • Názvy jednotlivých epizod pocházejí buď z názvu písně nebo z části jejího textu. (oli009)
  • Na začátku seriálu byl plat Nicole Kidman 350 tisíc amerických dolarů. Ale popularita seriálu neustále vzrůstala a v pozdějších sériích si přišla na 1 milion dolarů za epizodu. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

13.07.2019

Kabelovka HBO našla v seriálové adaptaci Sedmilhářek od autorky Liane Moriarty nečekaný hit. A to až do takové míry, že po úspěchu na Emmy přemluvila spisovatelku, aby vymyslela pokračování. Hlavní… (více)

Reklama

Reklama