Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na svou dobu naprostá pecka... . a pokud je dneska někdo jako já přesycen kriminálkami anděl a las vegas tak vám chobotnice přijde jako parádní temná kriminálka, u které si řeknete , že takhle to tam opravdu chodilo. Atmosféru dokonale dokresluje prostředí ( samozřejmě že se nenatáčelo na sicílii, protože autorům vyhrožovali ), herci, ale především hudba, jejíž dva základní motivy jsou strašidelné samy o sobě. Bravo ! ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Ze všech tří sérii vzniknou čtyři hvězdy. Na tento, bezpochyby jeden z nejlepších seriálů, který italská tv vyprodukovala co do kvality zpracování tak i do pojetí o organizovaném zločinu, jsem nikdy nezapomněl. Když jsem sledoval prvně byl jsem kluk a houby jsem ději rozuměl. Zůstal ve mě pouze hudební motiv. Dnes přidám i perfektní dialogy, slušné herecké výkony a dějovou pestrost. Marné snažení, které společně s komisařem sledujeme vzbuzuje pocit zbytečnosti a dojem, že mafii nelze nikdy a ničím porazit. Skvělý počin let osmdesátých. Důvody proč státem kontrolovaná československá televize tento seriál uvedla je zřejmý, ale to je nám všem z hlediska filmového dnes jedno. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Boj osamelého hrdinu proti rozvetveným chápadlám mafie v politickom a mocenskom prostredí, ktoré si už mafia stihla upraviť do užívateľsky príjemnej podoby, dokáže zaujať. Veď je to ako boj rozprávkového hrdinu so sedemhlavým drakom. Keď tým osamelým hrdinom je charizmatický Michele Placido, šance na úspech sú, minimálne u ženskej časti publika, omnoho vyššie. A keď tú úžasnú hudbu k seriálu zloží Ennio Morricone, šanca na úspech je, minimálne u počujúcej časti publika, ešte vyššia. Takže jediné, čím si môže seriál, akým je Chobotnica ublížiť, je jeho naťahovanie do neprijateľnej dĺžky. A tomuto nebezpečenstvu sa bohužiaľ ani tento seriál neubránil. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály typu Chobotnice jsou nepřekonatelné. V tomto se poprvé setkáváme s celou řadou postav a postaviček Sicílie druhé poloviny osmdsátých let. Seriál Chobotnice patří k tomu nejlepšímu, co v italské provenienci vzniklo. Hlavní postavou je komisař doktor Cattani. Sledujeme tragické osudy jeho a jeho rodiny. Snad žádná z postav příběhu nezemře přirozenou smrtí. A jsou jich desítky až stovky. Složitý děj, složité zápletky. Kvalita seriálu je však na vysoké úrovni a právem si v hodnocení zaslouží hodnotu deset. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálné, nevím sice, proč se k tomu připisuje tvorba Rakušákům, neboť co vím, neměli příliš příležitostí se v tomto filmu v žádném směru projevit, ale jinak jde o silný emotivní zážitek při sledování konečného očekávaného úmrtí komisaře..... a hudba....no jedna báseň přeci....jak jinak, Mistr "M" se neplete.... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Corrado Cattani (Michele Placido) používal v prvých štyroch sériach zbraň "Colt Python". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama