Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Prima sezóna - pět povídek o láskách studenta Dannyho Smiřického - to je v scenáristické adaptaci K. Čabrádka a K. Kachyni pět televizních příběhů nazvaných Zimní příhoda, Májová kouzelnice, Zamřížovaný charleston, Hotel pro sourozence a Smutné podzimní blues. Jak řekl sám autor, v každé povídce je zrnko pravdy a tuny imaginace... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

lolaloka 

všechny recenze uživatele

Jednu velikou hrubku tvůrci seriálu udělali, hlavní představitel se jeví spíš jako neskutečný opruz a loudil ... Danny Smiřický měl jistě jiskru v oku i přes své nezdary a nepůsobil jako nějaký chudák - otrava. Bohužel herec v roli Dannyho nemá ani onu jiskru v oku, ani sexy hlas, o charismatu nemluvě, prostě nic. Mouchy snězte si mě. Ten herec se snad nudil, když to hrál. Za tento zásadní krok vedle ubírám dvě hvězdičky, jinak bych s radostí dala plnou, protože mám tyto příběhy velmi ráda a zpracování seriálu nebylo vůbec špatné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové Prcičky po česku v době minulé. Když nehraje zrovna v kapele, snaží se hlavní hrdina zasunout. Kachyňa si k tomu vybral jemu oblíbené mladé herečky, aby z toho i on, starý nemrava, něco měl, a aby se neřeklo, je zde ten swing a blues a charleston a ta doba a ta poetika, jak se tomu říká, když starej kaňour vzpomíná na svý první lásky. Víc mi to ale nedalo. ()

Reklama

LuckyK 

všechny recenze uživatele

Báječná knížka a tento seriál, ze všech možných Škvoreckého filmových zpracování, nejlépe vystihnul atmosféru Náchoda a celé doby. Má to velké kouzlo, i se začínajícími filmovými hvězdičkami. Škoda, že Kachyňa už nestihl natočit Zbabělce, on té době rozuměl, on ji zažil ve stejném věku jako Škvorecký. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál dle Škvoreckého s typicky Kachyňovskou atmosférou, kdy melancholické podzimní a zimní epizody jsou lepší těch prosluněných jarních a letních. Na Petru Kroutilovi je sice trochu znát, že není herec, ale ta jeho nesmělost k roli patří (jakož i téměř neuvěřitelná podoba s Josefem Škvoreckým za mlada). 75%. ()

MartinX. 

všechny recenze uživatele

Ne zcela vydařené zpracování možná nejlepší knížky Dannyho Smiřického, totiž pardon, Josefa Škvoreckého. To, co je v povídkách knižní Prima sezóny sladce a prchavě načrtnuto, je v inscenaci těžkopádně ilustrováno akcí a řečněním. Představitel Dannyho má charisma opuštěného psíka z pořadu "Chcete mě?" ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Sám autor literární předlohy Josef Škvorecký musel po zhlédnutí seriálu uznat, že hlavní hrdina (Petr Kroutil) je svou podobou opravdu věrnou kopií jeho samotného. (artcha)
  • Když ve 25. minutě po závodu dobíhá Smiřický (Petr Kroutil), podklouzne mu noha a padá na kamennou lavičku. Scéna nebyla ve scénáři, na tváři Alexandy Karpenkové je vidět, že si se situací neví rady, zda pokračovat v roli, či čekat na režisérovo „stop“. (sator)
  • Točilo se v Benátkách nad Jizerou a v Lysé nad Labem. (sator)

Reklama

Reklama