Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Bachy 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem neustále usínal. Buď je příčinou právě dopsaná maturitní práce a nebo film samotný. Nebylo to zlé a našlo by se dost pozitiv. Jenom všechno okolo přííběhu asi bylo špatně. Tím mám na mysli hlavně atmosféru, prostředí a hudbu. Hudba byla asi důvodem usínání, všechno absolutně nijaké, nevýrazné. Na druhé straně stojí Nicholson a příběh, který je sice klišé, ale nevadil mi. Až na amulet a závěrečný souboj, ten je opravdu zvláštní. Když koukám na svůjj výčet - vadilo mi skoro všechno až na Nicholsona. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tedy žádná sláva. Tohle je přesně ten druh hororu, který mě nijak výrazně nezasáhl. K dispozici byli zajímaví herci, ale dohromady nepředvedli nic tak výjimečného, ale na vině je především necitlivá režie Mikea Nicholse, kterému se nepodařilo za celou dobu navodit hororovou atmosféru, a je dost znát, že to není žádný hororový specialista. A tak se film tak nějak nesnesitelně vlekl a ožíval ve scénách, kdy za úplňku Jack Nicholson absolvoval svou proměnu a ulovil i nějakou tu srnku v lese, pak zase nuda, a zase ta obvyklá proměna. A takhle se to střídalo, až do celkem ucházejícího finále, ale ani na okamžik to nebyl horor, ale film o chlápkovi, co se proměňuje ve vlkodlaka. 60% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Starý, ale poctivý lehce hororový film s geniálním Jackem Nicholsonem. Je zajímavé, že film, který byl natočený před více než 20 lety dokáže být v mnoha ohledech lepší a kvalitnější než dnešní horory, přitom v něm skoro neteče krev. Nutno dodat, že polovinu filmu dělá samotný Nicholson, lepšího vlka opravdu nemohli vybrat a závěr se mi velmi líbil. Kdybych měl něco zkritizovat, tak především trapné ´´mord´´ scény a létání ve vzduchu. Nemusím být ani biolog, abych věděl, že vlci nelétají :D.... Jinak spokojenost a současní hororoví tvůrci by si z takového filmu měli vzít příklad. 75% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejmilovanějších filmů s Michelle Pfeiffer, jeden z vrcholů retro vlny, která zasáhla Hollywood k 60. výročí počátků klasických hororů s monstry Universalu. Tehdy udělali nového Draculu, Frankensteina, po Vlkovi přišli na řadu i Jekyll a Hyde. Poprvé se přidali Louis s Lestatem... A každý z těchto filmů vnímám jako vybroušený diamant, nezastupitelnou část mého dospívání a zůstanu jim navždy vděčná. Vracím se k nim ve stále lepších kopiích a doufám, že nebudou nikdy zapomenuty a stanou se inspirací stejně jako jejich předchůdci. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Will momentálne prežíva jedno z najťažších životných období. Na ceste domov zrazí vlka, ktorý ho pohryzie, v práci dostáva padáka, svoju ženu pristihuje pri nevere s najlepším kolegom. Keď už sa zdá, že to nemôže byť horšie, začína mať zvláštne pocity. Jeho zmysli, ako zrak, sluch či čuch ostali niekoľko násobne vnímavejšie. Will sa síce napodiv cíti lepšie, ale prečo sa každé ráno budí od krvi, poranený, bez toho, že by si čokoľvek z predošlej noci pamätal. Bez toho, že by si to z počiatku uvedomoval, Will žije dvojí život. Cez deň je bežným človekom, v noci vlkolakom. Jack Nicholson je borec. Proste tento herec ťahá kopec snímkov úplne sám a ani pri tomto filme to nie je výnimkou. Nie, že by tento mysteriózny thriller nespĺňal kritérium slušného príbehu, kvalitné herecké obsadenie či dramatizáciu, no, akosi v mojich očiach a citových bunkách nezahral na tie strunky, ako by mal. Až záver dostatočne ponúkol to, čo po celý film takmer abstinovalo. Pôžitok z napätia. Rozuzlenie očakávané - 65%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy se Will (Jack Nicholson) objeví poprvé v práci, nasazuje si brýle a zapaluje dýmku. V dalším záběru ale již brýle nemá. (StropS)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Lancaster, Culver City (Kalifornia, USA), New Yorku, Hyde Parku (New York, USA) a Roxbury (Vermont, USA). Obdobie natáčania: 7. apríl - 28. júl 1993. (Arsenal83)
  • Přestože je celý film o vlkodlakovi, toto slovo v něm není ani jednou řečeno. (HappySmile)

Reklama

Reklama