Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Holusacek 

všechny recenze uživatele

Můj velmi oblíbený seriál,když jsem byl malý.Každopádně nyní v tom nevidím nic zvláštního co by mohlo zabavit,je to jen o tom jak se dinosauři kdysi chovali,nebo mohli chovat.I přesto =65% prostě dokument na který se dá dívat a není nijak zdlouhavý.Ale mezi nej seriály?Kdepak.V mých oblíbených je snad jen proto,že alespon nějakým způsobem zabaví. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Moderná dokumentaristická klasika. ;-) Nápad vytvoriť paleontologickú dokudrámu s neprerušovaným naratívom bol v druhej polovici 90. rokov rozhodne riskantný a avantgardný. Ale som hlboko vďačný BBC za to, že sa na tú neľahkú úlohu odhodlali. Toto - a všetky nasledujúce súrodenecké série - je podľa mojej skromnej mienky jedno z najzásadnejších diel televíznej náučnej dokumentaristiky za posledných 20 rokov. Bez zveličovania. ()

Reklama

Fíma 

všechny recenze uživatele

Jede z mála případů, kdy je pět hvězdiček opravdu málo. Jedním slovem geniální dokument o životě dávno vymřelých forem života. Skvěle natočeno, úžasné efekty, dávno vyhynulá zvířata jako živá a to nejen vizuálně, ale také chováním a životními osudy. Hlavně díky tomu, že to nejsou jen krásně vytvořené, ale jinak mrtvé potvory, ale zdánlivě skutečná stvoření, před námi ožívá pradávný svět. Ale ocenění si zaslouží nejen filmaři a trikoví specialisté, ale hlavně přírodovědci, jenž nám umožnili nahlédnout do časů dávno minulých. A je celkem jedno, že to nejspíš přesně tak nebylo. Důležité je, že to tak mohlo být. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To najlepšie o dinosauroch. Krásny seriál. Tento dokument môžem vrelo odporučiť širokej verejnosti. Pomocou výbornej počítačovej grafiky a úsilia mnohých paleontológov vzniklo mimoriadne pútavé a oslňujúci dielo o živote prehistorických plazov. Celkový dojem navyše umocňuje príbehová línia jednotlivých dielov. BBC skrátka znovu ukázala svoju vysokú kvalitu tvorby. Každý diel je zameraný na nejaký druh, v ktorom ho potom opisujú. Osobne ma tento dokument veľmi zaujal, vizuálna stránka je na koniec tisícročia skvelá a veľmi zaujme predovšetkým priaznivcov druhohorných zvierat. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté po rokoch. Najlepší dokumentárny seriál s danou témou aký som mohol vidieť. Seriál má 6x 30 min. 1. Nová krev 2. Doba titánů 3. Kruté moře 4. Giganti oblohy 5. Duchové polárního lesa 6. Konec dynastie Máme tu skvelé spracovanie dinosaurov a taktiež krásne zábery prírody. Príjemnú hudbu, ktorá sedí k daným situáciám. Veľa zaujímavých informácií. Proste je to seriál, ktorý by mal vidieť každý, kto sa zaujíma aspoň okrajovo o dinosaurov. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)
  • Seriál Putování s dinosaury je nejúspěšnějším dokumentárním pořadem v historii. Celkový rozpočet seriálu činil 6,1 milionu liber, což je asi 360 milionů korun. (Dr.Okamura)
  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama