Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele H34D k tomuto seriálu (3)

Červený trpaslík (1988) 

Červený trpaslík si plně vystačí i v malém počtu postav, těží totiž z exotického prostředí dalekého vesmíru a vzdálené budoucnosti, kterou často vsází v kontrast se sedláckými gagy a tak trošku mimoňskými hláškami. Vůbec hlášky jsou na červeném trpaslíku to nejlepší a tím kupodivu myslím hlášky v českém dabingu. Červený trpaslík je pro mnohé nesmrtelný kult, bohužel pro mě se trochu smrtelný stal, mám pocit, že už to není, co bývalo - standardy se změnily... Stále ale "téměř" výborný sitcom! 8/10 ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Návrat Červeného trpaslíka se příliš nezdařil. Návrat na Zemi je jaksi unavený, zdlouhavý, pokouší se o velkolepost, ale přitom se mu to nedaří. Gagy jsou slabé, humoru pomálu, všechno je jaksi zatuchlé a unavené. Zbytečně je přidaná nová postava, která jen svědčí o scenáristické těžkopádnosti a neelegenaci. Obzvlášť v porovnání s živějším pokračováním Red Dwarf X mi nejde do hlavy, proč je Back to Earth ani ne průměrný... 4/10 ()

Série 10 (2012) (S10) 

Naštěstí po nemastném, neslaném návratu na Zemi se dokázala nyní již parta padesátníků otřepat a duchem se přenést do raných 90. let, kdy na vesmírné lodi Červený trpaslík nebyla o absurdní situace a mimoňské hlášky nouze. Všude jinde doba možná pokročila, ale Červený trpaslík X je sitcom jako ze staré školy a to je vlastně dobře. Zatímco hercům ani v krapet pokročilejším věku elán nechybí, scenáristé už nemají tolik nového, co nabídnout. Unikátních sci-fi zápletek ala polymorf se tedy nedočkáme, Red Dwarf X až trochu moc spoléha na to, že divákům postačí pouhý návrat hrdinů na obrazovku, nesnaží se překonat původní série, neboť správně tuší, že by se mu to nepodařilo. Svůj standard si ale drží pevně... 7/10 ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama