Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nejvíce se mi líbila dokonalá hudba a závěr filmu. Herecké kvality opět spolehlivě zajistili Jack Nicholson a Michelle Pfeiffer, společně s Jamesem Spaderem, jehož role zde byla velmi lákavá. Hned jak na konci filmu vyšla Michelle ze dveří, tak jsem si řekla, že je v ní něco takového, šelmovitého... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je proste zárukou úspechu. Pán herec najvyšších kvalít, ktorý dokáže presvedčivo stvárniť rebelského pacienta na psychiatrii (Prelet nad kukučím hniezdom), vraždiaceho maniaka so sekerou (Osvietenie), nevrlého starého mládenca (Lepšie to už nebude), Batmanovho protivníka (Batman 1), prezidenta USA (Mars útočí), penziovaného detektíva (Prísaha) a dokonca aj vlkodlaka (Vlk). Dobrý herecký výkon podala tu i Michelle Pfeiffer. Tento netradičný horror o vlkodlakoch iste poteší nie len fanúšikov tohto žánru. **** ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým sa musím priznať, že pri sledovaní tohto filmu som si automaticky v mysli vybavila dva filmy, ktoré mi po obsahovej stránke aspoň nepatrným náznakom prípominali Vlka. MUCHA(1986) spracovala podobnú tématiku o človekovi, ktorý získava nadprirodzené schopnosti, dokrášlenú pútavou fantasy a nevyhnutným hororovým aspektom. DRACULA(1992) je okrem príjemného hororového mrazenia obsiahnutý aj krehkou romantikou a zároveň vizuálnosťou, ktorá mi okamžite vyrazila dych. A VLK? Nechcem byť zbytočne náročná a odsudzovať filmy, ktoré trošičku vybočili od zaužívanej a zaručenej cesty k režisérskemu úspechu, ale prečo nemohol Vlk disponovať aspoň zlomkom kúzla, ktoré by ma dostalo do sveta plného "neuskutočniteľna"? Tri hviezdičky za excelentného Jacka Nicholsona, vábivú a hypnotickú hudbu Ennia Morriconeho a zaujímavý námet, z ktorého sa, mimochodom, mohlo vyžmýkať podstatne viac. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vlka radím k priemerným dielam inak vynikajúceho režiséra z mojej Top 10 - Mikea Nicholsa. Dôvodov je niekoľko. Predovšetkým neobľubujem horory ako žáner. Pocit radostného vzrušenia spojený so strachom z videného je mimo môjho chápania. Druhým dôvodom je nosnosť témy. Premena človeka na vlka neponúka dostatok variácií, ktoré by naplnili dvojhodinový film. Dokonca som ani príliš neobdivoval šikovnosť maskérov, pretože spraviť vlka z Nicholsona nevyžaduje veľké umenie. Nepopieram, že film je nadpriemerný, ale jedno jeho zhliadnutie bohato stačí. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

vážení, dávejte pozor, když jedete lesem v době, kdy je za posledních sto let měsíc nejblíž k zemi a ještě ke všemu v úplňku.. a když už vám nic jiného nezbývá a vydáte se na cestu, tak dávejte bacha, ať nesrazíte vlka.. a když už srazíte vlka, tak se ho hlavně nesnažte odklidit z cesty, aby vás nepokousal.. a když už ani tuhle radu si nevezmete k srdci, tak se ho hlavně nesnažte dostat z místa šéfredaktora, zapomeňte na to, svádět mu manželku, nechtějte ho rozčílit nebo nedej bože okrást a hlavně se do něj nezamilujte!! a když už se dostanete až sem, pak nezapomeňte - kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti..:o) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení trvalo místo šesti měsíců osm, protože se znovu natáčela celá třetí část filmu. (HappySmile)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Lancaster, Culver City (Kalifornia, USA), New Yorku, Hyde Parku (New York, USA) a Roxbury (Vermont, USA). Obdobie natáčania: 7. apríl - 28. júl 1993. (Arsenal83)
  • Keď sa Raymond Adlen (Christopher Plummer) priblíži ku koňom, jeden z nich má na sebe prikrývku, ktorá sa na nasledujúcich záberoch objavuje a mizne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama